03/10/2013 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα Σεπτεμβρίου

Θετικότερα του αναμενόμενου κινήθηκαν τα έσοδα του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης, προ επιστροφών φόρων, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα ταμειακά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά το οκτάμηνο του έτους, ενισχύουν την τάση σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Προς επίρρωση της ανωτέρω διαπίστωσης σημειώνεται ότι, τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν καλύτερα από τους στόχους.

Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 8,3% έναντι του στόχου που είχε τεθεί και 614 εκατ. ευρώ ή 17,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Όπως επισημαίνει ο κ.Σταϊκούρας, "συνεπώς, ενισχύεται η εκτίμηση ότι βήμα – βήμα προσεγγίζεται ο στόχος: Ο Προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Η εκτίμηση αυτή είναι προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι διάθεσης για πανηγυρισμούς. Βεβαίως και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στις προσπάθειες. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».

ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 03/10/2013 18:49:00

    Απλά θυμηθείτε: αν δε γίνει κάποιο μεγάλο κραχ με παγκόσμιες προεκτάσεις (λέγε με ΗΠΑ) το πρωτογενές θα είναι από μισό δις και πάνω, όχι 100 εκατ. που θέλει να λέμε η τρόικα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.