#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 19:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φωτιές σε 450.000 δημοσίους υπαλλήλους ανάβει το νέο μισθολόγιο

Με ένα επίδομα  αντικαθιστούν 100

 Μειώσεις από 10% έως και 35%, στις συνολικές αποδοχές 450.000 δημοσίων υπαλλήλωνΤην κατάργηση 100 ειδικών και κλαδικών επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα περίπου 450.000 στελέχη και υπάλληλοι της κεντρικής δημόσιας διοίκησης και την αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο «επίδομα θέσης», το οποίο θα διαφοροποιείται με κριτήρια την εκπαιδευτική βαθμίδα κάθε υπαλλήλου (Υποχρεωτική, Δευτεροβάθμια, Τεχνολογική ή Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση), το μισθολογικό κλιμάκιο και ενδεχομένως και το βαθμό κάθε εργαζομένου, προβλέπει η τελική πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο, την οποία επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα συνδυασθεί με το «πάγωμα» των βασικών μισθών και την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, προκαλώντας μειώσεις στις συνολικές αποδοχές των 450.000 δημοσίων υπαλλήλων που εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 10% έως 35%, εντός των επομένων τριών ετών, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο!

 

Οι αλλαγές

 

Σύμφωνα με την τελική πρόταση για τη ριζική αναμόρφωση του καθεστώτος των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου, την οποία έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Τ.»:

 

1 Από τα 104 βασικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταργηθούν τα 100! Θα παραμείνουν μόνο η οικογενειακή παροχή, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα επιδόματα εορτών και αδείας. Στη θέση των 100 επιδομάτων που θα καταργηθούν θα θεσπιστεί ένα ενιαίο επίδομα θέσης. Το επίδομα αυτό θα αντικαταστήσει, δηλαδή, το σύνολο των υφιστάμενων επιδομάτων (θέσης ευθύνης, υπουργείου/φορέα, αντικειμένου εργασίας) και ενδεχομένως και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η καθιέρωση του ενιαίου «επιδόματος θέσης», για όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, είναι επιβεβλημένη, ιδίως στην περίπτωση που η μετάβαση στο νέο μισθολόγιο θα γίνει με κριτήρια την εκπαιδευτική βαθμίδα, το μισθολογικό κλιμάκιο και ίσως και το βαθμό του υπαλλήλου. Επισημαίνεται μάλιστα ότι το επίδομα αυτό θα καλύψει ακόμη και τυχόν απαιτούμενη διαφοροποίηση αμοιβής μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου βαθμού.

Στα 100 επιδόματα που προτείνεται να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από το επίδομα θέσης, περιλαμβάνονται:

* Τα επιδόματα που διαφοροποιούνται ανάλογα με το αντικείμενο της εργασίας ή συνδέονται με το ρόλο του υπαλλήλου και χορηγούνται υπό προϋποθέσεις.

* Ολα τα σημερινά επιδόματα θέσης ευθύνης που λαμβάνουν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές, οι τμηματάρχες και τα λοιπά στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

* Τα περισσότερα από τα επιδόματα που σχετίζονται με τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκονται οι απασχολούμενοι υπάλληλοι.

* Οι αποζημιώσεις υπαλλήλων υπουργείων, ΟΤΑ και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που καταβάλλονται λόγω πρόσθετης απασχόλησης.

* Ολα τα ειδικά επιδόματα των υπαλλήλων των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Ο πλήρης κατάλογος των επιδομάτων που θα καταργηθούν παρατίθεται στους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύουμε.

