11/03/2011 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέμουν τα επιτόκια και ακυρώνουν δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Ακυρώνεται η δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου, καθώς επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ  Πέτρος Χριστοδούλου.

«Δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε με την έκδοση των εντόκων γραμματίων την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χριστοδούλου. «Θα επιστρέψουμε την αγορά τον Απρίλιο με την επόμενη έκδοση ΕΓΔ», πρόσθεσε.

Η πραγματικότητα είναι βέβαια άλλη: Στην κυβέρνηση φοβούνται το ύψος που θα βρίσκονται τα επιτόκια μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Υπό πίεση παραμένουν την Παρασκευή τα spread της ευρωπαϊκής περιφέρειας αντανακλώντας τη νευρικότητα που επικρατεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund ενισχύεται κατά 6,45 μ.β. την Παρασκευή διαμορφούμενη στις 957 μ.β.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα και τα ιρλανδικά και πορτογαλικά spread διαμορφούμενα στις 634 μ.β. (+8,78 μ.β.) και 433 μ.β. (+3,06μ.β.), αντίστοιχα. Μικρότερες διακυμάνσεις εμφανίζουν την Παρασκευή τα spread της Ισπανίας και Ιταλίας τα οποία βρίσκονται στις 229 μ.β.(-1,99 μ.β.) και 176 μ.β. (+3,43 μ.β.) , αντίστοιχα.

Νέο ρεκόρ καταγράφουν σήμερα τα πενταετή ελληνικά CDS ανερχόμενα στις 1.089 μ.β.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Agiatolax avatar
    Agiatolax 11/03/2011 16:16:01

    Eχουμε χρεοκωπια συντομα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.