#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολόγηση ακινήτων: O καθένας με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγιαO καθένας με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια. Έτσι λέει ο σοφός λαός αλλά κάποιοι βουλευτές δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτε και κάνουν τα ίδια λάθη.

Μέρες τώρα μιλάμε για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και την πρόταση που κατέθεσε ο κ.Στουρνάρας, μια πρόταση που διαχειρίστηκε ένα «ορφανό» του Σημίτη, ο κ. Καραβίτης. Από τους πρώτους που βγήκαμε και γράψαμε ότι έχει πολλά λάθη, έχει πολλές αδικίες και πρέπει να αλλάξει σε βασικά σημεία του.

Ανέλαβαν, λοιπόν, πολλοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να κάνουν τις δικές τους προτάσεις με έναν όρο. Να μη θιγεί ο στόχος για είσπραξη εσόδων 2,9 δις ευρώ, άντε με κάποιες μικρές αποκλίσεις.

Είχε δημιουργηθεί πανικός πριν μερικές ημέρες γιατί οι βουλευτές είχαν διχαστεί, σ’ αυτούς που υποστήριζαν τα αστικά ακίνητα και σε όσους ήταν από την επαρχία που έλεγαν ότι δεν πρέπει να θιγούν οι αγρότες – ψηφοφόροι τους.

Και ξαφνικά διαρρέεται μια πρόταση που φέρεται να έχουν επεξεργαστεί οι βουλευτές και την οποία θεωρούν δίκαιη ή τουλάχιστον δικαιότερη από αυτήν του Στουρνάρα τον οποίον είχαν κατηγορήσει ότι ασχολείται μόνο με τους αριθμούς και δεν κοιτάζει την ουσία του φόρου και ποιοι αδικούνται. «Φέρτε μου την πρότασή σας, που να είναι ισοδύναμη κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα», τους είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Η πρόταση, λοιπόν, που φέρεται να έχει γίνει προβλέπει μείωση των συντελεστών φορολόγησης των αγροτών και εξαιρέσεις των αγροτικών κτισμάτων ώστε να μην επιβαρυνθούν ιδιαίτερα. Από πού θα βγουν τα λεφτά που θα χαθούν; Μα φυσικά από τα υπόλοιπα κορόιδα που έχουν ακίνητα, κυρίως σε πόλεις.

Η απίστευτη πρόταση προβλέπει στην ουσία τη διπλή φορολόγηση των ακινήτων. Πρώτα θα φορολογείται ένα – ένα κάθε ακίνητο και στη συνέχεια θα προστίθεται η περιουσία του ιδιοκτήτη και αν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ θα ξαναφορολογείται με Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, τον γνωστό ΦΑΠ. Για τα ίδια ακίνητα δηλαδή κάποιος θα φορολογηθεί διπλά.

Κάποιος που τα προηγούμενα χρόνια δούλεψε μια ζωή και απέκτησε π.χ. δύο διαμερίσματα στην Αθήνα με το υστέρημά του, θα είναι το κορόιδο. Ας πούμε ότι έχει ένα σπίτι στο οποίο μένει με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ, ένα άλλο που ενοικιάζει (αλλά τώρα έχει κλειστό γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον) αξίας 100.000 ευρώ και το πατρικό του στο χωριό αξίας 70.000 ευρώ. Αυτός ο άτυχος ιδιοκτήτης, που σε καμιά περίπτωση δεν τον λες και πλούσιο (άλλωστε δεν έχει έσοδα από κανένα από τα ακίνητα, παρά μόνο έξοδα συντήρησης) θα πληρώσει για το καθένα ξεχωριστά, μετά θα υπολογιστεί η συνολική αξία της περιουσίας, δηλαδή 370.000 ευρώ και για το υπερβάλλων ποσό, ήτοι 70.000, θα ξαναφορολογηθεί.

Απίστευτο; Κι όμως αυτή είναι η πρόταση όσων χτίζουν με λόγια… πολυκατοικίες.

Και μια σημαντική σημείωση. Η φορολόγηση θα γίνει με βάση ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες. Αξίες για την εφορία που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι 50% και πάνω υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες.