Οπως γίνεται αντιληπτό, σε πολλές περιπτώσεις υπαλλήλων, ειδικά σ’ αυτές στις οποίες το άθροισμα των επιδομάτων ανεβάζει σημαντικά τις συνολικές αποδοχές ή τα ίδια τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα είναι παρά πολύ υψηλά, η κατάργηση του υφιστάμενου επιδοματικού καθεστώτος και η θέσπιση ενός ενιαίου επιδόματος θέσης θα σημάνει τη σημαντική μείωση των συνολικών αποδοχών. Το τμήμα των αποδοχών, το οποίο αποτελούν σήμερα τα επιδόματα, θα συρρικνωθεί σημαντικά για πάνω από το 50% των εργαζομένων στα υπουργεία, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα οι συνολικές αποδοχές να υποστούν σημαντικές μειώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι υπάλληλοι των οποίων οι αποδοχές θα μειωθούν σημαντικά εξαιτίας της κατάργησης του ισχύοντος σήμερα καθεστώτος επιδομάτων είναι κυρίως οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Γενικού Χημείου του Κράτους, του πρώην υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και του πρώην υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

 

2 Οι βασικοί μισθοί θα κλιμακώνονται με βάση ένα νέο σύστημα λιγότερων μισθολογικών κλιμακίων από τα 18 που ισχύουν σήμερα και θα ωριμάζουν με πιο… αργούς ρυθμούς από ό,τι με το ισχύον σήμερα μισθολόγιο. Δηλαδή, η μετάβαση στο εκάστοτε επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, που σημαίνει αύξηση βασικού μισθού, δεν θα γίνεται ανά δύο έτη, αλλά ανά 3, 4 ή 5 έτη! Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος οι ωριμάνσεις των βασικών μισθών «παγώνουν», με διάταξη που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από την 1η-7-2011.

 

3 Το κίνητρο απόδοσης, το οποίο χορηγείται σήμερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και κυμαίνεται από 57 έως 100 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα κάθε υπαλλήλου, θα μειωθεί κατά 50%, δηλαδή κατά 28,50 έως 50 ευρώ το μήνα από φέτος. Τα επόμενα έτη θα μειώνεται περαιτέρω μέχρι πλήρους καταργήσεως!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/07/2011 19:22:04

  Στο εξής, ακομη και οι ΔΥ που δούλευαν, θα κατεβάσουν τα μολύβια.
  Πασόκ και ξερό ψωμί λέγανε....

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 22/07/2011 19:29:20

  Μαζικές παραιτήσεις βλέπω στο δημόσιο τομέα, με τα προσόντα τους θα χτυπήσουν πολύ καλύτερες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
  Μα η εκπαίδευση, μα το φιλότιμο, μα οι ικανότητές τους θα τους βοηθήσουν να βγάλουν περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα.

  • σάκος με απίδια avatar
   σάκος με απίδια @ Νίκος 22/07/2011 22:17:08

   όχι ρε συ, στον ιδιωτικό τομέα ας αφήσουν να μεγαλουργήσουν οι επιτυχημένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καρριερίστες ολκής που όποιο παράδειγμα κι αν πάρουμε βλέπουμε ότι κάνουν απίστευτα ποιοτική δουλειά

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ σάκος με απίδια 23/07/2011 01:08:24

    έλα να μας μάθεις να δουλεύουμε...
    έλα να συναγωνιστείς με την αξία σου...
    ολόκληρος ο ΙΤομέας νιώθει την απειλή των ΔΥ...

  • Konstand avatar
   Konstand @ Νίκος 23/07/2011 14:01:09

   Δεν υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα για να εργαστεί κανείς στο δημόσιο - επαφίεται απλά στο φιλότιμό του. Το ότι το κράτος γενικά λειτουργεί είναι θαύμα και δείχνει πως επαρκή μάζα ΔΥ έχουν τελικά το φιλότιμο να εργαστούν ώστε το σύστημα να μην καταρρέει. Μην τους βάζετε λοιπόν όλους στο ίδιο καζάνι, είναι άδικο.

   Πως όμως καταλήγουν μορφωμένοι και εργατικοί άνθρωποι να συμβιβάζονται με σαφώς χαμηλότερες αποδοχές από αυτές που θα μπορούσαν να έχουν στην ελεύθερη αγορά εργασίας και αποδέχονται μια θέση στο Δημόσιο;

   Μα λόγω της 'σιγουριάς' και της 'βεβαιότητας για το μέλλον' που μέχρι πρόσφατα πολλοί πίστευαν οτι θα τους παρήχε το Ελληνικό κράτος.

