#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2013 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τελικό σχέδιο για τις απολύσεις στο ΔημόσιοΣτη δίνη του κυκλώνα των απολύσεων μπαίνουν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα και βεβαιώσεις σπουδών για να κερδίσουν μία θέση στο Δημόσιο. Περίπου 2.000 υπάλληλοι από τις παραπάνω κατηγορίες θα βρεθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, στην έξοδο μέχρι τον Ιούνιο. Θα ακολουθήσουν ακόμα 5.000-5.500 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ συνολικά 20.000 άτομα θα απολυθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», το… τσουνάμι των απολύσεων θα σαρώσει ολόκληρο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα «πιάσει» από υπαλλήλους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους, κάνοντας αδικαιολόγητη χρήση αδειών για λόγους υγείας, μέχρι και εκπαιδευτικούς που δεν επιτελούν σωστά το καθήκον τους. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε εφοριακούς, δημόσιες υπηρεσίες και δήμους, με τους επιθεωρητές να τσεκάρουν κάθε καταγγελία που θα οδηγήσει στο «ξεσκέπασμα» οποιασδήποτε ποινικής ή πειθαρχικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στα… σκαριά νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας στο Δημόσιο. Μέσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται σοβαρά για να μειωθεί ο χρόνος της πειθαρχικής διαδικασίας είναι να καταργηθεί το ένα και μοναδικό δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Να υπάρχουν, δηλαδή, μόνο πρωτοβάθμια και στη συνέχεια ο υπάλληλος να έχει δικαίωμα προσφυγής μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος των παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνουν τη θέσπιση αυστηρότερων ορίων για την έκδοση κάθε απόφασης, αλλά και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην εκδίκαση τυχόν ενστάσεων επί της πρωτόδικης απόφασης, είναι να τεθούν, σε πρώτη φάση, εκτός Δημοσίου 2.000 επίορκοι και «κοπανατζήδες», αλλά και εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία και βεβαιώσεις σπουδών.

Ειδικά για την τελευταία κατηγορία προσωπικού, θα υπάρχει στενή συνεργασία των υπουργείων με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Αμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο, προκειμένου να πιαστούν στα… πράσα οι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών. Για το σκοπό αυτό, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα σταλεί εγκύκλιος προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η διαδικασία θα επεκταθεί μελλοντικά και σε μεγαλύτερο εύρος υποβαλλόμενων εγγράφων, όπως οι βεβαιώσεις επάρκειας σε δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και η αναγνώριση πτυχίων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προσωπικού που θα σαρώσει μέχρι το τέλος του 2013 ολόκληρο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα μας απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης, αλλά με βάση και το Πειθαρχικό Δίκαιο, κάθε εργαζόμενος που θα «πιάνεται» με ψευδή πιστοποιητικά θα μπαίνει απευθείας στον… πάγο και θα διώκεται για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, οι οποίες οδηγούν στην οριστική παύση. Παράλληλα, εάν ο εργαζόμενος περάσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, θα λαμβάνει αρνητική βαθμολογία στη διαδικασία αξιολόγησης, γεγονός που θα τον οδηγήσει άρον άρον στην απόλυση.

Στην ενημέρωση που παρέσχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προς τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος Απριλίου το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα παραδώσει αναλυτική έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται το στάδιο προόδου για κάθε εκκρεμή πειθαρχική υπόθεση.

Παράλληλα, μετά τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών, θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία. Προορισμός της θα είναι η συνεχής παρακολούθηση της προόδου των πειθαρχικών υποθέσεων, ώστε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», όλες οι υποθέσεις επιόρκων θα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των επιθεωρητών, ώστε να ελέγχεται η πορεία των διώξεων, αλλά και η πρόοδος στην εκδίκασή τους.