Είπατε τίποτε; Αυτή είναι η πρόταση των «φωστήρων» που νομίζουν ότι έτσι απονέμεται δικαιοσύνη και ο έχων μεγάλη περιουσία θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα. Μα είναι δυνατόν, κατ’ αρχάς να πληρώνεις δύο φορές για το ίδιο ακίνητο; Και είναι δυνατόν να θεωρείς πλούσιο κάποιον που έχει ακίνητα τα οποία δεν του αποδίδουν έσοδα και είναι και απαξιωμένα;

Η ευθύνη ανήκει στο οικονομικό επιτελείο που έπρεπε να έχει προτείνει μήνες πριν ένα σοβαρό σχέδιο. Τώρα, δύο 1,5 μήνα πριν τελειώσει το 2013 να δείτε ότι το πιο πιθανό, και υπό την πίεση του χρόνου, να γίνει ακόμη μεγαλύτερη γκάφα που θα εκθέσει την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βενιαμίν Φραγκλίνος avatar
  Βενιαμίν Φραγκλίνος 14/11/2013 15:12:20

  Φορολογία στην ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα επιβάλλεται από το 1975. Μέχρι το 2007, όποτε ίσχυε ο φόρος, τα αγροτεμάχια (εκτός σχεδίου εκτάσεις) υπάγονταν κανονικά σε φόρο με την εξαίρεση – απαλλαγή αυτών των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Βέβαια, η ύπαρξη αφορολόγητου σε συνδυασμό με τον τρόπο φορολόγησης (αξία περιουσίας), πρακτικά εξασφάλιζε ασυλία για αρκετούς ιδιοκτήτες.

  Για λόγους που ποτέ δε διευκρινίστηκαν, από το 2008 έως το 2013 τα αγροτεμάχια ΟΛΩΝ των φυσικών προσώπων απολλάσονται από φόρο ακίνητης περιουσίας (Ε.Τ.ΑΚ., έκτακτη εισφορά, Φ.Α.Π.). Φυσικά, το γεγονός αυτό συνιστά άνιση μεταχείριση, αφού και τα αγροτεμάχια αποτελούν κατά το νόμο ακίνητα και σε πλείστες περιπτώσεις έχουν μεγάλη αντικειμενική αλλά και αγοραία αξία.

  Έχοντας καλομάθει, με ευθύνη του Κράτους, πολλοί Έλληνες να ΜΗ πληρώνουν φόρο για τα ακίνητά τους – αρκεί που τον πλήρωνε κάποιος άλλος – τώρα που καλούνται να καταβάλλουν φόρο δυσανασχετούν. Το σχέδιο νόμου του ΕΝ.Φ.Α., όπως δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προέβλε την υποφορολόγηση των αγροτεμαχίων, την υπερφορολόγηση των οικοπέδων και τη φορολόγηση των κτισμάτων σε επίπεδα χαμηλότερα ή ίσα με αυτά του χαρατσιού.

  Δυστυχώς, λαϊκιστές βουλευτές της επαρχίας βγήκαν στα κάγκελα με προσχηματικά επιχειρήματα, ζητώντας περαιτέρω ελάφρυνση των ήδη υποφορολογημένων αγροτεμαχίων, εις βάρος της αστικής ακίνητης περιουσίας. Ταυτόχρονα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των γνωστών ταξικο-ιδεολογικο-πολιτικών αγκυλώσεών τους, αλλά κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, θέλησαν να επιβάλλουν τη θέση για επιβάρυνση των εχόντων και μεγαλοιδιοκτητών.

  Το αποτέλεσμα; Απειλή διπλής φορολογίας για τους ιδιοκτήτεςα (ΕΝ.Φ.Α. και Φ.Α.Π.) και μάλιστα, στην περίπτωση του Φ.Α.Π., με αρχικό συντελεστή 1,1% (!) πλέον των 300.000 ευρώ ατομικής ακίνητης περιουσίας, γεγονός πρόδηλα αντισυνταγματικό, τόσο λόγω της διπλής φορολογίας όσο και των δημευτικών συντελεστών.

