Υποβάθμιση - σοκ από την S&P στο οutlook της Ελλάδας
28/01/2015 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποβάθμιση - σοκ από την S&P στο οutlook της Ελλάδας

Η S&P υποβάθμισε σε αρνητικό από σταθερό το outlook της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. O διεθνής οίκος δίνει... βαθμό credit watch negative με προοπτική υποβάθμιση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η αξιολόγηση διατηρείται σταθερή στο «Β». Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι αν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και δεν υπάρξει συμφωνία τότε θα προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί ως εκ τούτου θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος. Μάλιστα επισημαίνουν ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για περαιτέρω χρηματοπιστωτική στήριξη, κάτι που θα μειώσει την χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο οίκος Fitch είχε υποβαθμίσει προεκλογικά το outlook για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε "αρνητικό" από "σταθερό".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mind the G.A.P. avatar
  Mind the G.A.P. 28/01/2015 22:46:21

  Σε λίγο θα αναλάβει δράση ο μεγάλος Νταουλιέρης και βλέπω να μας αναβαθμίζουν σε +++++++ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μέσα σε μία νύχτα.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Mind the G.A.P. 29/01/2015 14:41:01

   +++++++ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.