13/10/2010 17:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιάσκο και με τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του ΙΚΑ για την πορεία «Ρύθμισης των καθυστερούμενων Ασφαλιστικών Εισφορών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Δυο μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, ένας πολύ μικρός αριθμός οφειλετών του ΙΚΑ – περίπου 30.000 - έκαναν αίτηση για ρύθμιση. Ποσοστό, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 10% του συνόλου των οφειλετών.

Η αντίστοιχη ρύθμιση - το καλοκαίρι του 2009 - της κυβέρνησης της Ν.Δ., που τόσο πολύ πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, είχε προσελκύσει περισσότερους από 65.000 οφειλέτες.

Οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας για τα αποτελέσματα της ρύθμισης, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.

Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης, απέτυχε να πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών – εργοδοτών. Και αυτό, γιατί ο μικρός αριθμός των δόσεων που προβλέπεται λειτουργεί αποτρεπτικά, γιατί διαμορφώνει υψηλή μηνιαία επιβάρυνση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση τους.

Μετά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να επιταχύνει τη λήψη μέτρων για την αύξηση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο έλεγχος των υπερβολικά υψηλών δαπανών Υγείας, η διαφανής και αποδοτική αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων, πρέπει να μπουν σε υψηλή προτεραιότητα. Έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΙΚΑ και να πάψει η κυβέρνηση να αναζητά την εξοικονόμηση πόρων και την κάλυψη των ελλειμμάτων από τις περικοπές των συντάξεων των Ελλήνων Ασφαλισμένων.

Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, πρέπει να αποκατασταθούν.

Είναι θέμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ραβινος avatar
    Ραβινος 13/10/2010 18:49:40

    Συμφωνα με δημοσιευμα στον ''ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ''του Σαββατου 9.10.2010 η Κυβερνηση αναζητα μετρητα μεσω εσωτερικου ''δανεισμου ''1 δισ απο το ΕΤΑΑ{Μηχανικοι,Γιατροι ,Δικηγοροι } & το ΤΕΑΙΤ Ταμειο Επικουρικης Ασφαλισης Ιδιωτικου Τομεα {Εμπορουπαλληλοι,Φαρμακουπαλληλοι,Προσωπικο Ναυτικων Πρακτοριων ,Προσωπικο Ποτοποιιας /Ζυθοπποιιας,Προσωπικο Εταιρειων Πετρελαιου,Χημικοι,Προσωπικο Ασφαλιστικων Εταιρειων ,Δασκαλοι Ιδιωτικου Τομεα }με συμβαση δανεισμου του ΙΚΑ με αυτα με επιτοκιο αυτο της Τραπεζης Ελλαδος που ειναι σημερα 3,60 % .Ας σημειωθει οτι ο προσφατος δανεισμος του ΟΔΔΗΧ για την αποπληρωμη δανειου του ΟΣΕ εγινε απο τις Τραπεζες με επιτοκιο 7,9 % .Συν τοις αλλοις ο δανεισμος αυτος θα πεσει στον καιαδα των χρεων του ΙΚΑ προς ΟΕΚ.ΟΑΕΔ,ΕΕ κλπ και θα χαρακτηριζονται σε λογο ως δανεικα και αγυριστα .Ας εχουν γνωση οι φυλακες .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.