Τρίτο Μνημόνιο 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2018, ετοιμάζει το Βερολίνο!
11/04/2015 17:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίτο Μνημόνιο 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2018, ετοιμάζει το Βερολίνο!

Βοήθεια με σκληρά μέτρα

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για το προηγούμενο Μνημόνιο οι Γερμανοί ετοιμάζουν νέο «κοστούμι» για την Ελλάδα. Ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο το οποίο μάλιστα έχουν υπολογίσει ότι μπορεί να φτάσει τα 40 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μαρσέλ Φράτσερ, η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας αφού η τελευταία δόση του προηγούμενου δανείου δεν είναι αρκετή για να καλύψει το πρόβλημα. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Φράτσερ τονίζει ότι η οικονομία θα χρειαστεί στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια, προσθέτει και υπολογίζει πως θα απαιτηθούν περί τα 30 με 40 δισ. ευρώ.
Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις υπογραμμίζει ότι ένα τρίτο πρόγραμμα θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα. «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση είναι η χρηματοδότησή της. Όσο δεν λαμβάνει χρήματα από τους θεσμούς πιέζεται αρκετά. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν όλα θα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τις 24 Απριλίου, ο κύριος Φράτσερ είπε: «Δεν παίρνω και τόσο σοβαρά την ημερομηνία που έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, γιατί έχουμε δει και στο παρελθόν να μην τηρούνται οι προθεσμίες, όμως γενικά είμαστε σε καλό δρόμο. Τα σημάδια που ακούω εδώ στη Γερμανία, είναι ότι "θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" και θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο ότι τώρα αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να στείλει το δικό της μήνυμα ότι είναι έτοιμη να δεσμευτεί».

Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπουμε το ίδιο έργο, δηλαδή την τρόικα να ζητά περισσότερα και την ελληνική πλευρά να κάνει τα λιγότερα που πρέπει, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα και γι' αυτό πιστεύω πως στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε συμφωνία, τονίζει.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σκιτζης avatar
  Σκιτζης 11/04/2015 17:54:45

  Θα το σκισει και θα το καταργησει και αυτο ο λαφαζανης,μην εχετε καμια αμφιβολια!

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 11/04/2015 19:57:59

  Αρα δεν θα υπάρξει grexit=πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα πριν το 2018, αν οι Γερμανοί μας δώσουν πάνω απο τα 230 δίς , άλλα 40 δις. Είναι προφανές οτι αυτοί έριξαν τον Σμαρά εξαπατώντας τον για δήθεν "αριστερή παρένθεση", γιατί τα είαν βρεί με τον Τσίπρα... Αν πάρουν οι Λαφαζάνηδες τα 40 δις , σιγά μην ρίξουν τον Τσίπρα...Απλά θα καταγράψουν την "αριστερή" διαφωνία τους και θα πούν: "ό γέγονε γέγονε"...

  • George N avatar
   George N @ οδυσσεύς Κ. 12/04/2015 07:40:02

   Αν κλείσουν το δεύτερο μνημόνιο και υπογράψουν το τρίτο δύσκολο να μείνει η κυβέρνηση όπως είναι. Θα χρειασθεί τουλάχιστον το Ποτάμι ή εκλογές για να πάει να συναντήσει η Αριστερή Πλατφόρμα το KKE και την ΧΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις το 2018 είναι στο τσεπάκι τους και το θέμα θα είναι το 2022. Τα 40-50 δις πάντως του τρίτου Μνημονίου θα είναι για πληρωμή χρέους στην ECB & IMF έναντι μεταρρυθμίσεων, όχι για να φτιάξει υπαρκτό σοσιαλισμό ο Λαφαζάνης. Αν χρεοκοπήσουν αναγκαστικά θα πάνε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο 85% των Ελλήνων, ενώ οι συνέπειες θα είναι δραματικές) για το τρίτο μνημόνιο (που μπορεί αυτή την φορά να είναι για την παραμονή στην ΕΕ και όχι στην ΕΖ, ανάλογα του τι θα αποφασίσουν οι δανειστές) και στις εκλογές αμέσως μετά σπίτι τους στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση. Το πιθανότερο όμως τότε θα είναι να πληρώσουν αυτοί για τα λάθη όλων σε κάτι ανάλογο της δίκης των έξι....