   Τώρα όμως που το κράτος αυτό καταρρέει, οι μισθοί τους μειώνονται και τους ενοχλεί όλο και περισσότερο η γενικότερη μιζέρια που επικρατεί, εγγυημένα θα φύγουν όσοι από τους εργατικούς μπορούν, με ολέθριες συνέπεις για όλους!

   Δυστυχώς δεν έχω λύση να προτείνω για το κράτος, έχω όμως για τους εργατικούς ΔΥ που συνεχίζουν να δουλεύουν ενώ τους χαρακτηρίζουν κοπρίτες: σηκωθείτε και φύγετε από την χώρα ΤΩΡΑ.

   Έχω εργαστεί οχτώ χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, διορίστηκα προ πενταετίας ΔΥ και πρόσφατα παραιτήθηκα και εργάζομαι πια στο Λονδίνο με τις τριπλές αποδοχές... έπρεπε να'χα φύγει 5 χρόνια πριν.

   Όσο για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα που έχω άμεση εμπειρία από την σύζυγό μου που είναι μηχανικός, ένα έχω να πώ: γεμίζοντας ράφια σε super market πιο πολλά βγάζεις έξω.

 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 22/07/2011 22:00:19

  Η ΓΑΓΡΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΕΡΝΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΑΞΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ???ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ,ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ!!!.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ!!!.ΑΙΣΧΟΣ.

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 23/07/2011 01:14:14

   Τουλάχιστον, τα "κοπρόσκυλα" ξέρουν καλύτερη ορθογραφία....

 4. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 22/07/2011 22:20:49

  μυαλό δε βλέπω να έχει μπει...Οσο καιρό ο ιδιώτης άρμεγε το δημόσιο υπάλληλο που έπαιρνε πέντε φράγκα παραπάνω, ήταν καλά. Τώρα που ο δημόσιος επιστρέφει στις τρεις κι εξήντα, να δω τι θα κάνουν όλοι αυτοί που τους ενοχλεί που οι δημόσιοι υπάλληλοι αμοίβονταν παραπάνω.
  Λές και όλα τα χρόνια ο δημόσιος υπάλληλος τά κανε μασούρια!
  Αντί να λέει ο ιδιωτικός υπάλληλος θέλω κι εγω τόσα, κοιτάει να πάρει ο άλλος λιγότερα. Κλασσική ελληνική νοοτροπία. Καλά να πάθουμε.
  Απο ποιότητα πάντως, παντού τα ίδια χάλια. Πασαλείμματα παντού. Εχω βαρεθεί να ακούω "¨δεν έχει ανάγκη¨" από τον κάθε "επαγγελματία".

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ σάκος με απίδια 23/07/2011 01:12:27

   εσείς θα πάθετε φίλε ΔΥ...εμείς το έχουμε πάθει ήδη...
   μη στεναχωριέσαι για μας, ας μην έχετε να μας ζείτε...

   ήρθε όμως ο καιρός να αρχίσεις και εσύ να δουλεύεις για να ζεις..

 5. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 23/07/2011 01:23:53

  ιδιωτικος, δημοσιος , ελ. επαγγελματιας, ταξιτζης ,δεητζης, φορτηγατζης , ολοι εναντιων ολων, ενω το προβλημα βρισκεται στον διχασμο που προξενει η κυβερνητικη πολιτικη. μη πεφτετε στην λουμπα

 6. νικι avatar
  νικι 23/07/2011 03:22:19

  Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να θεωρούν τους δημοσίους υπαλλήλους σαν ένα ομοιογενές σύνολο. Το δημόσιο στελεχώνεται από ανθρώπους, πρόσωπα, άτομα, μονάδες που μεταξύ τους υπάρχουν ικανοί, μέτριοι και ανίκανοι. Η απόδοσή τους είναι συνάρτηση των γνώσεων, της εμπειρίας, του χαρακτήρα τους αλλά κυρίως της δομής του εντελώς άχρηστου κράτους μας, με την πολυνομία, την γραφειοκρατία, την αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων, την έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης, την απουσία κινήτρων, κ.α

 7. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 23/07/2011 07:41:35

  Μάθετε κύριε να γράφετε Ελληνικά.

