#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπαδήμου

Οι δεσμεύσεις των κομμάτων και η ...κληρονομιά ΠαπανδρέουΟι δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναλάβει τα τρία πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουν και να δρομολογήσουν άμεσα την πιστή εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ως βασικές προτεραιότητες:

 

1 Να εγκρίνει το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2012 που θα ενσωματώνει το στόχο για σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ. Το τελικό σχέδιο του νέου Προϋπολογισμού θεωρείται αυτή τη στιγμή ότι είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή ή τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το βέβαιο είναι ότι θα αναθεωρηθεί πολύ σύντομα.

2 Να προωθήσει και να «περάσει» από τη Βουλή τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την υποστήριξη της διαδικασίας συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών του ελληνικού κράτους (PSI: Private Sector Involvement) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Οι ιδιώτες πιστωτές του Ελληνικού Δημοσίου, στους οποίους περιλαμβάνονται και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, θα κληθούν να αποδεχτούν την απομείωση κατά 50% ή κατά 100 δισ. ευρώ περίπου της αξίας των ομολόγων λήξεως μέχρι το 2035 που κατέχουν.

3 Να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με την Τρόικα για τη λήψη δανείου συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ που θα αποσκοπεί στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι το 2014, στην ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες αναμένεται να υποστούν σημαντικές ζημίες από τη μείωση κατά 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων τα οποία κατέχουν, και στη χρηματοδοτική υποστήριξη του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, στο πλαίσιο του PSI. Η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω του εθνικού Κοινοβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφων που βεβαίως υπερκαλύπτεται από την κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων τα οποία στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

4 Να συμφωνήσει με την Τρόικα τη δημοσιονομική και διαρθρωτική πολιτική που θα περιλαμβάνει το νέο αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2011-2015, καθώς και το νέο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής που θα έχει πλέον πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Ο… εννιάλογος που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Παπανδρέου

 

Η απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ήδη ότι η χώρα θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων, έχει ήδη προετοιμάσει το σχετικό «κατάλογο», που δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί και από τη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον «κατάλογο» αυτό, τα νέα μέτρα θα προβλέπουν:

1 Ευρύ πρόγραμμα «εργασιακής εφεδρείας» και απολύσεων για άλλους 100.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα εντός του 2012 και επιπλέον 200.000 μέχρι το τέλος του 2014 ή του 2015.

2 «Πάγωμα» των προσλήψεων σε όλο το δημόσιο τομέα, με σκοπό να επιταχυνθεί ο ρυθμός μείωσης των απασχολουμένων και να μειωθεί ακόμη περισσότερο η μισθολογική δαπάνη.

3 Νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα. Στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους λιμενικούς, στους πυροσβέστες, στους δικαστικούς, στους ιατρούς του ΕΣΥ, στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στους καθηγητές ΤΕΙ, στους ερευνητές, στους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους λοιπούς λειτουργούς του Δημοσίου, που εξαιρέθηκαν από το επαχθές μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων, θα επιβληθούν άμεσα από το 2012 περικοπές αποδοχών κατά 10% έως και 50%.

4 Νέες περικοπές-σοκ σε όλες τις συντάξεις και τις εφάπαξ παροχές. Το ανώτατο όριο στο ύψος των συντάξεων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο και θα υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν μειώσεις-μαμούθ έως και 50% σε κύριες συντάξεις ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ! Σημαντικές θα είναι επίσης οι μειώσεις που θα επιβληθούν εκ νέου στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων σε Ταμεία του ιδιωτικού τομέα.

5 Αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών στους μισθούς.

6 Πλήρη εξάλειψη του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα «απομεινάρια» του Δώρου Χριστουγέννων, του Δώρου Πάσχα και του επιδόματος θέρους, που ανέρχονται σε 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα για τους υπαλλήλους και τους λειτουργούς του Δημοσίου με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 3.000 ευρώ και σε 400, 200 και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2.500 ευρώ, θα καταργηθούν πλήρως.

7 Περικοπές και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών για ανέργους, τριτέκνους, πολυτέκνους και αναπήρους. Οι περικοπές θα επιβληθούν με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Τα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, τρίτεκνους και πολύτεκνους καθώς και για ισόβιες πολυτεκνικές συντάξεις θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς η καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετήσιου δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων.

