25/11/2011 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποβάθμιση και του Βελγίου στο ΑΑ από ΑΑ+ από την S&P

Σε υποβάθμιση της  μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου προχώρησε ο διεθνής  οίκος αξιολόγησης, Standard & Poor's.

Με βάση τη νέα  αξιολόγηση του οίκου η κλίμακα  του Βελγίου πέφτει στο ΑΑ (από  ΑΑ+ προηγουμένως) και προκαλεί ακόμα  ένα πλήγμα στην ούτως ή άλλως  τραυματισμένη ευρωπαϊκή οικονομία. Πολύ δε περισσότερο στην «καρδιά» της Ευρωζώνης.

Ο οίκος S&P μάλιστα θέτει το outlook, τις προοπτικές της βελγικής οικονομίας δηλαδή, σε αρνητικό (negative) στάτους, κάνοντας λόγο για αυξημένους κινδύνους στον χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας.

Yποβάθμιση οκτώ ιταλικών τραπεζών από την Fitch 
 Σε υποβάθμιση οχτώ ιταλικών τραπεζών προχώρησε την Πέμπτη η Fitch, διατηρώντας τις προοπτικές αρνητικές (αρνητικό το outlook).

 

Η Fitch αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών αντανακλά τους κινδύνους που προκύπτουν από την μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων, της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Αναλυτικά, οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι οι Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Banca Popolare dell' Emilia Romagna, Banca Popolare di Milano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza και Banca Popolare dell' Etruria e del Lazio.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 25/11/2011 20:06:45

    Bloodbath

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.