 8. alepou avatar
  alepou 23/07/2011 10:15:01

  Με τα προσόντα που διαθέτεις στην ορθογραφία δύστυχως ούτε δημόσιος ούτε ιδιωτικός υπάλληλος υπάρχει περίπτωση να γίνεις. Οργισμένος άνεργος μπορεί, αυτό που μάλλον είσαι δηλαδή.

 9. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 23/07/2011 13:24:39

  ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ???ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ???.Η ΟΡΘΟΦΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ???ΤΟΥΣ ΜΗΣΘΟΥΣ ΡΕΤΙΡΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ???

 10. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 24/07/2011 12:44:45

  κατ αρχήν υπάρχουν δύο είδη δημοσίων υπαλλήλων: όσοι διορίστηκαν προ ΑΣΕΠ, και όσοι επί ΑΣΕΠ.
  Οι πρώτοι, συνήθως γαλάζιοι και πράσινοι κόκκοι, σταγονίδια, παλιοί τσανακογλύφτες και σημερινοί κρατούντες και βαρίδια του δημόσιου τομέα.
  Οι δεύτεροι, νεότεροι, διορισμένοι αξιοκρατικά, συνήθως από τους καλούς απόφοιτους των σχολών, μιας και η βαθμολογία έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή τους.
  Ο δημόσιος τομέας είναι ανομοιογενής σε αυτή τη βάση.

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/07/2011 18:34:58

  Για μια ακόμη φορά δείχνουμε πόσο Κ Α Φ Ρ Ο Ι είμαστε όλοι μας, καλώς οι κακώς κάποιοι μπήκαν στο δημόσιο και οι περισότεροι τιμούν τα χρήματα που παίρνουν . Αυτοί που δεν κατάφεραν να μπούν τους βρίζουν και χαίρονται με αυτά που παθαίνουν τώρα , αλλά θα ήθελαν να είναι και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι (να κάθονται , να ξύνουν τα..... νύχια τους , να να να να να ) , μήπως κια ο ιδιωτικός τομέας είναι καλύτερος ΟΧΙ και το λέω γιατί το γνωρίζω από πρωτο χέρι (ιδιωτική επιχείρηση ο πατέρας μου με προσωπικό ) .

  • Bloody Mary avatar
   Bloody Mary @ Δημήτρης 25/07/2011 21:02:57

   Σε πληροφορώ πως όσοι καταφερόμαστε κατά των δημοσίων υπαλλήλων δεν το κάνουμε από ζήλια για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία τους να διοριστούν "έρποντας, γλύφοντας και με τα κέρατά τους", αλλά επειδή καθημερινά δεινοπαθούμε από την τεμπελιά, την ασχετοσύνη, τη λαμογιά και την ανικανότητά τους.

   Εκτός κι αν με τη λέξη ΚΑΦΡΟΙ εννοείς την 75χρονη διαβητική και νεφροπαθή μητέρα μου (χειρουργημένη για καρκίνο προ 10 ετίας-ευτυχώς), που έκανε 2,5 χρόνια για να πάρει τη σύνταξη χηρείας και συνεχώς ταλαιπωρείται και ταπεινώνεται στο ΙΚΑ από κάποιο σαδιστικό κτήνος, που της δίνει νούμερο για γιατρό ή εξετάσεις μόνο αφού τη δει να παρακαλάει κλαίγοντας (το έμαθα πρόσφατα και έχω ενεργοποιήσει ΟΛΕΣ τις αντιστάσεις μου, για να μη φτάσω στο απευκταίο σημείο να δικαιώσω την πράξη του μακελλάρη της Νορβηγίας)!

 12. Bloody Mary avatar
  Bloody Mary 25/07/2011 21:04:27

  Πάλι η γνωστή αντιπαράθεση "περί όνου σκιάς" και η δημιουργία αντιπαλότητας μεταξύ κοινωνικών ομάδων που πυροδοτεί και στη συνέχεια εκμεταλλεύεται η ιδιοτελής και παμπόνηρη κυβέρνηση.