Στις συνεχείς συσκέψεις με την Τρόικα, οι εκπρόσωποι της Τριμερούς ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει οι επιθεωρητές σε δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο τον εντοπισμό (σε πρώτη φάση) όσων απουσιάζουν αυθαίρετα από το πόστο τους. Ήδη, οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και Τουρισμού, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Όσον αφορά στα πειθαρχικά συμβούλια, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα είδος οικονομικού… μπόνους στα μέλη τους (τα καθήκοντα που εκτελούν είναι εκτός του πεδίου της κύριας ασχολίας τους) με στόχο να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητα, με την εύρυθμη λειτουργία τους να παρακολουθείται και να ελέγχεται από το Σώμα των Επιθεωρητών.

Οι επικεφαλής της Τριμερούς έχουν ήδη στα χέρια τους μεταφρασμένο το απόσπασμα του νόμου, για να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να αποχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με «διαδικασίες- εξπρές». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικές υπηρεσίες έχουν πιάσει δουλειά ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ανάχωμα.


Λίστα με 2.408 «ασυνεπείς» δασκάλους


ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από τα στοιχεία που παρέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην τρόικα, από το 2012 μέχρι και το Μάρτιο του 2013 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 60.000 υποθέσεις. Το Σώμα Επιθεωρητών ελέγχει τις υποθέσεις αυτές, ενώ έχει ξεκινήσει και η πειθαρχική διαδικασία. Οι εκκρεμείς υποθέσεις στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια είναι 1.550.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο όλα τα πειθαρχικά παραπτώματα μπορούν δυνητικά να καταλήξουν σε απόλυση. Η διαδικασία της επεξεργασίας των φακέλων είναι σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί.
Αναφορικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά, αυτές φτάνουν τις 577. Σε εβδομαδιαία βάση εξετάζονται περίπου 20. Επίσης:

* Από το 2012 μέχρι σήμερα υπάρχουν 91 αποφάσεις για οριστική απόλυση.

* Εντός του Μαρτίου εξετάστηκαν 26 περιπτώσεις και έχουν εκδοθεί οκτώ αποφάσεις απόλυσης.

* Εάν ληφθεί υπόψη ο εβδομαδιαίος ρυθμός των αποφάσεων και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πειθαρχικών υποθέσεων θα καταλήξουν σε έξοδο για τους υπαλλήλους, τότε άμεσα η ελληνική πλευρά αναμένει 170 αποφάσεις για απολύσεις.

* Από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκονται σε στάδιο πριν από την απόλυση-αργία 940 υπάλληλοι. Αυτοί απομακρύνονται αμέσως από την εργασία τους, λαμβάνοντας το 1/3 του μισθού τους. Ταυτόχρονα, για ειδικές παραβάσεις και εγκλήματα, που οδηγούν σε οριστική απόλυση, εξετάζεται η πιθανότητα να επιβληθούν αυστηρότερα οικονομικά μέτρα.

Όπως προκύπτει από τις ενημερώσεις προς τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Σώμα Επιθεωρητών, συγκέντρωσε λίστα με 2.408 δασκάλους, οι οποίοι κρίνονται ασυνεπείς στην άσκηση των καθηκόντων τους. Από αυτούς:

* Οι 1.634 είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

* Οι 774 είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι επιθεωρητές πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπιστούν οι λόγοι της ασυνέπειάς τους και να τους απαγγελθούν πειθαρχικές κατηγορίες. Εάν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τεθούν σε κινητικότητα, τότε θα λάβουν αρνητική αξιολόγηση.


Στο κόσκινο των ελεγκτών 446.911 δημόσιοι υπάλληλοι

ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2014. Για το λόγο αυτό θα τεθούν επί τάπητος τριμηνιαία πλάνα, ενώ συνολικά 12.500 εργαζόμενοι από το στενό «πυρήνα» του Δημοσίου, αλλά και τον ευρύτερο τομέα θα πρέπει να έχουν βγει σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου.

Η ελληνική πλευρά φαίνεται να γεφυρώνει το χάσμα που τη χώριζε από την Τριμερή και, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, θ’ αναλάβει τη δέσμευση ν’ απολυθούν άμεσα -ως τον ερχόμενο Ιούνιο- 2.000 επίορκοι υπάλληλοι. Θ’ ακολουθήσουν 5.500 αποχωρήσεις υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 και επιπλέον 12.500 αποχωρήσεις με ορίζοντα το 2014.

Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, στο οποίο αναμένεται να μπουν οι τελευταίες πινελιές μέσα στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αξιολογηθεί δομές στις οποίες απασχολούνται 446.911 υπάλληλοι. Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 19.290 άτομα. Ειδικότερα:

* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα υπουργεία, σε έναν ορισμένο αριθμό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 59.176 άτομα και σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα θα περάσουν περίπου 2.350.

* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας, 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, τριών φορέων του υπουργείου Παιδείας και τριών φορέων του υπουργείου Εργασίας.

* Θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Περίπου 749 φορείς βρίσκονται στο… μικροσκόπιο και σε αυτούς σήμερα απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι.

* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία απασχολούνται 152.540 άτομα.

* Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 20% των ΟΤΑ, του 20% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης, του 20% των φορέων της γενικής κυβέρνησης και του 50% των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές στις οποίες απασχολούνται 203.876 υπάλληλοι. Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 15.867 άτομα. Ειδικότερα:

* Το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 70% των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του 70% των φορέων του υπουργείου Υγείας, των 2/3 των φορέων των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, του 70% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης και του 70% των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

* Το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των υπόλοιπων φορέων των υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, του 100% των φορέων της γενικής κυβέρνησης και όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Υπό συνεχή παρακολούθηση θα βρίσκεται και ο κανόνας «μία πρόσληψη για καθεμία υποχρεωτική αποχώρηση». Όπως προκύπτει από τη συμφωνία Ελλάδας - Τριμερούς, που βρίσκεται στα… σκαριά, για το 2013 θα προσλαμβάνονται ένας υπάλληλος για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση. Εάν αξιολογείται ότι δεν επιτυγχάνονται οι συνολικοί στόχοι, θα μειώνεται αυτή η αναλογία των προσλήψεων. Κατά τα λοιπά, θα ισχύει ο μνημονιακός κανόνας της «μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις».

Δημήτρης Γκάτσιος στον "Τύπο της Κυριακής" 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περικλής avatar
  Περικλής 13/04/2013 17:42:51

  Επιτέλους απολύσεις στο δημόσιο!!! Επιτέλους!!!

  • johnie xl avatar
   johnie xl @ Περικλής 13/04/2013 19:10:54

   Ποιός σε πιάνει τώρα Περικλή!!!Είσαι μάλλον από τους τυχερούς που τα όνειρά τους βγαίνουν αληθινά.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ johnie xl 13/04/2013 19:13:15

    Ούτως ή άλλως όλα τα κομματόσκυλα τόσα χρόνια σύνταξη δεν πρόκειται να δουν. Δεν θα τα πληρώνει κανένας νέος των 650 ευρώ γιατί απλά δε βγαίνουν τα νούμερα. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν τα κομματόσκυλα ανεξαρτήτως χρώματος τόσο καλύτερα.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Περικλής 13/04/2013 19:12:34

   Η κατάρα του Έλληνα είναι ο φθόνος για τον άλλο Έλληνα.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Ηλίας 13/04/2013 21:19:52

    Φθόνος γι αυτόν που τρωγοπίνει με τον ιδρώτα μου και τον ιδρώτα των γονιών μου επειδή είχε γνωστό σε κόμμα/παράταξη, ναι υπάρχει μπόλικος.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Περικλής 14/04/2013 07:14:33

     Τρωγοπίνει επειδή έχει εργασία στο κράτος ε; Κι από που συμπεραίνεις ότι τα κόπια τα δικά σου και και των γονιών σου είναι μεγαλύτερα από των άλλων, ω παντοδύναμε ζηλόφθονε; Τα μέτρησες; Τα έβαλες στο ζύγι; Στο φθόνο και τη μιζέρια βγαίνεις πάντως υπέρβαρος.

