02/02/2011 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπολογισμός φόρου με το «ζύγι ή με το μάτι»

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας,  Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το άρθρο 13 του Προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Η πρόβλεψη του άρθρου 13 του Προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη μη υποχρέωση των φορολογικών ελεγκτικών οργάνων να δεσμεύονται από τη φορολογική νομοθεσία για τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα), αποτελεί «βόμβα» στο οικοδόμημα του Φορολογικού μας Συστήματος.

Με την εισαγωγή τέτοιων αναχρονιστικών αντιλήψεων, η κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν ο υπολογισμός του φόρου γινόταν με το «ζύγι, με το μάτι ή κατά το δοκούν».

Αυτές οι πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καταστρατηγούν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας.

Νομιμοποιούν την αυθαιρεσία στο Φορολογικό μας Σύστημα.

Δημιουργούν μια πανίσχυρη Φορολογική Αρχή, που θα μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της το πλαίσιο της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας.

Τέτοιες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες της Αγοράς, της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Αντίθετα, δημιουργούν αντικίνητρα και συνιστούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρα μας.

Καλούμε, τη κυβέρνηση να αποσύρει την αναχρονιστική αυτή διάταξη, που απορρυθμίζει πλήρως το Φορολογικό μας Σύστημα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. STATHIS avatar
  STATHIS 02/02/2011 16:34:38

  Αν και επί 26 έτη που υποβάλλω δήλωση είμαι πάντα (τουλάχιστο) “ειλικρινής” και αποδίδω τους φόρους (μάλιστα κάποτε είχα και τις εκπτώσεις “ειληκρινίας”) , Σήμερα (εδώ και κάποιο διάστημα) διαβάζοντας το “φορολογικό” Ν/Σ , αναρωτιέμαι: “ΕΓΩ (και κάθε Πολίτης) ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”???? μόνο ο Έφορος και το “Κράτος” ΕΧΕΙ ????? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΩ , ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ :”ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ” ?????????

  Θέλω απαντήσεις ΑΛΛΟΙΩΣ “σάμπως και δε θα μπορέσω” που λέει και ο ΛΑΟΣ μας.  *Μιά άποψη.-(πληρωμένη αδρά)

  • anonymous avatar
   anonymous @ STATHIS 02/02/2011 17:35:10

   Συνολικά, φόρους, τέλη, παράβολα κλπ. πληρώνεις 1000 Ευρώ
   το χρόνο περισσότερα από ότι ο μέσος Γερμανός. Το 50% του
   προϋπολογισμού της Γερμανίας πηγαίνει σε επιδόματα της πρόνοιας.
   Αντίθετα στην Ελλάδα πηγαίνει σε διάφορες τσέπες. Συμπέρασμα: Με
   τους φόρους που πληρώνεις ταΐζεις τρωκτικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.