  Το πρόβλημα είναι πρώτιστα θεσμικό και έχει τις ρίζες του αφενός στην αναχρονιστική συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου στη μέχρι πρότινος αδιατάρακτη παντοδυναμία των πολιτικών κομμάτων και των προσκείμενων σ’ αυτά συντεχνιών, συνδικαλιστών και παραγόντων της αυτοδιοίκησης, που είχε σαν συνέπεια την επί δεκαετίες στελέχωση του δημόσιου τομέα με αδαείς και επαγγελματικά ανεπαρκέστατους (πλην υπέρμετρα αλαζόνες) συγγενείς, κουμπάρους, πολιτικούς φίλους, ερωμένους/ερωμένες κλπ. - τα γνωστά και μη εξαιρετέα «βύσματα» (ενδεικτικά αναφέρω την κατάπτυστη τροπολογία που είχε ψηφιστεί από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών, δυνάμει της οποίας οι συνεργάτες τους διορίστηκαν αυτοδικαίως στο δημόσιο).

  Έτσι, οι προνομιούχες θέσεις του δημοσίου έχουν καταληφθεί και συνεχίζουν να καταλαμβάνονται από άτομα που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το πολιτικό σύστημα και, μολονότι κατά κανόνα χαρακτηρίζονται από άγνοια και αναποτελεσματικότητα, εισπράττουν παχυλότατους μισθούς – ή και αργομισθίες. Και αυτό δεν τους είναι αρκετό: Επιτυγχάνουν το διορισμό τους σε περισσότερες από μια καλοπληρωμένες θέσεις, στην πλειοψηφία τους εντελώς άχρηστες (λ.χ. μέλη ΔΣ ανενεργών οργανισμών, φορέων που έχουν δημιουργηθεί ad hoc, επιτροπών κλπ.).

  Την ίδια στιγμή, όσοι μορφωμένοι, αξιόλογοι και παραγωγικοί – πλην αφελείς – μόχθησαν, έδωσαν εξετάσεις και αξιοκρατικά απέκτησαν το δικαίωμα πρόσληψης στο δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ, αναλώνονται σε ανώφελες διαμαρτυρίες και στήνουν αντίσκηνα έξω από το ΥΠΟΙΚ (και παλαιότερα το ΥΠΕΣ), ενώ η κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες της αναξιοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου μέσω της παροχής χαμηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες.

  Επιπλέον, έχει παγιωθεί η αντίληψη του δημοσίου ως «χωματερής» προς εναπόθεση κάθε οκνηρού, άχρηστου, αντιπαραγωγικού και μειωμένης αντίληψης και προσόντων αφισσοκολλητή-κομματόσκυλου, το οποίο ανταμείβεται με εργασιακή ασφάλεια, υψηλό μισθό και επιδόματα «έγκαιρης προσέλευσης» και «πλυσίματος χεριών» για τις υπηρεσίες του προς το κόμμα, προς δόξα των αρχών της ισότητας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

  Αν σήμερα η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται και βυθίζεται στην απόγνωση από την πολυμέτωπη επίθεση των ανάλγητων κυβερνώντων, η δε χώρα βιώνει δραματικά την περιδίνιση στο «σπιράλ του θανάτου», αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην απροθυμία της κυβέρνησης (και της ΝΔ) να μειώσουν τις υπέρογκες και διαρκώς αυξανόμενες κρατικές δαπάνες και να θίξουν το παρασιτικό δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο, ο σκληρός πυρήνας του οποίου συνιστά το σάπιο «δομικό υλικό» του υπό κατάρρευση οικοδομήματός τους.

  Κάνω λάθος ή μήπως όλα αυτά τα πρωτοφανούς αγριότητας φορομπηχτικά μέτρα που επιρρίπτονται συλλήβδην επί δικαίων και αδίκων έχουν προκριθεί ως «δημοσιονομικό ισοδύναμο» (ζητώ συγγνώμη για την αδόκιμη έκφραση) της μη λήψης από την κυβέρνηση αποφάσεων για τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα-Λερναίας Ύδρας, σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου;

 13. Αβραμοπούλου Ζέτα avatar
  Αβραμοπούλου Ζέτα 10/08/2011 11:23:57

  Ξέρω πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που πάνε για να πληρωθούν μόνο αυτό είναι αδικία. Μπήκαν με μέσον

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.