  Θα το θέσω απλά: αν ορισμένες μειοψηφίες, είτε εντός κομμάτων είτε εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, θεωρούν ότι είναι σε θέση να εκβιάζουν και να επιβάλλουν κατάστασεις που θα οδηγήσουν στην ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσίας ορισμένων κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών ιδιοκτητών (προς όφελος άλλων κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών ιδιοκτητών), είναι ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

  Καλώ την πραγματική πλειοψηφία, με πραγματικά δεξιές καταβολές, να ορθώσει ανάστημα και να απαντήσει με τον ίδιο εκβιασμό στον εκβιασμό των λίγων, για επιβάλλει φορολογική δικαιοσύνη και ισομερή κατανομή των βαρών. Ειδάλλως, ουδείς δε θα είναι σε θέση να εγγυηθεί τη μακροημέρευση της παρούσας κυβέρνησης με τα όσα θα επακολουθήσουν...

  • A.I. avatar
   A.I. @ Βενιαμίν Φραγκλίνος 20/11/2013 20:11:59

   Συγχαρητήρια για το εύστοχο σχόλιό σας

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 14/11/2013 15:25:25

  Αφου παμε απ οτι φαινεται σε διπλη φορολογια των ΑΣΤΙΚΩΝ ακινητων (με βαση παντα τις αστειες αντικειμενικες αξιες), τουλαχιστον ας ριξουν το λιγοτερο 30% τους συντελεστες φορολογησης του ΕΝΦΑ, ειδικα στις λαικες και μεσης αξιας περιοχες δλδ 1000- 1750 Ευρω Αντικειμενικης.

  Η διπλη φορολογηση θα ειναι εγληματικο αν επιβληθει σε ακινητη περιουσια εως 400.000 Ευρω, με δεδομενο οτι οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ Αξιες ειναι (με τους πιο μετριοπαθεις υπολογισμους) τουλαχιστον 40% φουσκωμενες.

  Αρα καποιος που εχει ακινητη περιουσια 400.000 στη πραγματικοτητα δεν εχει πανω απο 250.000, δλδ ουσιαστικα μια μικρο-μεσαια ιδιοκτησια, για την οποια θα ηταν εγκληματικο να φορολογηθει 2 φορες.
  Υπαρχουν παρα πολλοι πραγματικα μεγαλο-ιδιοκτητες με περιουσιες ανω του 1 Εκατομμυριου , ή και πολλων Εκατομμυριων.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/11/2013 15:35:04

  Να είναι όλοι ικανοποιημένοι αδύνατον. Να μην πληρώνει πολλά ο φτωχός για μια και πρώτη κατοικία όμως, γίνεται. Ας γίνει αυτό πρώτα και τα άλλα συζητούνται. Και όποιος έχει 3 σπίτια και νοικιάζει το ένα, ας χάσει ένα μέρος του ενοικίου να πληρώσει το φόρο. Ο έχων μια και μόνη κατοικία που δε τη νοικιάζει πως τα βρίσκει και πληρώνει 2 χρόνια τώρα;

 4. George avatar
  George 14/11/2013 15:39:31

  Ο ποιητής τα είπε, καιρός να θυμηθούμε:
  "Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
  όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
  μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
  μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
  Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
  γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  την καθημερινήν ανοησία,
  ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική"

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 14/11/2013 15:56:55

  Προσεχετε παρα πολυ ποιες αποφασεις θα παρετε για τον ΕΝΦΑ, ειδικα για τα αστικα ακινητα. Προσοχη το ξαναλεμε στο ποσό, απο το οποίο και πανω θα υπαρξει η ''διπλη φορολογηση''. Απαγορευεται να αφορα περιουσιες κατω απο 400.000 Ευρω συνολικη ακινητη περιουσια.

  Υπαρχει αρκετος κοσμος που μετα απο καπους μιας ζωης κατεχει: μικρο-μεσαιες και μεσαιες περιουσιες συνολικης αξιας 250.000- 450.000, που με την εκμεταλευση τους βοηθα φτωχα ή ανεργα μελη της οικογενειας του.

  Θα ειναι τελειωτικο χτυπημα για αυτους τους ανθρωπους να φορολογηθουν διπλά. Δεν μπορει αυτο να ειναι το δικιαιο - διευρυμενο ΕΤΑΚ το όποιο τους ταξαμε προεκλογικα ως Ν.Δ.

  Και ισως, αυτοι οι ανθρωποι, να μην μπορουν να κλεισουν δρομους και να μπλοκαρουν Εφοριες, αλλα εχουν το ....κακο συνηθειο και πηγαινουν παντα να ψηφιζουν.
  Αυτους που με τοσο μεγαλη προσπαθεια καταφεραμε να πεισουμε να μην μας γυρισουν τη πλατη στις προηγουμενες εκλογες, θα τους στειλουμε τωρα πακετο στο Καμμενο και στη Χ.Α. Και θα ειναι πολυ κριμα αν γινει ετσι...

