Φόρους στις τραπεζικές συναλλαγές και στα τυχερά παιχνίδια σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
18/01/2015 12:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φόρους στις τραπεζικές συναλλαγές και στα τυχερά παιχνίδια σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν εκατομμύρια Ελληνες καταθέτες και δανειολήπτες περιλαμβάνει το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν εκατομμύρια Ελληνες καταθέτες και δανειολήπτες περιλαμβάνει το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει αν κερδίσει τις εκλογές!

Στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:

* η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών,

* η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών, αλλά και

* η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο, που αγοράζουν εκατομμύρια πολίτες, και κυρίως τα λαϊκά και φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας!

Τα μέτρα αυτά δεν είχαν δει ποτέ ως σήμερα το φως της δημοσιότητας αλλά περιλαμβάνονται στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια είναι ότι σοκάρουν καθώς τα… λεφτά για τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα θα βγουν από τις τσέπες των Ελλήνων! Οπως έγινε και με τον Γ. Παπανδρέου.

Στην εφαρμογή τους, αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρρίψουν το μύθο των παροχών και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι συναγωνίζονται, αν δεν ξεπερνούν, ακόμη και το e-mail που έστειλε στην τρόικα ο Χαρδούβελης για να μαζέψει τα λεφτά που καθώς φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει στο τσεπάκι του προετοιμάζοντας επιδρομή με φόρους και χαράτσια στα εισοδήματα των πολιτών.

Τα εισπρακτικά μέτρα λοιπόν που περιλαμβάνονται και αναλύονται στο επίσημο κείμενο με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα ανέφερε ο κ. Τσίπρας ούτε άλλα προβεβλημένα στελέχη του. Είπαν μόνο, όπως λέει και το κείμενο του προγράμματος, ότι θα επιστραφεί η 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ. Ολα τα υπόλοιπα επώδυνα μέτρα απεκρύβησαν. Η υπόσχεση για τη 13η σύνταξη θα έχει βαρύ αντάλλαγμα για εκατομμύρια Ελλήνων, καθώς θα κληθούν στην ουσία να «χρηματοδοτήσουν» την επιστροφή της με το χαράτσι στις τραπεζικές τους συναλλαγές!

Οι θέσεις για το ασφαλιστικό έχουν επεξεργαστεί από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τη διαφορά όμως ότι δεν είναι άμεσα προσβάσιμες, αλλά περιέχονται σε μια δεύτερη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ,όπου φιλοξενείται όλο το υλικό με τα προτεινόμενα μέτρα για όλους τους τομείς της οικονομίας! Η ακριβής διεύθυνση όπου περιγράφονται οι θέσεις και τα μέτρα είναι: www.syriza.gr/page/theseis.html

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής ζήτησε να πληροφορηθεί για το πώς θα εφαρμοστεί η εισφορά επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών υπέρ του ασφαλιστικού από τον καθηγητή και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο, ως γνώστη του ασφαλιστικού, αλλά και από το συνυποψήφιό του Δ. Στρατούλη, επίσης αρμόδιο για τα ασφαλιστικά και εργασιακά. Και οι δύο επικαλέστηκαν όμως μέσω των συνεργατών τους το φόρτο των προεκλογικών τους υποχρεώσεων και η επικοινωνία δεν υπήρξε. Ο κ. Μητρόπουλος είχε να ασχοληθεί… με τη νέα σεισάχθεια και ο κ. Στρατούλης με την ανοικοδόμηση των συμβάσεων εργασίας και τα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού.

Ανταποκρίθηκε όμως ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ρομπόλης, ο οποίος είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί και αν το μέτρο θα έχει το χαρακτήρα μιας ποσοστιαίας εισφοράς (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5% ή 0,10%) επί της αξίας της κάθε συναλλαγής, ή αν θα έχει τη μορφή μιας πάγιας εισφοράς σε ποσό.

