#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2011 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το προτεινόμενο σενάριο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους«Ενδιαφέρον» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley το προτεινόμενο σενάριο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που περιλαμβάνει τρία στάδια και την παροχή καθαρής χρηματοδότησης 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, καθώς και μετακύλιση του 50% του συνολικού ελληνικού χρέους που «ωριμάζει» στο διάστημα 2011-2014.

Όπως σχολιάζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Ιουλίου, «η πρόταση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα καθώς το ποσό που επανεπενδύεται σε 30ετή ελληνικά ομόλογα από τις συμμετέχουσες τράπεζες και άλλους οργανισμούς εκτός της ΕΚΤ, θα επωφελούνταν από την εγγύηση από το SPV (όχημα ειδικού σκοπού).

Με αυτόν τον τρόπο, οι ζημιές επί του κύριου χρέους αποτρέπονται, ενώ η πρόταση αυτή, θα μπορούσε να λάβει μια ισχυρή στήριξη και από τους πιστωτές της Ελλάδας».

Αντίθετα, εκτιμά ότι μια δεύτερη πρόταση που περιλαμβάνει ότι οι οργανισμοί που συμμετέχουν, να επανεπενδύσουν τουλάχιστον στο 90% των ομολόγων που ωριμάζουν, σε 5ετές ελληνικό χρέος με επιτόκιο 5,5%, είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι οι πιστωτές δεν θα έχουν πραγματικό κίνητρο για να συμμετάσχουν εθελοντικά.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Νέος γύρος επαφών για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη μεταξύ του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (ΙΙF) και τραπεζών.  Το IIF είναι ο αρμόδιος διεθνής φορέας που έχει αναλάβει την εποπτεία των συζητήσεων για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα σενάρια για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η γερμανική πρόταση για επαναγορά ελληνικού χρέους.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο ιδιωτικός τομέα πρέπει να συμβάλλει στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σημειώνει πηγή του Reuters στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά από δημοσιεύματα περί γερμανικής υποχώρησης στο ζήτημα. "Θα έχουμε εμπλοκή των ιδιωτών και θα πρέπει να είναι σημαντική η συμμετοχή τους", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "δεν αποτελεί απλώς ζήτημα πολιτικής". Όπως τόνισε, υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για τη συμμετοχή των ιδιωτών και το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι το πώς θα πραγματοποιηθεί.

ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Περίπλοκες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την ελληνική κρίση χρέους το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλες Παράμο, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην «αδύναμη διακυβέρνηση» της Ευρωζώνης. «Σύντομα θα υπάρξει συμπέρασμα. Οι διαπραγματεύσεις για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας είναι περίπλοκες λόγω της αδύναμης διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Παράμο σε ραδιοφωνικό σταθμό.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις για την ελληνική κρίση χρέους με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, τη Δευτέρα, το Eurogroup για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, αλλά και την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Εκτεταμένες αναφορές στη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κάνουν οι Financial Times στη σημερινή τους έκδοση, με αφορμή αντίστοιχες αναφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το ΔΝΤ προέτρεψε χθες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγκρίνει το νέο πακέτο εγγυήσεων 30 δισ. ευρώ προς τις «καταπονημένες» ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να συντηρηθούν ζωντανές σε περίπτωση χρεοστασίου.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το εν λόγω πακέτο εγγυήσεων συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο μεταξύ του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, αλλά ακόμη δεν έχει διατεθεί στις τράπεζες, κάτι που σύμφωνα με τους συντάκτες του καταδεικνύει τη διαμάχη ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, για την στήριξη του τραπεζικού κλάδου εν μέσω της κλιμάκωσης της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα η έγκριση του πακέτου καθυστέρησε αρχικώς για να πιεστεί η Αθήνα να αποδεχτεί τα νέα αυστηρά μέτρα λιτότητας. «Η καθυστέρηση έχει επιδεινώσει τις ελλείψεις ρευστότητας των τραπεζών που έχουν αποκλειστεί από την διατραπεζική αγορά τους τελευταίους 18 μήνες και πλήττονται από συρρίκνωση καταθέσεων», αναφέρει η εφημερίδα.

ΕΚΤ: ΣΤΟ 161% ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2012

Ο λόγος του ελληνικού δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 161% το 2012, για να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.  Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 127% του ΑΕΠ το 2020, επισημαίνει η ΕΚΤ στη μηνιαία της έκθεση. Θα παραμένει με άλλα λόγια μακράν του ορίου του 60% του ΑΕΠ, που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", σημειώνεται στην ίδια έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 14/07/2011 14:15:56

  Από σύσκεψη σε σύσκεψη..από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής..από συζητήσεις σε συζητήσεις..από δηλώσεις σε δηλώσεις..από συνεντεύξεις σε συνεντεύξεις....με αυτό το τρόπο προσπαθούν με ΚΑΘΕ τρόπο να ΘΟΛΩΣΟΥΝ,να ΖΑΛΙΣΟΥΝ και να προκαλέσουν ΣΥΓΧΥΣΗ στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.Σκοπός των κυβερνώντων και ξένων δανειστών είναι η ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ και ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ κάθε υγιούς αντίδρασης.....

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Komis Montechristo 14/07/2011 14:19:52

   .....με αυτή τη τακτική,(ορθό)προσπαθούν με ΚΑΘΕ τρόπο....

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/07/2011 17:25:54

  Oλα αυατ ειναι ομορφα...
  Αυριο ομως...
  Θα εχουμε τα αποτελεσματα των στρες τεστ των 91 Ευρωπαικων Τραπεζων !!

  Θα μαθουμε ΤΕΛΙΚΑ και ποιες Τραπεζες εχουν Ελληνικα Ομολογα Επισημα και ποσα !!!

  Απο βδομαδα θα εχουμε αλλα δεδομενα... οτι και να λεμε σημερα εμεις εδω οι αδιαβαστοι !

  Οι διαβασμενοι Δανειστες γνωριζουν απο σημερα !! το τι και πως.

  Αναλογα με την εικονα των χαρτοφυλακιων ομολογων των Ευρωπαικων Τραεπεζων και την εκθεση σους σε Ελληνικα, Ιρλανδικα, Πορτογαλικα, Ισπανικα, Ιταλικα!!! και Γαλλικα ομολογα.. θα ακουσουμε νεες προτασεις !
  μιας και το μυστηκο θα ειναι πλεον Δημοσιο Εγγραφο.

  ΑΡΑ ( οπως ελεγε και ο Αριστοτελης ) ΤΣΑΜΠΑ Φωτια εβαλαν οι 2 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ... εκτος εαν γνωριζουν και οι ΠΑΣΟΚΟΙ τα αποτελεσματα απο σημερα !
  Εαν δεν γνωριζαν, με τις Φωτιες που εβαλαν ΧΘΕΣ, προετοιμασαν τους κατοχους Ομολογων μας... σαν λαγοι ! μιλαμε για την πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ever.

  ΠΠ οεο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.