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ Ηλίας 14/04/2013 09:58:41

      Τρωγοπίνει ένα μεγάλο ποσοστό τους. Ορίζω των ΔΥ που τρωγοπίνει ως τον ΔΥ που παίρνει περισσότερα λεφτά από όσα θα έπαιρνε για ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Ο μισθός του ΔΥ πρέπει να είναι περίπου στο 70-80% όσων θα έπαιρνε για ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ως αντιστάθμισμα για τη μονιμότητα.

      Το βόλεμα των κομματόσκυλων με βύσμα τελείωσε. Και αν δεν τελειώσει με το καλό θα τελειώσει με το άγριο και με στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας του κράτους να τους ταίζει.

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Περικλής 09/06/2013 07:27:45

     Κύριε Περικλή, δεν είναι όλοι το ίδιο. Μην τους τσουβαλιάζεις όλους σε ένα τσουβάλι. Είσαι πολύ λάθος με αυτές τις γενικεύσεις. Στο Δημόσιο έχουν μπει άνθρωποι από το παράθυρο κυριολεκτικά, βάσει πλαστών δικαιολογητικών και προϋπηρεσιών, γιατί είναι ημέτεροι, συγγενείς διαφόρων αρμοδίων και υψηλά ισταμένων, κομματική πελατεία διαφόρων πολιτικών κ.λπ. Αυτοί, πράγματι αποτελούν "κράτος εν κράτει" σε μια υπηρεσία, ανήκουν σε κλίκες και ομάδες συμφερόντων. Υπάρχουν, όμως και υπάλληλοι, που έχουν μπει με το σπαθί τους, με διαγωνισμό -όπως εγώ-, που έχουν υψηλά προσόντα και κάνουν κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους, αλλά επειδή δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, υφίστανται ένα διαρκή και ανελέητο "πόλεμο", παρακάμπτονται στην εξέλιξή τους από διάφορους "ντενεκέδες-ξεγάνωτους" μεν, αλλά ημέτερους, και γενικά υφίστανται διακριτική και άνιση μεταχείριση έναντι των προηγούμενων. Μέσα σ'αυτές τις υπηρεσίες, όπου υπάρχει οικογενειοκρατία, ανθεί κάθε ανομία, διαπλοκή και διαφθορά. Αν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ψάξει για παράνομες προσλήψεις και, από το παράθυρο, ημετέρων, θα βρει πολύ πράγμα..... Δεν το κάνει όμως. Ναι, στην εξυγίανση του Δημοσίου, αρχίζοντας από εκείνους, που προσελήφθησαν και έγιναν υπάλληλοι αορίστου χρόνου, βάσει πλαστών δικαιολογητικών, πλαστών προϋπηρεσιών (έχουν γίνει φοβερά σκάνδαλα και τερατουργήματα σ'αυτό το θέμα), από το παράθυρο και χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και από τους επίορκους αρμόδιους και υψηλά ιστάμενους που έκαναν τις παράνομες αυτές προσλήψεις-διορισμούς και δημιούργησαν υπηρεσίες, όπου ανθεί η διαφθορά και ανομία! Να τολμήσουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να μην μας εμπαίζουν με διάφορα "εφευρήματα" και τεχνάσματα κατά καιρούς. (9/6/2013).

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 13/04/2013 18:00:07

  Κάτω τα χέρια από το ελληνικό Δημόσιο...Δε θα περάσει...Όλοι στους δρόμους!!!

 3. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 13/04/2013 18:59:41

  Όλες οι πιο πάνω περιπτώσεις δεν θα έχουν σίγουρο αποτέλεσμα.
  Όπως γνωρίζετε στην Χώρα μας υπάρχουν ...ακόμα Δικαστές και Δικαστήρια.
  Σε κάθε μια απόλυση θα υπάρχει και μια προσφυγή σε Δικαστήριο που 99%
  θα αναστέλλει την απόφαση έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
  Μέσος όρος πέντε χρόνια και βάλε.
  Γιατί δεν μας λένε τα σαΐνια του Μανιτακη πόσοι Δημ. Υπάλληλοι
  παραμένουν στη θέση τους ύστερα από απόφαση Δικαστηρίων;
  Μην ξεχνάτε τις υποθέσεις Δημοτικών Υπάλληλων που τους κοινοποιήθηκαν
  πρόσφατα απολύσεις και ανεστάλησαν όλες με προσωρινή διαταγή των Δικαστηρίων.
  Και το ΣΤΕ καθώς και ο Άρειος Πάγος δεν θα στηρίξουν καμία απόφαση
  της Κυβέρνησης που θα αντιβαίνει έστω και οριακά στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 13/04/2013 21:13:04