  Δεν ειναι δυνατον οι μεγαλο-ιδιοκτητες των πολλων Εκατομμυριων ακινητης περιουσιας, να κανουν παρτυ μεσω των οφ-σορ και να την πληρωνει ο μικρο-μεσαιος και μεσαιος ιδιοκτητης. Προσεξτε σας λεμε...

  • anideos avatar
   anideos @ Μικρασιάτης 14/11/2013 16:50:59

   Οτι και να ισχυσει στο τελος δεν θα ειναι δικαιο αν δεν υπαρξει πραγματηκη καταγραφη της ακινητης περιουσιας.
   Ο ταν ο Παγκαλος εχει αμετριτα ακινητα οπως κι ο Καρατζαφερης, πρωην υπουργοι απ τον καμπο 1000στρεμματα και μεγαλες ακινητες περιουσιες δεν θα υπαρξει ποτε δικαιη φορολογηση ακινητων.
   Περιουσιολογιο δεν υπαρχει, κτηματολογιο δεν εγινε γιατι αραγε;
   Τι εχει να φοβηθει ενας πολιτης με δυο ακινητα;
   Τιποτε!!!
   Τι εχει να φοβηθει ενας πολιτικος με μεγαλη ακινητη περιουσια;
   Ισως το οτι θα φανει ποιοι τα φαγανε και κρυβονται καλα πισω απ το λαο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μικρασιάτης 14/11/2013 17:15:11

   Αν δεν προσέξουν, αυτή η φορολόγηση θα γίνει ο τάφος της ελληνικής κοινωνίας. Για τον δικό τους πολιτικό "τάφο", ουδείς ενδιαφέρεται....

 6. W/E avatar
  W/E 14/11/2013 16:29:53

  Η φορολογηση της ακινητης περιουσιας ειναι εξ ορισμου αδικη, ανηθικη και παραλογη. Το κρατος πρεπει να φορολογει την προσοδο, οχι την ιδια την περιουσια. Δεν υπαρχει λοιπον νομοσχεδιο που να επιτιθεται στην ατομικη ιδιοκτησια και να ειναι "δικαιο", "περισσοτερο δικαιο", "λιγοτερο δικαιο". Αν θελετε εδω στο antinews να λεγεστε δημοκρατες και δεξιοι, καλο ειναι να σταματησετε καποια στιγμη το λιβανισμα στο Σαμαρα και να πειτε τα πραγματα με το ονομα τους.

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 14/11/2013 16:31:57

  To έχω πει πολλές φορές:

  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ;;;;;;

  Αν κάποιος που έχει ένα μεγάλο διαμέρισμα και είναι άνεργος που θα βρει τα λεφτά να πληρώσει; Είναι παράλογο.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Γιώργος Αχαιός 14/11/2013 18:02:29

   Να κόψει τον λαιμό του, και πως θα συντηρήσουμε το γιγάντιο και ατίθασο κράτος μας, δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ ούτε 10 χιλιάδες απολύσεις δεν μπορούν να κάνουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δεν περισσεύουν λέει από πουθενά, το 1,5 εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα θα σκεφτούμε τώρα έχουμε και άλλες υποθέσεις.

