«Τρεις μέρες εργασίας την εβδομάδα αρκούν»
22/07/2014 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τρεις μέρες εργασίας την εβδομάδα αρκούν»

Ο μεξικάνος δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ ζήτησε τρεις ημέρες εργασίας την εβδομάδα, για να βελτιωθεί η ποιότητας της ζωής. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη προχώρησε σε αυτή την πρωτότυπη δήλωση, θεωρώντας ότι είναι ένας τρόπος για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να δημιουργηθεί ένα πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

Ο Σλιμ έκανε τα σχόλια κατά την ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Παραγουάη, υποστηρίζοντας ότι το εργατικό δυναμικό θα μπορούσε να καλύψει μια ολόκληρη εβδομάδα, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι και 10 ή 11 ώρες την ημέρα. «Με τρεις ημέρες εργασίας την εβδομάδα, θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να χαλαρώνουμε και για ποιότητα ζωής», σχολίασε ο Σλιμ. Το επιχειρησιακό συνέδριο «Παράλληλη ανάπτυξη- Κράτη και Επιχειρήσεις» πραγματοποιήθηκε στην Ασουνσιόν και παρέστησαν επιχειρηματικοί και πολιτικοί ηγέτες από όλη τη Λατινική Αμερική.

«Αν έχουμε τέσσερις ημέρες ελεύθερες, θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και άλλων τρόπων απασχόλησης» είπε ο Σλιμ. Είπε ότι τα τρέχοντα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης προέρχονται από μια εποχή με χαμηλό προσδόκιμο ζωής και θα πρέπει να ανέλθουν στα 70 ή 75. Ο Σλιμ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telmex, εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, που πρόσφερε πρόσφατα στους υπαλλήλους της μια νέα μορφή σύμβασης. Οι εργαζόμενοι της Telmex που προσχώρησαν στην εταιρεία στην εφηβεία τους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόωρη συνταξιοδότηση και όποιος θέλει να εργαστεί μετά την ηλικία συνταξιοδότησης μπορεί να το πράξει με πλήρεις αποδοχές, αλλά με μειωμένο φορτίο, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.
Ο Σλιμ, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής της εταιρείας εξόρυξης Minera Frisco, εκτιμάται ότι έχει μια προσωπική καθαρή αξία 80 δις δλαρίων- περίπου όσο και ο Μπιλ Γκέιτς. Μερικές μικρές επιχειρήσεις στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει την τετραήμερη εργασία την εβδομάδα και οι υποστηρικτές του σχεδίου αναφέρουν βελτιώσεις στην υγεία των εργαζομένων και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ως πιθανά οφέλη.

http://www.theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. SIRIOS- avatar
    SIRIOS- 22/07/2014 14:15:19

    .Ο Σλίμ τινάζει στον αέρα το νεοφιλελέ παραμύθι της ανταγωνιστικότητας που λέει οτι πρέπει να δουλεύουμε και τις Κυριακές για να πληρώνουμε τους τραπεζίτες που κατασκευάζουν συνέχεια νέα θησαυροφυλάκια για να αποθηκεύουν τα κέρδη τους, αφου οι αγορές δεν μπορούν πια να τα απορροφήσουν ούτε σε 10 γενιές...