  Η ώρα της κρίσης για το ελληνικό πολιτικό σύστημα πλησιάζει. Η κυβερνώσα αριστερά προ των πυλών. Οι απολύσεις των δημ υπαλ θα είναι στάλα μπροστά στον ωκεανό των αλλαγών που θα φέρει. Δυστυχώς όπου δεν περνάει ο λόγος ... πίπτει ράβδος.

 5. Α. Π avatar
  Α. Π 10/05/2013 17:08:42

  Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό

  Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

  Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

  Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αοριστου χρόνου που μπηκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις "φαμίλιες",τους ημέτερους, τους κοματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκράτίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πληοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενεοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!!

  Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:

  Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!

  Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.

  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.

  Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.

  Α. Π.

 6. Α. Π avatar
  Α. Π 14/05/2013 14:46:23

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!  Α. Π.

 7. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 14/05/2013 15:00:01

  Το πρώτο βήμα επιτέλους έγινε, τώρα όμως θα πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος να την πληρώσουν οι αθώοι αντί των "δικτυωμένων". Το Σύστημα αφού δεν κατάφερε να αποφύγει την ασυλία του δημοσίου τομέα, θα θελήσει να ρίξει στον καιάδα τους ικανούς, για να γλυτώσει τα παιδιά του. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί το όλο εγχείρημα, από τα όσα πιάνουν οι κεραίες μου τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Η απόλυτη διαφάνεια και η εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας είναι ουσιώδης για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εδώ θα κριθούν όλα για τον μεγάλο ασθενή της χώρας.

 8. Α. Π. avatar
  Α. Π. 24/05/2013 16:56:29

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!

 9. ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ. avatar
  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ. 28/05/2013 22:06:36

  Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνο συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημετέρους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.

 10. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 07/06/2013 21:33:32

  Γνωρίζετε ότι με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε Ν.Π.Δ.Δ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι αυτά τα λαμόγια καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. ώστε να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι!

 11. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 09/06/2013 07:53:13

  Συμφωνώ απόλυτα με τους πιο πάνω, περί παράνομων προσλήψεων. Αν θέλουν πραγματικά να εξυγιάνουν τον Δημόσιο Τομέα και όχι να μας κοροϊδεύουν, να ξεκινήσουν από τους παράνομα προσληφθέντες ημέτερους, με τις σκανδαλώδεις περιπτώσεις, όπως αυτή που αναφέρει ο Γιάννης πιο πάνω, των εργολάβων που έγιναν, με πλαστές προϋπηρεσίες, υπάλληλοι αορίστου χρόνου στα 60 τους! Αν δεν είναι αυτό σκάνδαλο περιωπής, τότε, ποιο είναι; Σίγουρα, όλοι αυτοί οι ημέτεροι, που μπήκαν από το παράθυρο, βάσει πλαστών δικαιολογητικών κ.λπ., απ'ό,τι αντιλαμβάνομαι, είναι "κράτος εν κράτει" σε μια υπηρεσία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά παραπάνω κάποιος άλλος φίλος και είναι αυτονόητο το γιατί! Έτσι δημιουργείται η ανομία, η αδιαφάνεια, η διαπλοκή και η διαφθορά. Εκεί βρίσκεται και η ρίζα του κακού. Γιατί κλείνουν τα μάτια σε όλα αυτά και δεν τα αγγίζουν καθόλου; Μήπως, γιατί θίγονται μεγάλα συμφέροντα; Και μη μας λένε ότι δεν μπορούν να πιάσουν αυτές τις περιπτώσεις! Υπάρχουν τα στοιχεία της απογραφής που έγινε, υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει, ο κόσμος βοά! Διαβάζει, ακούει κανένας Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης; Μην ψάχνουν και επινοούν κάθε φορά και κάτι καινούργιο, πως να εξυγιάνουν το Δημόσιο. Ας ξεκινήσουν την εκκαθάριση απ'αυτά τα σκάνδαλα που έχουν συμβεί, υπάρχουν και ταλανίζουν το ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