 8. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 14/11/2013 17:03:55

  Λόγω του ότι όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι η Αθήνα είναι πρακτικά η Καλκούτα της Ευρώπης και με διαφορά η αθλιότερη πρωτεύουσα, συν λόγω των φόρων που έχουν μπει αλλά και του φόβου των πολύ μεγαλύτερων φόρων που μπορεί να μπουν στο μέλλον, η αξία της ακίνητης περιουσίας στο λεκανοπέδιο για ένα 40% των ιδιοκτησιών, είναι πρακτικά μηδέν ή λίγα χιλιάρικα το πολύ-πολύ. Αναρωτηθείτε π.χ. εάν θα δεχόσασταν να σας παραχωρήσουν δωρεάν ένα τριάρι 1ου ορόφου τριακονταετίας στα Πατήσια με σαλόνι και "χωλ" (σε πιάνει η ψυχή σου μόνο από την περιγραφή). Εγώ επειδή "ζω στο νοίκι" μπορεί και να δεχόμουν αλλά και πάλι μετά από σκέψη και θα παζάρευα και τα συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα. Αλλά και στο άλλο άκρο κανείς ακόμα και να έχει τα φράγκα δεν ενδιαφέρεται για μεζονέτα στην Εκάλη ή στο Π. Ψυχικό. Τέλος κανένας Έλληνας πλέον δεν αγοράζει ακίνητα "εισοδήματος" που λέγαμε παλιά και όσοι έχουν σπίτι πολύ απλά δεν θέλουν δεύτερο εκτός αν είναι φυσικά αν τους το δίνουν σχεδόν για χάρισμα και είναι ανώτερο του πρώτου (οπότε το παλιό βγαίνει αμέσως στο σφυρί). Αυτό σε συνδυασμό με το υπάρχον απόθεμα, την επιστροφή των (λαθρό)μεταναστών στις χώρες τους, την υπογεννητικότητα, την καθυστέρηση στην δημιουργία οικογένειας σε σχέση με παλιά, και την επιστροφή στην ύπαιθρο έχει πρακτικά κλείσει το κεφάλαιο "ακίνητα" ιδίως στην Αθήνα, για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον. Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξέρω.

 9. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 14/11/2013 17:04:49

  Αλλο ενα κτυπημα σοβιετικου τυπου στη μεσαια ταξη που στην πλειοψηφια της ψηφιζε Ν.Δ. υποτιθετε ενα φιλελλευθερο κομμα, που τωρα ακολουθει οπως παντα στην Ελλαδα τα ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ. Αλλα οταν υποκυπτεις σε κατι βουλευτακια βλαχαδερα τυπου ΚΑΣΣΗ του πασοκ που απειλει για να σωσουμε αλλη μια φορα τον Αγροτικο κοσμο που δεν εχει ΕΙΣΦΕΡΕΙ τιποτα στο Ελληνικο κρατος και δεν πληρωνει ΤΙΠΟΤΑ, τοτε καλλα παμε......και μας φταιει παντα η Τροικα.

 10. θηραία avatar
  θηραία 14/11/2013 17:24:43

  Πολύ προσοχή και στο μεσαίο ιδιοκτήτη. Κάτοχος τριών ή τεσσάρων
  διαμερισμάτων με ξενοίκιαστα τα μισά, με πενιχρά εισοδήματα,μπορεί
  να τούρ'θει ο ουρανός στο κεφάλι. 'Εχει ήδη εξαντληθεί. Ο φόρος δεν
  μπορεί να επιβάλλεται ερήμην των βεβαιωμένων εισοδημάτων. Μοιάζει
  με αναδρομική τιμωρία γιατί οι γονείς του δεν βρήκαν άλλο τρόπο
  αποταμίευσης. Οδηγείται,αντικειμενικά,σε δήμευση περιουσίας!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ θηραία 15/11/2013 13:20:28

   Το ότι τρία τέσσερα διαμερίσματα έχει ο μέσος ιδιοκτήτης είναι εξαρχής η στρέβλωση της οικονομίας μας. Που τώρα να έβαζε τα ίδια χρήματα σε καμιά επιχείρηση να παράξει τπτ, είμαστε μωρέ για τέτοια, πάνω κάτω, πάρε εκεί με αντιπαροχή μερικές τρώγλες εργολαβικές να κάθεσαι να ξύνεσαι...

 11. Panx Romana avatar
  Panx Romana 14/11/2013 17:27:05

  Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι εξ ορισμού άδικη, ανήθικη και παράλογη. Το κράτος πρέπει να φορολογεί την πρόσοδο, όχι την ίδια την περιουσία. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο λοιπόν που να επιτίθεται στην ανυπεράσπιστη ατομική ιδιοκτησία και να είναι "δίκαιο", "περισσότερο δίκαιο", "λιγότερο δίκαιο". Αν εσείς εδώ στο antinews θέλετε να λέγεστε δημοκράτες και δεξιοί, οφείλετε να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή τη στιγμή το κράτος ασκεί βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες και εσεις έχετε το χρέος να καταδικάσετε αυτή την επίθεση.

