#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαράτσια-σοκ για 2 στους 3 φορολογούμενουςΕπιβεβαίωση των αποκαλύψεων του «Ελεύθερου Τύπου» για την αισχρή φοροληστεία που μεθόδευσε πέρυσι το καλοκαίρι, εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, η ασκούσα τότε την εξουσία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκκαθάριση των πρώτων 1.403.446  φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι 2 στους 3 φορολογουμένους καλούνται φέτος να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων, παρά τη σημαντική μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, μόνο και μόνο επειδή κατά το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2011, κατά το οποίο κυβέρνησε τη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ, νομοθετήθηκαν απάνθρωπα φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται τώρα και προβλέπουν:

-Τη μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας!

-Περικοπές στα αφορολόγητα όρια εισοδήματος των τριτέκνων και των πολυτέκνων κατά 10.000-11.500 ευρώ!

-Μείωση ακόμη και στο αφορολόγητο ποσό για τους αναπήρους.

-Αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!

-Αυξήσεις-φωτιά, κατά 33%-70%, στα τεκμήρια για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

-Περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, φροντιστήρια, στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές και ιατρική περίθαλψη!

-Την ένταξη δύο ακόμη χαρατσιών στο φετινό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος. Πολλά από τα φετινά εκκαθαριστικά περιλαμβάνουν, εκτός από το φόρο για τα εισοδήματα του 2011, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται σε όσους εμφανίζουν για το 2011 ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, και το τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 400-500 ευρώ και επιβαρύνει όσους άσκησαν πέρυσι ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από την εκκαθάριση των πρώτων φετινών δηλώσεων:

1) Οι 2 στους 3 φορολογουμένους παραλαμβάνουν φέτος χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ πέρυσι οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων ήταν μόλις 2 στους 10! Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι πέρυσι είχαν επιστροφή φόρου φέτος υποχρεώνονται να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την εκκαθάριση της δήλωσής τους. Επιπλέον, οι φόροι οι οποίοι επιβαρύνουν φέτος τους περισσότερους φορολογούμενους εκτοξεύονται στα ύψη, παρά το γεγονός ότι τα δηλωθέντα εισοδήματά τους για το 2011 εμφανίζονται μέχρι στιγμής μειωμένα κατά 10%!

2) Ο καθαρός φόρος που περιμένει να βάλει στα ταμεία του το Δημόσιο από τα πρώτα 1.403.446 εκκαθαριστικά τα οποία έχουν ταχυδρομηθεί ανέρχεται σε 1,335 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο ήδη υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων!

3) Καθένας από τους 935.844 παραλήπτες των πρώτων χρεωστικών εκκαθαριστικών θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ.

4) Από το 1,335 δισ. ευρώ, που βεβαιώθηκαν για είσπραξη από το Δημόσιο, τα  993,17 εκατ. ευρώ είναι φόρος εισοδήματος, τα 292,9 εκατ. ευρώ είναι ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τα 49,2 εκατ. ευρώ είναι τέλος επιτηδεύματος.

