Φόρος 15% για τη νομιμοποίηση καταθέσεων στο εξωτερικό και 30% για τα αδήλωτα ποσά εντός της Ελλάδας!
26/05/2015 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φόρος 15% για τη νομιμοποίηση καταθέσεων στο εξωτερικό και 30% για τα αδήλωτα ποσά εντός της Ελλάδας!

Σχέδιο για φορολογική αμνησία για τα αδήλωτα εισοδήματα, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Γ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι οι φόροι που θα επιβληθούν εν είδει προστίμου για τη «νομιμοποίηση» τους θα είναι δύο και θα κυμαίνονται σε διαφορετικά ύψη:

Για τις καταθέσεις που έχουν γίνει μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες στο εξωτερικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου ο φόρος είναι 15%, ενώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα που δεν έχουν δηλωθεί είπε ότι «η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι για φορολόγηση κατά 30% του ποσού».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ανέφερε πως θα γίνεται μέσω internet η δήλωση και οι καταθέτες θα πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί. Στη συνέχεια θα παίρνουν έναν κωδικό τακτοποίησης και θα απαλλάσσονται από το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Η πλευρά της Ελβετίας θα μεριμνήσει και θα δεσμεύεται ότι οι ελβετικές τράπεζες θα στείλουν επιστολές σε όλους τους Ελληνες πολίτες που έχουν λογαριασμό για τη συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης και θα τους ζητούν να προσκομίσουν εντός λίγων μηνών το πιστοποιητικό τακτοποίησης ή άλλο πιστοποιητικό κατά περίπτωση.

Η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι αν δεν προσκομιστεί αυτό το πιστοποιητικό, ο λογαριασμός θα κλείσει και ο δικαιούχος δεν θα έχει δικαίωμα να ξανανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. dimitris avatar
    dimitris 27/05/2015 16:19:56

    Καλύτερη μπουγάδα δεν ξαναγινε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.