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 14/11/2013 17:50:55

  / Θα μπορουσε και ο ''στοχος των 2.9 Δις Ευρω'' εσοδα απο τα ακινητα, να παει πχ 0,2 παρακατω, για να γινει ενα βημα προς τον εξορθολογισμο αυτου του φορου. Δεν πρεπει αυτο το 2,9 να ειναι ...μπετον.
  Και μετα αμεσα το καλοκαιρι, νεες δικαιοτερες αντικειμενικες, με μειωσεις (κυριως) αλλα και αυξησεις σε καποιες περιοχες που πλεον εχουν υψηλη εμπορικη-πραγματικη αξια./

 13. Eva avatar
  Eva 16/11/2013 07:13:18

  Εντάξει κύριοι.
  Να μην θιγούν οι πελάτες των βουλευτών της περιφέρειας.
  Ας πληρώσουνε τα κορόιδα των αστικών περιοχών.
  Τον κάθε πικραμένο ψηφοφόροτης Β Αθηνών
  κανένας βολευτής δεν τον έχει ανάγκη.
  Και η υπομονή έχει και τα όρια της.

 14. ελένη avatar
  ελένη 17/11/2013 15:23:27

  Για να μην θιγούν οι αγρότες πελάτες του Δάνη ,η ΝΔ καίει την μεσαία αστική τάξη που ήταν η ραχοκοκκαλιά της.Πάει καλά θα τα πούμε καλύτερα με τους βουλευτές της Α Αθηνών σε ΟΛΕΣ τις εκλογές που έρχονται.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ελένη 17/11/2013 17:44:03

   Kανενας αγροτης δεν ασχολειται ΜΟΝΟ με τη γη.
   Ολοι καποιο αλλο παρεργο εχουν που αποφερει εισοδημα, μαυρο η ...ημιλευκο. Η εχει να κανει με κοτετσια, η με ενοικιαζομενα δωματια, η με τεχνικες υπηρεσιες, η με υπηρεσιες του τρακτερ, η λιγο οικοδομικες επιδιορθωσεις, η με υπηρεσιες φαγητου, η με δουλειες καλοκαιρινες παραλιας, η με ξυλα, η με κρασι, η με λαδι η η η ....
   Γνωριζω καποιον που εξασκει τις περισσοτερες απο τις παραπανω "δουλειες" και παραλληλα εχει αρκετα στρεμματα γης και μια μικρη ξενοδοχειακη μοναδα με ταβερνουλα εντος. Ζουνε πολυ καλα, κανουν ταξιδια, στελνουν στα παιδια τους, ανακαινιζουν το σπιτι τους, αλλαζουν αυτοκινητο.....Περισυ που η Εφορια εγδερνε στη κυριολεξια, αυτουσια χωρις ΔΕΗ και ΦΑΠες, μου παραπονεθηκε οτι εφτασε να πληρωσει κοντα 1000 ευρω εφορια και ηταν αγανακτισμενος......
   Οι περισσοτεροι ομοιοι του ειναι μιζεροι και μοναχοφαηδες ανθρωποι που ειχαν καλομαθει με τις επιδοτησεις και θεωρουν εθνικο καθηκον τους να κλαψουριζουν και να απειλουν τους βουλευτες τους. Και εκεινοι προκειμενου να χαθει το ψηφαλακι ερχονται και στυβουν το πολυπραγμον μυαλο τους και προτεινουν λυση: ριχτε στην αστικη περιουσια γιατι αλλιως δεν θα ξαναβγουμε. Μα αγαπητοι μου δεν θα ξαναβγειτε ετσι κι αλλιως γιατι μολις στριψετε απο τη γωνια ο παραπανω ψηφοφορος σας σας ριχνει απο πισω δυο φασκελα αλα Μαυρογιαλουρου.

 15. Αντώνης avatar
  Αντώνης 24/11/2013 11:31:24

  Αν θεωρηθεί ότι η φορολόγηση του πλούτου είναι θεμιτή ιδίως σε περιόδους "κρίσεως" , καί μόνο για περιορισμένο χρόνο τότε γιατί δεν φορολογούνται ανάλογα όλες οι μορφές πλούτου , οπως π.χ οι καταθέσεις οι οι μετοχές σε ανώνυμες εταιρείες ? Καί όταν λέμε φορολόγηση μην μας πούν ότι φορολογούνται οι τόκοι η τα μερίσματα γιατί αυτό είναι φορολογία της προσόδου οπως και τα ενοίκια των ακινήτων .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.