Ομως, τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ. Οπως όλα δείχνουν, πάνω από 1,6 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τα υπέρογκα αυτά χαράτσια, είτε σε 2 δόσεις είτε εφάπαξ, αντί σε 3 δόσεις! Αυτό θα συμβεί, επειδή φέτος έχουν δοθεί, με αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, μεγάλες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κυρίως εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Ηδη ύστερα από μία ακόμη απόφαση που εκδόθηκε χθες, οι προθεσμίες λήγουν πλέον στις 10-7-2012 για όσους υποβάλλουν τις δηλώσεις χειρόγραφα και στις 16-7-2012 για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα είναι οι δηλώσεις να  κατατίθενται φέτος με μεγάλη καθυστέρηση από τους φορολογουμένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε φθάσει στις αρχές Ιουλίου και έχουν εκκαθαριστεί μόλις 1,4 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ έχουν υποβληθεί μόλις 1,9 εκατομμύρια, τη στιγμή που το σύνολο των φετινών δηλώσεων αναμένεται να φθάσει τα 5,7 εκατομμύρια. Είναι πλέον βέβαιο ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια από τις υπόλοιπες 3,8 εκατομμύρια -μη υποβληθείσες μέχρι σήμερα- δηλώσεις θα κατατεθούν στα μέσα Ιουλίου! Ομως, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια το υπουργείο Οικονομικών να μην προλάβει να εκκαθαρίσει μεγάλο αριθμό δηλώσεων μέσα στον Ιούλιο. Δηλαδή, για πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά, με συνέπεια τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια από αυτούς να λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα στο τελευταίο τετράμηνο του έτους και να υποχρεωθούν να πληρώσουν τα υπέρογκα χαράτσια που θα αναγράφουν τα σημειώματα αυτά είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ!

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/07/2012 10:58:23

  "...και να υποχρεωθούν να πληρώσουν τα υπέρογκα χαράτσια που θα αναγράφουν τα σημειώματα αυτά είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ!"


  μπα οι ειδήμονες του ΓΛΚ και οι πάνσοφοι ηγέτες ...καθώς θα έχει σκάσει και η ανάγκη προμήθειας πετρελαίου ....θα κάνουν εκλογές αναστέλλοντας τη φορολογική υποχρέωση των υποζυγίων μισθωτών.

  Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η οργάνωση αποκαλύφτηκε περίτρανα φέτος που από την άνοιξη η φορολογική υποχρέωση (υποβολή) μετατέθηκε στο τέλος καλοκαιριού.

  ΥΓ

  Χαρά στην πολιτική ηγεσία που θα έχει να αντιμετωπίσει σε μια χειμαζόμενη από ύφεση οικονομία για 5η συνεχόμενη χρονιά και με ανεργία 24%+ πολίτες με χρεωστικό μέσο όρο εκκαθαριστικού 1,500 € και την επιπλέον προμήθεια πετρελαίου..... με επιλογές : κατσαρόλα ή ΔΕΗ ή θέρμανση ή φόρο ....μπουρλότο !!!

 2. anonymous avatar
  anonymous 03/07/2012 11:15:21

  το τελευταίο έτος απουσίαζα εκτός Ελλάδας. Εισοδήματα μηδέν. Μου έβαλαν 500 Ευρώ τέλος επιτηδεύματος χωρίς να έχω εισπράξει δραχμή. Τα βιβλία μου τα έχω ανοικτά διότι θέλω να επιστρέψω μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Δήλωση δεν έχω καταθέσει ακόμη. Είναι συμπληρωμένη έτοιμη και θα κατατεθεί ηλεκτρονικά την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι θέλω να κάνω προσφυγή και θέλω να ξεκινήσει να τρέχει η προθεσμία όσο το δυνατόν πιο αργά. Σε απλά Ελληνικά: Από μένα φόρο δε θα εισπράξουν, τουλάχιστον μέχρι να δικαστεί η προσφυγή.

  • αγθ avatar
   αγθ @ anonymous 03/07/2012 12:51:49

   Τι έγινε, αγαπητέ;
   Από το λιβανωτό απάνθρωπων (και οικονομικά ξεπερασμένων και ατελέσφορων) υπερ-νεοφιλελεύθερων πρακτικών, τώρα περνάμε στο ...δεν πληρώνω?
   Καλώς ήρθες στο ...κλάμπ!
   Θέλει αρετή και ...τόλμη, η ελευθερία. Και πολλή υπομονή!
   Όπως και να έχει, αυτό το χάλι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να συνεχισθεί... όποιος και όπως και αν τα ...ζητήσει!

