#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2013 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο… ξεκαθάρισμα των δημοσίων υπαλλήλωνΟι «κοπανατζήδες», οι επίορκοι, αλλά και όσοι έχουν… πειράξει το προφίλ των προσόντων τους, καταθέτοντας πλαστά έγγραφα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να τεθούν εκτός Δημοσίου. Υπό τις πιέσεις των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης, που επαναφέρουν σε κάθε επίσκεψή τους στην Αθήνα το αίτημα για δραστική συρρίκνωση του προσωπικού, αλλά και τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υπάρξουν «στοχευμένες απολύσεις», στην κυβέρνηση αναζητούν τις κατηγορίες εκείνες των υπαλλήλων που είναι πιο εύκολα προσβάσιμες, ώστε να αποχωρήσουν άμεσα από το δημόσιο τομέα. Στην κόκκινη γραμμή της εξόδου βρίσκονται τέσσερις κατηγορίες:

1. Υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το πόστο τους. Όπως ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, οι «κοπανατζήδες» βλέπουν αυτόματα την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. «Η ποινή της οριστικής παύσης μπορεί να επιβληθεί μόνο για παραπτώματα, όπως η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω 22 εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

2. Εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει τίτλους και προσόντα, που, ουσιαστικά, δεν έχουν, από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί πως κατέθεσαν πλαστά έγγραφα. Οι προσωπικοί φάκελοι των υπαλλήλων με την καταγραφή πτυχίων και δεξιοτήτων, όπως οι ξένες γλώσσες και η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα εξεταστούν ενδελεχώς για τη νομιμότητά τους. Όσοι διαπιστωθεί πως έχουν καταθέσει ψευδή στοιχεία θα κατηγορούνται για το αδίκημα της πλαστογραφίας, το οποίο, με βάση το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία.

3. Υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για σοβαρά αδικήματα, όπως αυτά απαριθμούνται στο νέο πειθαρχικό δίκαιο. Από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκύπτει ότι περίπου 800 επίορκοι υπάλληλοι τέθηκαν ήδη σε αργία, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα αυξηθεί από τη νέα χρονιά, καθώς συστάθηκαν ήδη τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία θα θέσουν άμεσα στο… μικροσκόπιό τους όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις.

4. Εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν από την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων και δεν θα επιτύχουν μετακίνηση σε άλλη θέση.

Το πλεονάζον προσωπικό που θα δει τις θέσεις του να καταργούνται από τη… συμπίεση των δομών του κράτους θα αποτελέσει πηγή για τη «δεξαμενή» της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας. Όπως έχει επισημάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης, να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 θα προκύψουν από δύο κατηγορίες. Πρώτον, από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και, δεύτερον, από τα νέα οργανογράμματα του κράτους. Εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των 25.000 εργαζομένων θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες σε προσωπικό.

Μέλημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να μπει φραγμός στη μετακίνηση προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στο στενό «πυρήνα» του Δημοσίου, καθώς θα εκληφθεί, με βάση το Μνημόνιο, ως νέα πρόσληψη. Η πολιτική που έχει χαραχθεί αφορά στη μετακίνηση μόνιμων υπαλλήλων μέσα στο όριο του στενού Δημοσίου και εργαζομένων ΙΔΑΧ από ΝΠΙΔ σε άλλους οργανισμούς και φορείς. Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που υπάλληλος παραμείνει στη διαθεσιμότητα για περισσότερο από ένα χρόνο και δεν μεταφερθεί, τότε αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυσης.

Τα νέα οργανογράμματα των σαρωτικών αλλαγών

«ΚΟΚΚΙΝΟ» χτυπούν οι εξελίξεις γύρω από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που θα φέρουν σαρωτικές ανακατατάξεις και δραστικές μειώσεις στο σύνολο των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων της κεντρικής κυβέρνησης.

