11/08/2010 15:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποβάθμιση εκτιμήσεων για την αμερικανική οικονομία

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων τους για την αμερικανική οικονομία προχωρούν οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Διαβλέποντας ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι δυσμενής με αποτέλεσμα υποτονικές καταναλωτικές δαπάνες, οι αναλυτές αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, η μέση πρόβλεψη των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση, φέρει την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται κατά 2,55% το δεύτερο εξάμηνο σε ετήσια βάση. Στην δημοσκόπηση του Ιουλίου, η αντίστοιχη πρόβλεψη ήταν στο 2,8%.

Για το 2010, η μέση πρόβλεψη για τους αμερικανικούς ρυθμούς ανάπτυξης υποβαθμίστηκε κατά 0,1% στο 3%. Για το 2011, αναμένεται επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στο 2,8%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες που αντιστοιχούν στο 70% της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 1,5% φέτος (έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση κατά 2,4%).

Κατά συνέπεια, οι αναλυτές εκτιμούν ότι και τα σχέδια της Fed για αύξηση των επιτοκίων θα αναβληθούν για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.