  2. η Dimi avatar
    η Dimi 28/07/2014 18:22:15

    Στο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, κ. Κάρλος Σλιμ, προτείνουμε μία εβδομάδα, στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα, στη Λακωνία. Και τότε να δούμε αν ο κ. Σλίμ, συνεχίσει να προτείνει 3 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, ή, τη μόνιμη εγκατάστασή του, στην υπέροχη περιοχή. “Princess Kyniska: μοντέρνα ελληνική κουζίνα με όραμα και θέα το απέραντο γαλάζιο Το ξενοδοχείο Princess Kyniska Suites άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πέρυσι τον Μάϊο και έδωσε πνοή στην παραλία της Πλύτρας, στη Λακωνία, ενώ το μενού του εστιατορίου του, που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης με Head Chef τον Γιώργο Μαργαρώνη, συναρπάζει… Οι εγκαταστάσεις του Princess Kyniska Suites είναι εξαιρετικά προσεγμένες, καλαίσθητες, με μοναδική θέα που σου κόβει την ανάσα στον κόλπο της Πλύτρας, μοναδικές δίχωρες σουίτες, πλήρως εξοπλισμένες με προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά, νεοσύστατο spa και πισίνα και φυσικά, ένα εξαιρετικό εστιατόριο, με μοναδική θέα και κουζίνα που δεν αφήνει περιθώρια για συγκρίσεις και αρνητικά σχόλια. Το όνομα άλλωστε του Γιάννη Μπαξεβάνη στην υπογραφή της κάρτας του υποδηλώνει από μόνο του ποιότητα και έμπνευση, ενώ η εκτέλεση του Γιώργου Μαργαρώνη εξασφαλίζει μοναδική νοστιμιά, πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία. Το εστιατόριο του Princess Kyniska Suites βρίσκεται σε μια μεγάλη βεράντα του ξενοδοχείου, επάνω από την πισίνα του, με θέα που συγκλονίζει στον κόλπο της Πλύτρας, στη Νότια Πελοπόννησο. Θυμίζοντας κατάστρωμα πλοίου, η θέα του ξεκινά από την θάλασσα και χάνεται πίσω από το βουνό και τους απέραντους ελαιώνες, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, εναλλάσσεται μοναδικά με το πάλλευκο σκηνικό του εστιατορίου, με τις ντιζαϊνάτες καρέκλες, τα καλαίσθητα φωτιστικά και τα μοντέρνα σερβίτσια. Άλλωστε ένα εστιατόριο σε μια τέτοια τοποθεσία και με μια τόσο δυνατή κουζίνα, δε θέλει και πολλά για να σε εντυπωσιάσει. Η κάρτα του βασίζεται στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με έντονες τις πινελιές των τοπικών γεύσεων. Το καλωσόρισμα έρχεται με ένα φλιτζάνι πεντανόστιμη κι ελαφριά ψαρόσουπα. Αν ανήκετε στην ομάδα των αναποφάσιστων με το μενού –πράγμα πολύ πιθανό- τότε το μενού γευσιγνωσίας (45€/άτομο), με 6 πιάτα θα σας λύσει τα χέρια. Μερικές φετούλες καλοψημένο χειροποίητο χαρουπόψωμο, δίπλα σε μια διακριτική ταραμοσαλάτα σαν αφρό, μια καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα με σκορδάκι, μερικές ελιές και χοντρό αλάτι, θα σας ανοίξουν την όρεξη και θα σας καλωσορίσουν στις τοπικές γεύσεις, όπου το χαρούπι ευδοκιμεί. Η αρχή γίνεται με την τριλογία θαλασσινών: ένα τραγανό ντοματορολάκι με γαύρο μαρινάτο και βασιλικό, μια κροκέτα μπακαλιάρου με ελαφριά εύγευστη σκορδαλιά και παντζάρι κι ένα μαλακό καλαμαράκι γεμιστό με μαστέλο και ντομάτα. Tο γιουβετσάκι θαλασσινών ήταν πραγματικά φίνο, γεμάτο αρώματα και με το ζυμαρικό του βρασμένο και χυλωμένο ακριβώς όπως έπρεπε. Μην το παραλείψετε για κανένα λόγο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το λαβράκι με την υπέροχη κρούστα του, μαζί με κρίταμο, μελιτζάνα και μια γευστικότατη σος από πορτοκάλι που ταίριαζε υπέροχα με το ψάρι. Ένα σορμπέ λεμόνι θα επαναφέρει την ισορροπία στο στόμα σας και η συνέχεια θα έρθει με μια ελληνική σαλάτα με οξύμελι και ξινομυτζήθρα, πολύ προσεγμένη και ισορροπημένη. Ενώ το κυρίως πιάτο είναι μια τριλογία αρνιού με έναν καλοεκτελεσμένο μίνι μουσακά με αρνίσιο κιμά εξαιρετικά αρωματικό με μπαχάρι και τραγανό φύλλο, ένα παϊδάκι γαλλικής κοπής ψημένο όσο έπρεπε, τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα κι ένα κεμπάπ αρνιού επάνω σε πιτάκι, μυρωδάτο και νόστιμο. Αν όμως, κινηθείτε στο αλά καρτ μενού, δοκιμάστε επίσης, το φοβερό ταλαγάνι στη σχάρα με σάλτσα σύκου, την τοπική πίτα με το όνομα σαϊτι με εξαιρετική γέμιση από χόρτα και τραγανό χειροποίητο φύλλο και τα λακωνικά ζυμαρικά γκόγκες με διακριτικά καπνισμένο κόκορα. Και τα γλυκά όμως, κινούνται αρμονικά εντός των ελληνικών συνόρων, αξιοποιώντας ιδανικά τα τοπικά προϊόντα. Δοκιμάσαμε το δροσιστικό μους γιαούρτι με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό γιαούρτι που σε δροσίζει και δε σε βαραίνει, αλλά και τον τραγανό μπακλαβά με φυστίκι και σύκο. Το εστιατόριο του Princess Kyniska Suites λοιπόν, σίγουρα θα αποζημιώσει όσους το επισκεφθούν και θα δώσουν στο καλοκαίρι σας τις ομορφότερες ελληνικές γεύσεις.» Γιώργος Μαργαρώνης: «Δεν γυρνάμε πίσω στις ρίζες, αλλά βασιζόμαστε σε αυτές». Ο Γιώργος Μαργαρώνης είναι ένας ταλαντούχος νεαρός chef, με άποψη και φρέσκιες ιδέες που δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην κουζίνα του στην παραλία της Πλύτρας στην Πελοπόννησο, σε ένα μοντέρνο ελληνικό που δημιούργησε μαζί με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Το clickatlife.gr βρέθηκε στο ξενοδοχείο, δοκίμασε τα πιάτα του και μίλησε μαζί του.” (Απόσπασμα): “-Ποιά είναι η λογική πίσω από το μενού του Princess Kyniska Suites; -Στο Princess Kyniska, έχουμε βάλει σκοπό με τον Γιάννη Μπαξεβάνη να αναδείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε οι πελάτες μας να καταλάβουν μέσα από τα πιάτα μας ότι η ελληνική γαστρονομία είναι άξια να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το κάναμε (και συνεχίζουν να κάνουν οι σεφ) στην «Ελιά» στο Ντουμπάϊ. Βέβαια το υπέροχο περιβάλλον εδώ μας υποστηρίζει, με τον λαξευτό λίθο και τη θάλασσα σε διαρκή παρουσία, να δημιουργούν μία ατμόσφαιρα γαλήνης και ταυτόχρονα δυναμική.” ~Βάλια Κανελλοπούλου | clickatlife.gr | Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 @06:05:00 GMT (Princess Kyniska Photo Credits: Bing.com) http://binged.it/1l6XTTr (κλικ “Αναπαραγωγή Όλων” για την αυτόματη αλλαγή των εικόνων)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.