Μετά το «πράσινο φως» στη νέα μορφή των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που αναμένεται να συνεδριάσει, εκ νέου, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα εγκρίνει την καινούργια εικόνα των υπόλοιπων υπουργείων, ώστε η καινούργια εικόνα της κυβέρνησης να περάσει από τη Βουλή με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Οι συσκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών είναι απανωτές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στάδιο της τελικής αναμόρφωσης είναι τα οργανογράμματα των υπουργείων Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Μακεδονίας-Θράκης. Σειρά για να μπουν στο… μικροσκόπιο της κρησάρας θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα τα υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας, Τουρισμού και Ναυτιλίας, καθώς και οι γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις (το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα έχει τον τελευταίο λόγο), τέσσερα υπουργεία βρίσκονται ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της νέας μορφής τους.

Υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας οι οργανικές μονάδες θα μειωθούν κατά 44%. Από 192 που είναι σήμερα οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα θα παραμείνουν 108. Παράλληλα, μείωση οργανικών μονάδων κατά 31% θα υπάρξει και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Από 196 που είναι σήμερα οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα γραφεία θα παραμείνουν 133. Συνολικά, δηλαδή, θα υπάρχει μείωση των δομών σε ποσοστό 37%, με το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο προσωπικό, στις υπηρεσίες του υπουργείου, όπου σήμερα απασχολούνται 596 άτομα, θα παραμείνουν 575. Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το προσωπικό αναμένεται να αυξηθεί, με στόχο να ενταθούν οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία. Από 777 άτομα θα φτάσουν περίπου τα 830.

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα θα μειωθούν, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά 57,3%. Από 302 που είναι σήμερα θα παραμείνουν 129, με το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από την κατάργηση θέσεων ευθύνης και οργανικών μονάδων να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το προσωπικό που σήμερα απασχολείται στο υπουργείο, η πρόταση κάνει λόγο για μείωσή του κατά περίπου 100 έως και 163 άτομα. Από τους 1.133 υπαλλήλους θα παραμείνουν 970 μέχρι και 1.000.

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η μείωση των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και γραφείων θα φτάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο ποσοστό του 30%. Σύμφωνα με πληροφορίες, από 53 που είναι σήμερα θα παραμείνουν 37. Όσον αφορά στη στελέχωση (δικαστικοί λειτουργοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι κ.ά.), η πρόβλεψη σε βάθος πενταετίας κάνει λόγο για μείωση κατά 3.300 άτομα (από περίπου 14.000 που είναι σήμερα) μέσω των φυσικών αποχωρήσεων.

Υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Οι δομές του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αναμένεται ότι θα μειωθούν σε ποσοστό 60%. Από τις δύο γενικές διευθύνσεις θα παραμείνει η μία, από τις 11 διευθύνσεις θα παραμείνουν οι τέσσερις και από τα 44 τμήματα και γραφεία θα παραμείνουν 16. Παράλληλα, το δημοσιονομικό όφελος από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις (παραμένουν οι τελικές λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» το νέο οργανόγραμμα) φτάνει τις 250.000 από τη μείωση του προσωπικού και των επιδομάτων για τις θέσεις ευθύνης.

Τα υπόλοιπα υπουργεία

Το δεύτερο κύμα αξιολόγησης των δομών των υπουργείων (θα αφορά έξι με εννέα υπουργεία) θα πάρει «πράσινο φως» στο επικείμενο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης. Θα ακολουθήσει, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, η έγκριση των οργανογραμμάτων των υπόλοιπων υπουργείων.

Τριμελές συμβούλιο για το «φύγε εσύ, έλα εσύ»

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ 24ωρα προστέθηκε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ του θεσμικού πλαισίου της κινητικότητας των υπαλλήλων, που θα σαρώσει το Δημόσιο, με τον ορισμό των μελών του τριμελούς συμβουλίου, το οποίο θα καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας των φορέων όπου θα μετακινείται το προσωπικό.

Με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, πρόεδρος της επιτροπής (η θητεία της λήγει στις 30 Ιουνίου 2017) ορίστηκε ο σύμβουλος του ΑΣΕΠ, Γιάννης Βασιλόπουλος. Μέλη της ορίστηκαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ευτυχία Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Χατζάκης.