8 Μειώσεις στα ποσά των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης που θα μπορούν να καλύψουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

9 Επιβολή νέων αυξήσεων στις φορολογικές επιβαρύνσεις, μέσω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου για τους φορολογούμενους που ασκούν ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες, της καθιέρωσης αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού των εισοδημάτων, της επιβολής δραστικών περικοπών στις απαλλαγές που ισχύουν στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, στο ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καθώς και μέσω επαχθών αλλαγών στο καθεστώς φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εισοδηματιών.

(από το Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AZ avatar
  AZ 13/11/2011 10:16:29

  ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ!!! Προκειται για το ποιο αποτροπαιο εγκλημα που διαπρατουν κυριως στα παιδιά μας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ!!!! Σκλαβοι θα πεθανουν. Σας αρεσει αυτό. Δυστυχώς μονο η βια ειναι μαμη της ιστορίας ή Πολεμος Πατηρ Παντων επι το ελληνικότερον. ΑΡΧΙΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (οσο εχετε) από τις τραπεζες! Το bank run το φοβουνται. Αυτό θα τους ριξει και οχι οι διαμαρτυριες ή οι μουτζες. Μην πληρωνετε οσοι και οπως μπορειτε (ΑΠΕΙΘΕΙΑ). Μειωστε στο ελαχιστο τις δαπανες σας να μηδενισθούν τα εσοδά τους και να πανε στο διαολο μια ωρα αρχύτερα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ!!!!!!!!! Μονο επανασταση ή ΜΕΙΖΟΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ μπορει να οδηγησει σε επαναδιαπραγματευση.

  ΑΖ

 2. Makis avatar
  Makis 13/11/2011 10:22:34

  Κανονικά αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για όσα επέτρεψε να γίνουν στο χρηματιστήριο το 2000 και για τα λογιστικά μαγειρέματα που μας έβαλαν παράτυπα στο ευρώ το 2002.

 3. manos avatar
  manos 13/11/2011 10:51:07

  Μια χαρά μου φαίνονται τα μέτρα.
  Είναι το αντίτιμο για να ζούμε περήφανοι ως "ενωμένοι" ευρωπαίοι.
  Οι στατιστικές των επίσημων κυβερνητικών καναλιών δείχνουν ότι 75% του λαού δέχεται τον παπαδήμο.
  Αρα όλα καλά. Μας έσωσαν από τους εαυτούς μας οι άνθρωποι.
  Μόνο παίρναμε το δώρο Χριστουγέννων και το τσακίζαμε στις γαλοπούλες, στα χοιρινά, στα απάκια, και στα χωριάτικα λουκάνικα. Για μας νοιάζονται, για την υγεία μας, και τη χοληστερίνη μας.
  Αχάριστοι όλοι μας.

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 11:25:38

  Όπα ... Το άρθρο έχει μια ασάφεια που καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε. Η δανειακή σύμβαση δεν "πρέπει" να ψηφιστεί από 180. Δεν "πρέπει" να τεθεί τέτοια προϋπόθεση από την κυβέρνηση διότι αυτό θα παρέπεμπε σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έρθει στη βουλή με απαίτηση 151 βουλευτών για την έγκρισή της ασχέτως αν ψηφιστεί από 200. Αν τυχόν τολμήσει ο Παπαδήμος να απαιτήσει αντισυνταγματικά την ψήφιση από 180 τότε η ΝΔ δεν θα ψηφίσει και θα πάμε άμεσα σε εκλογές.

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 13/11/2011 11:25:48

  καλα τρελοι ειναι?

  αν πανε να κοψουνε και αλλο κατω απο 1000 ευρω

  θα χυθει αιμα..

  δεν τους εχω για τοσο βλακες..

  να δουμε..

 6. ειδησεις avatar
  ειδησεις 13/11/2011 11:44:35

  Δυστυχώς σίγουρα θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα και περικοπές! Το θέμα είναι να υπάρχει ελπίδα να ανακάμψει κάποτε η Ελλάδα!