 12. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 16/06/2013 01:05:04

  βρε παιδιά σε ποια χώρα ζείτε;;; θα ευχόμουν να την πλήρωναν οι πραγματικοί θύτες και τα βύσματα!!!!!!! μακάρι να γίνει!!!!!!!! να το δω και να μην το πιστέψω! ας βάλουν σαφή κριτήρια για πρόσληψη και να δείτε πότε θα σταματήσει αυτό το πράγμα! όμως εγώ πιστεύω ότι οι αθώοι θα την πληρώσουν ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα βύσματα και για ακόμα μία φορά! δεν γίνεται προσπάθεια για να μη γίνει έτσι! δυστυχώς!!!!!!

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ Αφροδίτη 19/06/2013 18:33:49

   Αγαπητή συνονόματη,
   ενδέχεται να μην πρόσεξες πως σε αυτόν τον ιστότοπο του φιλόξενου antinews υπάρχει ήδη το όνομα που χρησιμοποίησες και εσύ και μάλιστα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επειδή πιστεύω πως, επειδή τα σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις του καθενός μας, δεν θα ήθελες ούτε εσύ να χρεώνεσαι τις απόψεις μιας άλλης. Νομίζω λοιπόν πως θα πρέπει να βάλεις και κάποιο άλλο διακριτικό στο όνομά σου, για να ξεχωρίζουμε. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση!

 13. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 16/06/2013 01:13:28

  δηλαδή τι θα κάνουν;; θα διώξουν τους ημέτερους και θα κρατήσουν τους άλλους;;; θα το κάνουν; μάλλον το αντίθετο....

  • Ευανθία avatar
   Ευανθία @ Αφροδίτη 19/06/2013 09:56:39

   Αυτό είναι το θέμα Αφροδίτη. Αν θέλουν πραγματικά να εξυγιάνουν το δημόσιο και να μην μας κοροϊδεύουν, θα πρέπει να διώξουν τους παράνομα προσκληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες. Και, πίστεψέ με, είναι πάμπολοι αυτοί. Ξέρεις, τι είναι, να βάζουν από το παράθυρο, με πλαστές προϋπηρεσίες άτομα, να τα κάνουν αορίστου χρόνου και αυτά τα άτομα, επειδή είναι μέλη οικογενειοκρατίας, έχουν πλάτες, στηρίγματα και βύσματα, να ασκούν εξουσία στους άλλους υπαλλήλους; Να ασκούν εξουσία σε άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι, είτε έχουν μπει με το σπαθί τους σε μια υπηρεσία, είτε έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και αξίζουν, αλλά δεν έχουν πλάτες και στηρίγματα, και οι οποίοι να υφίστανται τον πόλεμό τους και την άνιση μεταχείριση από την πλευρά των διοικούντων; Είναι φοβερό! Σου το λέω εγώ, που το έχω βιώσει πολύ άσχημα. Λοιπόν, αυτοί θα πρέπει να απολυθούν, καθώς και όλοι οι επίορκοι αρμόδιοι και οι υψηλά ιστάμενοι, που τους διόρισαν.

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 19/06/2013 17:40:24

  συμφωνώ απόλυτα! όμως πιστεύω ότι δεν θα γίνει έτσι, αλλά ακριβώς το αντίθετο! δεν βλέπω να γίνεται προσπάθεια για αυτό και ούτε και τους εμπιστεύομαι! μακάρι να βγω ψέφτρα! λοιπόν όταν συνφωνούμε με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και <> ας σκεφτούμε και λίγο παραπέρα! έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον! απλά προσωπική άποψη!

 15. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 08/09/2013 11:19:22

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.