Η κινητικότητα, που θα… πιάσει το σύνολο του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, θα γίνεται με βάση προκαθορισμένα κριτήρια, τα οποία θα είναι ξεχωριστά για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Μεταξύ των κριτηρίων που θα λαμβάνονται πλέον υπόψη στην εφαρμογή της κινητικότητας είναι οι σπουδές, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η οικογενειακή κατάσταση, η ομοεδρικότητα του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής και η συνυπαγωγή του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. Δηλαδή, εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται ή εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής.

Το πλαίσιο της κινητικότητας θα είναι ανοιχτό για το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο. Ωστόσο, θα προτάσσονται οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί ή πρόκειται να περάσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς εάν δεν μετακινηθούν μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών θα βρεθούν αυτόματα εκτός Δημοσίου.

Μετακινήσεις σε πέντε κινήσεις

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ των μετακινήσεων θα περιλαμβάνει πέντε στάδια:

1 Καταγραφή των αιτημάτων υπηρεσιών και φορέων για να καλυφθούν θέσεις όπου παρατηρούνται κενά στη στελέχωσή τους.

2 Το τριμελές συμβούλιο θα λαμβάνει τα αιτήματα και θα καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας των υπηρεσιών, στις οποίες θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι.

3 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με απόφασή του, θα προκηρύσσει τις θέσεις. Στην απόφαση θα περιγράφονται τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπάλληλοι και οι θέσεις ανά υπηρεσία, ενώ τα τμήματα προσωπικού θα καταγράφουν τους εργαζομένους, οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν.

4 Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες θα καταγράφονται τα προσόντα τους, καθώς και οι θέσεις που επιθυμούν να μετακινηθούν.

5 Τα τμήματα προσωπικού θα αποστέλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους πίνακες κατάταξης των προς μετακίνηση εργαζομένων. Αυτοί θα… οδηγούνται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το οποίο θα αποκρυσταλλώνει τον πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας, έχοντας ως βάση τη μοριοδότηση από τα ισχύοντα κριτήρια, ανά κατηγορία εκπαίδευσης.

Ποιοι κινδυνεύουν να τεθούν εκτός

1. Εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει τίτλους και προσόντα που, ουσιαστικά, δεν έχουν, όταν διαπιστωθεί πως κατέθεσαν πλαστά έγγραφα.

2. Υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για σοβαρά αδικήματα, όπως αυτά απαριθμούνται στο νέο πειθαρχικό δίκαιο.

3. Υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα πάνω 22 εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους.

4. Εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν και δεν θα επιτύχουν μετακίνηση σε άλλη θέση.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον "Τύπο της Κυριακής"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ avatar
  ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 03/02/2013 16:08:10

  Τρίχες κατσαρές! 1,500,000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν; άχρηστους κρατικούς κηφήνες; Τι διαθεσιμότητες και ανοησίες! Πάμε για σταση πληρωμών πλέον. Να τους πληρώνουν τα κόμματα απο τα κομματικά τους ταμεία. Οι άνεργοι-εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, ΤΕΛΟΣ! Τα κορόιδα ξύπνησαν!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 03/02/2013 18:59:49

   Μπράβο σου. Έτσι θα λυθεί και σένα το πρόβλημά σου.
   Να ψοφήσει !!!!!!! πάραυτα η κατσίκα του γείτονα.

 2. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 03/02/2013 20:01:29

  Το ασχημο είναι οτι τιθενται σε αργία πολλοί αθώοι επειδη δεν υφιστανται πειθαρχικα συμβουλια ή δεν συνεδρίαζαν. Ο καθένας μπορεί να μηνύσει έναν δημόσιο υπάλληλο που "εχουν διαφορες" και να τον εκβιασει για να μην τεθεί σε αργία. Δυστυχώς είναι μια σωστή προσεγγιση που όμως δημιουργεί τεράστιες αδικίες επειδη δεν εχει σωστό πλαίσιο.

