03/02/2011 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπουργός της Ισπανίας – και όχι δικό μας - ζητά να επαναξεταστεί η «βοήθεια» στην Ελλάδα

Υπέρ της επανεξέτασης των όρων δανεισμού της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας τάχθηκε με συνέντευξή της στη Wall Street Journal η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ελενα Σαλγάδο. «Υπάρχει έντονα η αίσθηση ότι το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας ιδιαιτέρως αλλά και της Ιρλανδίας είναι υψηλό. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε αν οι όροι της βοήθειας που δόθηκε είναι εξυπηρετήσιμοι για τις δύο αυτές χώρες», τόνισε στη συνέντευξη της η ισπανίδα αξιωματούχος.

Επανέλαβε ωστόσο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα της δεν θα χρειαστεί ανάλογη βοήθεια όπως η Αθήνα και το Δουβλίνο. Απαντώντας στο «σκεπτικισμό των αγορών» σχετικά με το ποσό που θα απαιτηθεί για την ενίσχυση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, επέμεινε ότι τα 20 δισ. ευρώ που σκοπεύει να διαθέσει από τον ερχόμενο μήνα είναι αρκετά για να καλυφθούν οι ζημιές των συνεταιριστικών τραπεζών της Ισπανίας.

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο βρίσκεται εντός των στόχων δημοσιονομικής εξυγίανσης και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υποχωρήσει κάτω από το στόχο του 6% στο τέλος της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. brankaleon avatar
  brankaleon 03/02/2011 18:42:15

  Για θυμηθείτε, τότε που ο Giorgos, είχε "κατατρομοκρατήσει" τους ευρωπαίους "εταίρους", ότι θα βάλει το πιστόλι του Δ.Ν.Τ. πάνω στο τραπέζι.

 2. Χρυσόθεμις avatar
  Χρυσόθεμις 04/02/2011 00:27:36

  Χρειαζόμαστε τις ιδέες για να κερδίσει. Αυτό που πιστεύω είναι το εξής:
  Ιρλανδία: μέλος να εξαλειφθεί το έλλειμμα και τη χρήση της βοήθειας της ΕΕ σε όλα σχεδόν τα διάσημα «καθεστώς αποθεματικό ". Κρατήστε ενεργών μικρών μικροπιστώσεων για αυτό που είναι χαρακτηριστικό ταπεινοφροσύνη στην Ιρλανδία. Αύξηση της «κατάθεσης»ακόμη και την επιμέλεια χαρτιά και τίτλους.
  Ισπανία: Το κράτος αγοράζει ορισμένες συνεταιριστικές τράπεζες είναι η αύξηση του ΑΕΠ. Πάρτε το νόμο για να εμποδίσει την εμφάνιση νέων τραπεζικών coopertive και γενικά αποφεύγουν τις αχαλίνωτου ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα στο εσωτερικό.
  Ελλάδα: κοινωνική μεταρρύθμιση, αλλά αποφύγετε τον ψεκασμό της προσφοράς και της ζήτησης, γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός στην αγορά είναι αδύνατη και η ζήτηση πρέπει να είναι ίση για να προσφέρει γι 'αυτό μην την απελευθέρωση πλήρως όλους τους τομείς της αγοράς. Διατηρείται η ελάχιστη ασφάλεια για τους εργαζομένους και το ΑΕΠ, φυσικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.