Αν η εισφορά εφαρμοστεί έτσι όπως ακριβώς περιγράφεται στο επίσημο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών, τότε θα επιβάλλεται -είτε ως ποσοστό είτε ως ποσό- σε αναλήψεις, καταθέσεις, εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών, καρτών, δανείων, αγορές ειδών μέσω τραπεζικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην είσπραξη των αγροτικών επιδοτήσεων!

e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 18/01/2015 12:50:39

  Θέλει να πει ο ποιητής πως αν ας πούμε πάω να τραβήξω 200 ευρώ στο ΑΤΜ και υπάρχει κράτηση 0,2% θα μου χρεώσει 204. Και αν το κάνω και δεύτερη φορά, πάρε άλλα 4 ευρώ στο κεφάλι και ούτω καθ' εξής ; Και οι φοβεροί πολιτευτές της νδ αντί να ψάξουν να δούνε τι παίζει κάθονται όλη τη μέρα και μας βασανίζουν το κεφάλι με το αν έχει πλαν Β ή όχι ο σύριζα ; Και με τέτοια μυαλά θέλουν να ανατρέψουν την κατάσταση ; Δείχνουν μάλλον κι αυτοί την άγνοιά τους και την ασχετοσύνη τους όταν φαίνεται ότι υπάρχουν τόσο χειροπιαστά επιχειρήματα για να παίξουν μπάλα αλλά κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πάντα τέτοια.

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ Βούρδουλας 18/01/2015 13:41:46

   Ξανακάνε την πράξη 200*0,2% και μας τα ξαναλές.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΙΚΟ 18/01/2015 14:08:41

    Δηλαδή,εκεί που θα πατάμε 200 ευρώ ανάληψη,θα βγαίνουν 160;

    • ΙΚΟ avatar
     ΙΚΟ @ Κυθήριος 18/01/2015 14:42:01

     Έτσι όπως το πάτε και οι δυο σας, μου φαίνεται ότι τα ΑΤΜ θα βγάζουν φάσκελα. :-):-):-)

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΙΚΟ 18/01/2015 15:00:24

      Έτσι,να μου βγάζουν φάσκελα,που κάθομαι κι ακούω τον καθένα...

     • foros1 avatar
      foros1 @ ΙΚΟ 18/01/2015 15:12:33

      λέτε κάπως έτσι, κάποιοι να υπολόγισαν και το χρέος μας;;;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Κυθήριος 18/01/2015 15:52:41

     Ωπ,λάθος στο αποτέλεσμα,εν πάση περιπτώσει εννοούσα,αν η διαφορά φαίνεται αμέσως κατά την εκταμίευση του ποσού... Τί τα θές όμως,ψίχουλα.Δέ βάζουν τουλάχιστον ένα 20% να το αισθανθούμε...

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/01/2015 16:00:56

  Οι συντελεστές είναι για να γελάμε. Για να βγουν τα δις που θέλει ο σύριζα, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερους. Από 1-2% το λιγότερο. Και μιλάμε για άμεσο και άνισο φόρο σαν το ΦΠΑ (αφού θα τους πιάσει ΟΛΟΥΣ, ακόμη και επιδοτούμενους άνεργους και συνταξιούχους του ΟΓΑ ή ΑΜΕΑ) μπροστά στον οποίο η προοδευτικότητα του ΕΝΦΙΑ είναι μακράν καλύτερη.

 3. GregA avatar
  GregA 18/01/2015 16:28:34

  Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές; Δεν ακούγεται και τόσο άσχημο,αρκεί να εφαρμοσθεί σε όλο το φάσμα των συναλλαγων, μηδέ τν χρηματιστηρικών εξαιρουμένων. Υπάρχουν τα κότσια;

 4. Mind the G.A.P. avatar
  Mind the G.A.P. 18/01/2015 17:01:37

  Είναι ξεκάθαρο ότι οι μαθητεύομενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να φορολογήσουν ότι πετάει και ότι κολυμπάει για να χτίσουν το νέο κομματικό κράτος, κατά τα πρότυπα του σκατόψυχου (δεν χρειάζεται να αναφέρω καν το όνομά του, όλοι καταλαβαίνουν). Μετά "τη στήριξη του ασφαλιστικού" θα έλθει και "η στήριξη του Πακιστανικού" με τα λεφτά των νοικοκυραίων (όσων θα έχουν απομείνει τέλος πάντων).

 5. Eva avatar
  Eva 18/01/2015 17:04:34

  Να μια ωραία ιδέα για να μειωθουν οι ουρες στην τράπεζα.

  • yellow avatar
   yellow @ Eva 18/01/2015 17:54:14

   Και ίσως να είναι και καλύτερη ώστε να μη βγάζεις ποσά στο εξωτερικό ...

 6. Jimakos avatar
  Jimakos 18/01/2015 23:01:07

  Ολοι τα λεφτα των καταθετων εχουν στο ματι. Ξεκινουν με καλες προθεσεις για την παταξη της φοροδιαφυγης, αλλα στο τελος ολοι οι φοροι στοχευουν στο ροκανισμα των αποταμιευσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.