 3. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 03/07/2012 12:39:39

  ΜΗΝ πληρώνεται αμέσως τα παράλογα χαράτσια που σας ζητούν! Κάντε απανωτές προσφυγές και ενστάσεις! Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Το θηρίο έχει πήλινα πόδια! Ο αισχρός οικονομικός πόλεμος απαιτεί οικονομική αντίσταση! Αντισταθείτε μόνοι σας, κανένας δεν θα αντισταθεί για εσάς! Ενωθείτε, οργανωθείτε, αντισταθείτε!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Πεπόνης 03/07/2012 13:55:54

   Καλησπέρα πεπόνη.
   Δεν γίνεσαι λιγάκι ποιό αναλυτικός όταν λες "προσφυγές κι ενστάσεις".
   Για σπάστα ρε φίλε και ξαναρίχτα να μαθαίνουμε κι εμείς!

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ Πεπόνης 03/07/2012 20:13:02

   Σιγά μην γδυθούμε κιόλας μέσα στην ΔΟΥ.
   Τι κάλεσμα αντίστασης είναι αυτό κύριε Πεπόνη;Τελευταία έχετε μια εμμονή με τους εμφυλίους.
   χάστα σιέμπρε κομαντάντε Πεπόνη!!!

 4. kapar13 avatar
  kapar13 03/07/2012 19:32:46

  quote
  μόνο και μόνο επειδή κατά το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2011, κατά το οποίο κυβέρνησε τη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ, νομοθετήθηκαν απάνθρωπα φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται τώρα
  unquote
  Εντάξει, παιδιά, no problem.
  Είναι εμφανές ότι τώρα που κυβερνά η Ν.Δ. θα πάψουν να ισχύουν όλα αυτά τα φορομπηχτικά και τα απάνθρωπα τα οποία νομοθετήθηκαν λόγω ΠΑΣΟΚ και μόνο.
  Μην αγχώνεστε σας λέω. Μα γιατί δεν με πιστεύετε;
  Ωχ, ωχ! Μη βαράτε όλοι μαζί ρε παιδιά...

 5. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 03/07/2012 21:19:19

  Οσοι εχουν να πληρωσουν, πληρωνουν. Ισως καποιο 30%. Για τους υπολοιπους ο "φορος" μετατρεπεται σε ιδιωτικο "μνημονιο" με μακροχρονιους διακανονισμους αποπληρωμης εναντι της εφοριας. Εξαναγκαστικη "οικονομικη κατοχη" του νοικοκυριου πλεον με συσσωρευτικο χαρακτηρα γιατι δεν ειναι μονο για φετος αλλα σε ετησια βαση καταστωντας δυσκολη την αποπληρωμη τους με τα οικονομικα εισοδηματα. Επερχεται σταδιακα (στα τελευταια σταδια του οικονομικου πλανου της Τροϊκας) η μεταβιβαση του ελεγχου των εφοριων στους δανειστες με αποτελεσμα και τα νοικοκυρια να βρισκονται αμεσα υπο καθεστως ξενης επιτηρησης.

 6. chris avatar
  chris 03/07/2012 21:51:09

  Αυτη ειναι η ουσια:
  2) Ο καθαρός φόρος που περιμένει να βάλει στα ταμεία του το Δημόσιο από τα πρώτα 1.403.446 εκκαθαριστικά τα οποία έχουν ταχυδρομηθεί ανέρχεται σε 1,335 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο ήδη υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων
  Οπως καταλαβαινετε τωρα το κρατος παιζει μονο του.
  Οι εκβιασμοι και οι απειλες θα πανε συννεφο.
  Εκτος και αν θελησει ο Σαμαρας να το παιξει πονοψυχος και μας βαλει λιγες δοσεις παραπανω, μιας και τα περυσινα εσοδα εχουν ηδη υπερκαλυφτει.
  500000 δεν πληρωσαν το χαρατσι που ηταν περιπου 500 ευρω.
  Για σκεφτειτε πως θα πληρωθει η εφορια των 2000-3000 ευρω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.