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ George N 12/04/2015 10:28:44

    Kαι εγώ αγαπητέ George N. αυτό εννοώ όταν λέω οτι αν πάρουν τα 40 δις του τρίτου μνημονίου παμε με Τσίπρα για το 2018 και ίσως το 2022. Οποιος απο την "αριστερή" πλατφόρμα προτιμήσει ΚΚΕ, δεν θα τον εμποδίσει ο Τσίπρας να φύγει, αφού όπως λες έχει ρεζέρβα το Ποτάμι και αν χρειαστεί , μπορεί να του δώσουν ενα χεράκι και κάποιοι "νεοφιλελεύθεροι"που έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Συν. Σαφώς τα 40 δις δεν θα τα πάρει ο Λαφαζάνης, ιδίως αν πάει στο ΚΚΕ. (άλλωστε δεν είναι αρμόδιος για τα οιονομικά). Και βεβαίως αν δεν γίνουν οι ΣΩΣΤΕΣ μεταρρυθμίσεις ούτε ως το 2022 , δεν θα έχουμε πλέον καμμία ελπίδα ως Έθνος. Όμως θα γίνουν, διότι αφ' ενός δεν μπορεί να τα παίρνουν πάντα οι προηγούμενοι που έχασαν την εξουσία εμποδίζοντας προς ίδιον συμφέρον τις μεταρρυθμίσεις, και αφ΄ετέρου διότι εφ΄εξής θα υπάρχει το Q.E. μέχρι η ανεργία να γίνει τουλάχιστο μονοψήφια. Πάλι τυχερός ο Τσίπρας δηλαδή. Πολύ πιθανό το 2022 όπως το λες...Εκτός αν οι ηττημένοι κάνουν το θαύμα και μας παρουσιάσουν ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ!...Γίνονται όμως θαύματα σήμερα?

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 13/04/2015 12:16:18

     Γιά να δώσουν 40δις στον Alexis (cheaprush για εξουσία), αυτός θα πρέπει να πάρει μέτρα. Όταν θα πάρει τα μέτρα. θα πάρει το μακρύτερο από τους ίδιους του τους ψηφοφόρους! Ξέρεις, σκισίματα των Μνημονίων, κατάργηση μ' έναν Νόμο, όλοι στο Δημόσιο, μονομερής διαγραφή του χρέους κ.λ.π. (μιά διπλή μερίδα κάγκελα για το Σύνταγμα παρακαλώ!)

     • Hunter avatar
      Hunter @ πΔπ 13/04/2015 20:29:46

      Τα "μέτρα" θα παρθούν επειδή δεν προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις! Έτσι την πάτησε και ο Σαμαράς... Μπήκαμε στα μνημόνια με σκοπό να κάνουμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αφενός μεν θα μας βοηθούσαν να επιστρέψουμε τα δανεικά κι αφετέρου θα αλλάζαμε μια και καλή την οικονομία προς το καλύτερο. Απόλυση όλων των εκατοντάδων χιλιάδων παραπανίσιων δημοσίων υπαλλήλων, πάταξη της φοροδιαφυγής, ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων, άνοιγμα του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού. Αυτοί ήταν οι 5 βασικοί πυλώνες του προγράμματος. Εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου δεν μπορούσε (ή δεν ήθελε) να τα βάλει με όλους αυτούς που θα ξεβολεύονταν με τις παραπάνω 5 μεταρρυθμίσεις (ΠΑΜΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΑΤΑ, ΔΣΑ, γενικότερα τα συνδικάτα δημοσίων υπαλλήλων και ΔΕΚΟ κτλ.), έπρεπε να πάρει "μέτρα" που θα λειτουργούσαν αντισταθμιστικά... Όπως το χαράτσι, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, ο ΕΝΦΙΑ, διάφορες περικοπές κτλ. κτλ. Το ΔΝΤ, η Τρόικα, ο Σόιμπλε κτλ., δεν μας επέβαλλαν "μέτρα"... Ο Σόιμπλε δεν έκατσε ένα βράδυ και σκέφτηκε το "χαράτσι" ή τον ΕΝΦΙΑ... Τα μέτρα τα σχεδίαζε και τα έπαιρνε η ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν μπορούσε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις... Αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου δεν ήθελε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις για Χ λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί (και ας ήθελε)... Πλην την πάταξη της φοροδιαφυγής, όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις είναι ενάντια στην κομμουνιστική του ιδεολογία... Καταρχάς, πώς να απολύσει 300-400 χιλιάδες από το Δημόσιο (από αυτούς που δεν έχουν καν εργασιακό αντικείμενο);;;; Εφόσον έγινε κυβέρνηση με δύο συνθήματα: α.) ψηφίστε μας και δεν θα αξιολογηθείτε (ώστε να απολυθείτε) και β.) ψηφίστε μας και θα (επανα)προσληφθείτε... Πώς λοιπόν να κάνει αυτήν την ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ μεταρρύθμιση (δίχως την οποία δεν είναι βιώσιμη η οικονομία όσα δισεκατομμύρια και να πέφτουν από οπουδήποτε);;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.