 7. Θύμιος avatar
  Θύμιος 13/11/2011 13:00:22

  Η Ευρωπαϊκή Kwa-zoulou-land, απέχτησε Μπόερo διοικητή

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/11/2011 15:05:13

  Το ...αληθινό πρόγραμμα;

  -3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών για την πληρωμή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος του 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς την οποία περιμέναμε από τον Οκτώβριο.
  -η καταβολή των δόσεων για το πολυεκκαθαριστικό που περιλαμβάνει την εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες. ...ως 30/11 θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση.
  -το ειδικό τέλος ακινήτου
  -Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 και περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που «γύρισαν την πλάτη» στην αρχική ρύθμιση και δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό.
  -...30/11 πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου.
  -...30/11 να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.
  - & τέλη κυκλοφορίας

  Από όλα τα παραπάνω θα χρειαστούμε και μερικά ...πρόσθετα για να πιάσουμε τους στόχους των στόκων ...μετά θα αναλύουμε για το στέγνωμα της αγοράς, την μείωση της κατανάλωσης, το κλείσιμο και την ανεργία, την ύφεση....και θα τα αναλύουμε.

  Τα παραπάνω είναι το 1 από τα 3 της ΕΚΑΣ (Εθνική Κυβέρνηση Αναγκαίας Σωτηρίας)

 9. ataktos avatar
  ataktos 13/11/2011 15:57:31

  με τον Παπα στην καρέκλα ..ο λαος μας θα κάνει πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι .χιχχι

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/11/2011 18:03:35

  Ποιο κόμμα; Το μακρινό ...2009 το είχα γράψει:

  -ποιο κόμμα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ θα πει ότι πρέπει να σταματήσει η πλάκα της πρόωρης συνταξιοδότησης?Ενιαία σύνταξη 300 € σε όλους, (χωρίς επιδόματα ΕΚΑΣ και …φούμαρα) ως αφετηρία εκκίνησης και από εκεί και πέρα ανταποδοτικότητα: εισφορές (με αναπροσαρμογή αποδόσεων / διαχείριση) σε συνάρτηση με το συνολικό χρόνο εργασίας.

  -μηχανογράφηση / τυποποίηση ασφαλιστικού συστήματος (εισφορές, παροχές, έλεγχος, με την παροχή ΑΜΚΑ από τη γέννηση έως το θάνατο, οπότε να υπάρχει ιστορικότητα υποχρεώσεων, δικαιωμάτων.Θα ελεγχθούν έτσι όμως οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες …και θα ενοχληθούν πολλοί)

  -14 περιφέρειες και 50 δήμοι σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να σταματήσει η στρατιά των έμμισθων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, Γ Γραμματέων.

  -καταγραφή Δ Υπαλλήλων με κλείσιμο ζημιογόνων Νομικών Προσώπων, ΑΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, κλπ (εξαιρούνται οι τομείς παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας εκεί δεν υπάρχει κέρδος και ζημιά αλλά άνθρωποι) με μετάταξη σε κενές θέσεις, με ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ για δύο χρόνια, εξαίρεση στο τομέα Υγείας και Παιδείας.

  -κλείσιμο και συγχώνευση Ν Προσώπων και ΑΕ στο Δημόσιο, ενώ σε όσες διατηρηθούν κάλυψη θέσεων Διοίκησης και Διαχείρισης από ΔΥ, θα χάσουμε μερικές χιλιάδες μέλη ΔΣ και Προέδρων αντιπροέδρων κλπ, αλλά θα κερδίσουμε εκατομμύρια € (...πάνω από δις)

  -φορολόγηση ακίνητης περιουσίας Ν Προσώπων (πχ Εκκλησίας) είναι +2.000.000.000,00 €

  - εκσυγχρονισμός / μηχανογράφηση στο Δημόσιο με προσοντολόγιο, καθηκοντολόγιο, σύνδεση αμοιβής - εργασίας και κατάργηση των επιδομάτων.
  Με την κατάργηση διαφόρων απίθανων επιδομάτων (από τα 200 € έως τα ΔΥΒΕΤ κλπ) και αυξήσεις θα έδινε και μερικά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα εξοικονομούσαμε....( έφτιαξαν ένα έκτρωμα και εφεδρείες)

  -μείωση του αριθμού των Βουλευτών

  -ΠΔΕ με έμφαση στο τομέα των Υπηρεσιών, πχ μαρίνες και λιμάνια στα νησιά, εκσυγχρονισμός περιφερειακών αεροδρομίων, επαρχιακό οδικό δίκτυο, Κ Υγείας, έτσι ώστε να ζουν οι τουρίστες το μύθο στην Ελλάδα και όχι σαφάρι εμπειριών.

