10/05/2011 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φήμες για νέο πακέτο στήριξης

Το πρακτορείο Dow Jones επικαλείται Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και αποκαλύπτει ότι αναμένεται νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ύψους 60 δισ. ευρώ, το οποίο θα σφραγιστεί τον επόμενο μήνα. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος φέρεται να αποκαλύπτει πως η συμφωνία αφορά στην κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης 27 δισ. ευρώ το 2012 και επιπλέον 32 δισ. ευρώ το 2013. Όπως αναφέρεται, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί δημόσια περιουσία ως εγγύηση για το νέο δάνειο.

Η είδηση αναδημοσιεύεται από το πρακτορείο Reuters, το οποίο μάλιστα αναφέρει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μιλώντας ανώνυμα διαψεύδει το δημοσίευμα του Dow Jones.

"Η Ελλάδα δεν διεξάγει συζητήσεις για νέο πακέτο στήριξης", αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και συμπληρώνει: "Τέτοιες αναφορές για συζητήσεις περί νέου πακέτου στήριξης είναι αναληθείς".

Το θέμα, πάντως, αναμένεται να θα τεθεί στην κορυφή της ατζέντας στο Eurogroup της Δευτέρας. Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μπαράζ δηλώσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναπροσαρμογή του ελληνικού πακέτου στήριξης, με μέτρα όπως η επιμήκυνση της λήξης του δανείου των 110 δισ. ή η δυνατότητα αγοράς ελληνικών ομολόγων από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας (EFSF).

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 10/05/2011 14:06:59

    Πείτε στο στέλεχος ότι ξέρουμε τί έκανε ο ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.