01/02/2011 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρόϊκα: δώστε τώρα τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης

«Αγκάθι» στη διαδικασία της αξιολόγησης για την 4η δόση αποτελούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υποβολή των οικονομικών στοιχείων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι ελεγκτές του ΔΝΤ και της Κομισιόν δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης καθώς μεγάλος αριθμός από τους 650 φορείς που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υποβάλει οικονομικές καταστάσεις ή αυτές που έχει καταθέσει δεν είναι ενημερωμένες. Ως εκ τούτου απαίτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να λάβει άμεσα μέτρα. Το υπουργείο προσανατολίζεται πλέον και στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος των υπαλλήλων που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένο έργο.

Αν μέχρι τα μέσα του μήνα δεν αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείων και φορέων θα κινηθούν διαδικασίες ελέγχου κατά των επιφορτισμένων με τις σχετικές αρμοδιότητες υπαλλήλων. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει περικοπή της χρηματοδότησης των μη συμμορφούμενων φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 16:28:05

  ειμαι ενας δημοοοσιοοος φορεεας.. τα στρωνει ο Ραγκουσης.

  ΠΠ

 2. daniilidis georgios avatar
  daniilidis georgios 01/02/2011 23:20:34

  Αν δεν του δίνουν στοιχεία φταίει ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ πρώτα και οι διοικήσεις των φορέων.Ή έχουν και δεν τα δίνουν ή λειτουργούν ανεξέλεγκτα.Αυτή είναι εικόνα διαλυμένου και ανύπαρκτου κράτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.