  -σταμάτημα των κρατικών επιχορηγήσεων σε Ιδρύματα γνωστών, φίλων και επωνύμων

  -αξιοποίηση της κληρονομιάς της χώρας (εικονικά μουσεία, DVD, καθαρισμός και ευπρεπισμός αρχαιολογικών χώρων, εκθέσεις, εκδόσεις κλπ)

  -μεταφορά στρατοπέδων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και αξιοποίηση οικιστική και περιβαλλοντική του χώρου

  -να δωθεί το καταραμένο 5% στη παιδεία που έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οχι σε μισθούς και αμοιβές εκπαιδευτικών αλλά σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.

  -να δώσει άδειες σε ΜΜΕ και να εισπράξει χρήματα

  -να μηχανογραφήσει το Δημόσιο (έλεος όχι άλλη Σύζευξη) και τις ΔΟΥ (όχι άλλο ΤΑΧΙΣ), με απλούστευση φορολογικής νομοθεσίας,(πχ μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία να χρειάζεται δικαστική άδεια για να δώ ως Κράτος τις καταθέσεις φοροφυγά) διασταύρωση στοιχείων.Το 10% των βεβαιωμένων οφειλών και της μαύρης οικονομίας να πιάσει είναι πάνω από 5.000.000.000,00 €

  -τέλος στους διαγωνισμούς στο Δημόσιο, που οι κρατικές προδιαγραφές είναι φωτοτυπία του προσπέκτους του αναδόχου. Ηλεκτρονικές αναρτήσεις / διαγωνισμοί προσφορών και επιλογή του …καταλληλότερου

  Λοιπόν, ποιος από τους 300 μας επιθυμεί να συγκρουστεί με …τους νταβατζήδες?

  Ποια κυβέρνηση λοιπόν...ΕΚΑΣ έφτιαξαν για εμάς χωρίς εμάς.
  Μπαρμπέρη για το κούρεμα ...και μάλιστα που είναι και εναντίον, γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε τις τρίχες και όχι τους πολίτες και την χώρα.

  Καληνύχτα Ελλάδα.

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ Ο Ιθαγενής 13/11/2011 18:56:09

   Αυτά ακριβώς που αναφέρεις θα έπρεπε να γίνουν για να ανακάμψει η χώρα - ΣΥΝ μιά πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, για να αυξηθεί το ΑΕΠ, Οι θέσεις εργασίας και κατ'επέκταση τα έσοδα του κράτους.

   -Αλλά υπάρχει ένα μικρό, αλλά καίριο προβληματάκι :

   Προυποθέτει οι πολιτικοί μας να ήταν πατριώτες, με κότσια, γνώσεις ΚΑΙ ευρύτητα πνεύματος.. και όχι απλά YES MEN συμμάχων και εταίρων, και εγχώριων ΜΕΓΑΛΩΝ και ΟΥΡΑΝΙΩΝ καναλαρχών εξυπηρετητών μεγάλων συμφερόντων..

   Τουλάχιστον, στα μεγάλα κόμματα και στα εξαπτέρυγα, ούτε και με το φανάρι του Διογένη να βγείτε, δεν θα τους βρείτε ( εκτός δυο-τριών φωτεινών εξαιρέσεων)..

 11. Δήμος avatar
  Δήμος 13/11/2011 19:29:45

  «θα επιβληθούν μειώσεις-μαμούθ έως και 50% σε κύριες συντάξεις ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ»

  Προφανώς ο συντάκτης του άρθρου είναι αρκετά συγχυσμένος (όπως όλοι), γι' αυτό ξέφυγε.

 12. gio23 avatar
  gio23 13/11/2011 21:58:53

  Άπαντας ολόσωστοι και άψογοιμόνο που εχουμε ξαχάσει Δικαιοσύνη και δημοσιογραφία φυσικά και ΜΜΕ.

 13. takis avatar
  takis 13/11/2011 23:27:02

  Το Πάρτυ στις σπατάλες του δημόσιου συνεχίζεται ..

  34 εκ.στα τηλέφωνα Ε.Δ και ΕΛΑΣ!

  http://shar.es/o1WUA

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.