#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2012 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραπεζική βοήθεια στην Ισπανία με αντάλλαγμα χιλιάδες απολύσειςΟι ευρωπαϊκές αρχές θα μεταφέρουν 35 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταμείο διάσωσης 
της κρατικής τράπεζας της Ισπανίας στις 15 Δεκεμβρίου με αντάλλαγμα τις μαζικές 
απολύσεις στις τέσσερις ισπανικές τράπεζες που έχουν κρατικοποιηθεί 
περιλαμβανομένης της Bankia, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η El Pais.

Η Bankia, η οποία ζήτησε κρατική βοήθεια ύψους 23,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τον 
Μάιο, αναμένεται να υποχρεωθεί να απολύσει μέχρι και 6.000 εργαζόμενους από 
τους 20.000 που απασχολεί σήμερα, ενώ η NovaGalicia Bank εκτιμάται ότι θα 
απολύσει 2.000 από τους 5.800 υπαλλήλους της, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη 
ευρωπαϊκές και τραπεζικές πηγές.

Οι Bankia και NovaGalicia Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, το οποίο 
αναφέρει επίσης ότι οι δύο αυτές τράπεζες θα πρέπει να κλείσουν από κοινού 
1.000 υποκαταστήματά τους. 
Οι Catalunya Caixa (CX) και Banco de Valencia, οι δύο άλλες κρατικοποιημένες 
τράπεζες, τελούν υπό πώληση και στους αγοραστές τους θα επιβληθούν όροι, 
σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 25/11/2012 21:21:56

  Δάνειο με αντάλλαγμα απολύσεις παίρνει η Ισπανία. Δηλαδή ούτε αυτοί διαπραγματεύτηκαν? Και αυτοί είναι δειλοί , γερμανοτσολιάδες ,Τσολάκογλου, προδότες?
  Μετά την Κύπρο που μπαίνει στο μνημόνιο οι όροι της βοήθειας των τραπεζών της Ισπανίας είναι άλλη μια είδηση που έρχεται να καταρρίψει τον μύθο της μη διαπραγμάτευσης. Γιατί ? Μα επειδή ένας ασφαλής τρόπος για να καταλάβουμε αν μια υπόθεση ή μια θεωρία είναι αστικός μύθος είναι να δούμε αν μας οδηγεί ,ακολουθώντας τον λογικό της ειρμό, σε συνωμοσίες με υπερβολικά μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.
  Ένα παράδειγμα: Αν οι συνωμοσιολόγοι έχουν δίκιο και όντως συνετρίβει ένα διαστημόπλοιο στο Roswell του Νέου Μεξικού τότε θα έπρεπε να έχουν κρατήσει το τεράστιο αυτό μυστικό μέχρι το τέλος της ζωής τους όλοι οι φαντάροι που καθάρισαν τον χώρο , οι αξιωματικοί και οι υπάλληλοι του Πενταγώνου που έλαβαν γνώση, οι υπάλληλοι των χώρων που το υλικό αυτό αποθηκεύτηκε , οι επιστήμονες που έκαναν πειράματα πάνω στο υλικό που ανασύρθηκε , οι ιατροδικαστές που έκαναν τις νεκροψίες και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που λογικά ήταν εμπλεκόμενοι. Κάτι τέτοιο είναι σαφώς αδύνατον άρα η ιστορία για το .... τρακάρισμα ενός διαστημόπλοιου με τον πλανήτη γη είναι αστικός μύθος.

  Αντίστοιχα όλα αυτά που λέγονται περί μη διαπραγμάτευσης είναι μύθος μιας και για να ισχύουν θα έπρεπε να είναι βλάκες, προδότες ή και τα δυο μαζί ΟΛΑ τα κορυφαία στελέχη τριών διαδοχικών Ελληνικών κυβερνήσεων , όπως και των κυβερνήσεων της Πορτογαλίας , της Κύπρου και της Ισπανίας . Δεν σταματάει όμως εκεί , στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν επίσης τεχνοκράτες , σύμβουλοι , εμπειρογνώμονες και δεν συμμαζεύεται. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των μη διαπραγματευόμενων προδοτών σε πολλές εκατοντάδες , στο σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών μιλάμε ίσως για χιλιάδες άτομα!
  Από αυτά που είπαμε παραπάνω είναι φανερό ότι η ιστορία της μη διαπραγμάτευσης είναι ένας αφελής μύθος και τίποτα περισσότερο. Αντίθετα από όσα πιστεύουν πολλοί , όσο αφορά την Ελλάδα τουλάχιστον, η υπερβολική διαπραγμάτευση ήταν το πρόβλημα και όχι η μη διαπραγμάτευση , σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που έγινε ένας από τους κύριους λόγους της υπερβολικής ύφεσης. Η πολιτική ηγεσία τρομαγμένη από τον μύθο και την έκταση που είχε πάρει στην κοινωνία ξόδεψε άπειρο χρόνο διαπραγματευόμενη και επαναδιαπραγματευόμενη αυτό που ήταν αναπόφευκτο ότι στο τέλος θα αποδεχθεί , χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και παρατείνοντας την αβεβαιότητα στην οικονομία.
  Επειδή λοιπόν φαινομενικά ακίνδυνοι μύθοι έχουν καταστροφικά αποτελέσματα νομίζω ότι για να νικήσουμε την κρίση πρέπει να καταρρίψουμε πρώτα όλους τους μύθους που μας οδήγησαν σε αυτήν όπως και τους μύθους που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτήν.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Geros 25/11/2012 21:42:53

   Επίσης, δεν πρέπει κανείς να πιστεύει στις συμπτώσεις αγαπητέ Geros. Διότι, όλως συμπτωματικά, τα κράτη που χρεοκόπησαν ή κοντεύουν να χρεοκοπήσουν είναι αυτά που βρίσκονταν χαμηλά στην κλίμακα της παραγωγικότητας και ψηλά στην κλίμακα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Οι γνωστοί πέριξ της Μεσογείου "μάγκες" και "δάγκες". Ξέρουν που δανείζουν οι "τοκογλύφοι"..... τρομάρα τους !!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.