 3. AZ avatar
  AZ 03/02/2013 21:11:32

  Δεν ακουω κανενα να μιλαει για προσοντολογια και ανησυχω. Ειναι λαθος να στελεχωνονται θεσεις που απαιτουν εξειδικευση απο ανθρωπους με ασχετα βασικα πτυχια

 4. maverick avatar
  maverick 04/02/2013 16:59:05

  Επειδή αναφέρεστε σε τυπικά προσόντα, ακαδημαϊκούς τίτλους κλπ, προκειμένου να υπάρξει αξιοκρατία σ' αυτόν τον τόπο, αναρωτιέμαι, κανείς δεν γνωρίζει τον Νόμο 4024/2011 άρθρο 28, παρ. 4; Αυτός, του κυρίου Ρέππα και των συν αυτώ (Ρόβλια και Ντόλιου κλπ), οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που έπραξαν το κομματικό τους καθήκον να βολέψουν περαιτέρω μερικές χιλιάδες (10.000~) κομματικούς εγκάθετους δημοσίους υπαλλήλους απόφοιτους λυκείου (ΔΕ κατηγορίας) στην καλύτερη περίπτωση, οι οποίοι βαπτίστηκαν πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης ΤΕ και ΠΕ σε μία νύκτα, (χωρίς να έχουν περάσει ούτε απέξω από πανεπιστήμιο), με την ανάλογη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη, ως να ήταν πτυχιούχοι, με τη μόνη διαφορά να εξελίσσονται με καθυστέρηση 3 έτη από τους υπόλοιπους υπαλλήλους ΠΕ; Για όλα αυτά τα αίσχη, τί κάνει η ΝΔ, επικροτεί την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία; Επειδή μέχρι τώρα δεν είδαμε καμία διορθωτική - νομοθετική κίνηση, για να έχουν το δικαίωμα να ομιλούν περί αξιολόγησης και αξιοκρατίας. Διαφορετικά, θα πρέπει να πούμε το γνωστό πλέον “δεν δικαιούστε κύριοι να ομιλείτε” περί αξιοκρατίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

 5. maverick avatar
  maverick 04/02/2013 17:30:35

  Και να συμπληρώσω, ότι η μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που είδε να αυξάνονται οι αποδοχές της και να προάγονται σε ανώτερους βαθμούς, από αυτούς που δικαιούντο με βάση τα τυπικά τους προσόντα, επαναλαμβάνω, λόγω του κατάπτυστου αυτού νόμου (4024/11) ήταν οι ΤΕ και ΠΕ χωρίς πτυχίο ανώτατης σχολής, οι λεγόμενοι ΤΕ0 και ΠΕ0 και οι οποίοι εξαιρούνται της εφεδρείας, ενώ εάν παρέμεναν ΔΕ οι περισσότεροι από αυτούς θα βρισκόντουσαν εκτός Δημοσίου. Έτσι δημιουργούνται εργαζόμενοι της ΔΕ κατηγορίας πολλών ταχυτήτων. Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, μήπως, εάν ψάξουμε θα δούμε ότι υπήρχε κάποιος πολύ κοντά στον τότε νομοθέτη, που είχε προσωπικό ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη κατηγορία;

 6. maverick avatar
  maverick 04/02/2013 17:53:10

  “1. Εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει τίτλους και προσόντα που, ουσιαστικά, δεν έχουν, όταν διαπιστωθεί πως κατέθεσαν πλαστά έγγραφα.”
  Άρα δικαιούμαι να συμπεράνω, ότι γνώριζαν και γνωρίζουν ότι πολλά κακέκτυπα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών είναι προϊόν πλαστογραφίας. Τότε γιατί δεν ζητούν απευθείας από τα Λύκεια, ΤΕΙ και ΑΕΙ ημεδαπά και αλλοδαπά, για όλους τους Δημ. Υπαλλήλους, επαλήθευση της γνησιότητας του τίτλου σπουδών. Έχουν τα κότσια, ή μήπως φοβούνται ότι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, για κάποια “δικά μας παιδιά”, τα οποία και δεν θέλουν να ξεβολέψουν. Άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας, με μαϊμού συντάξεις κλπ.

 7. maverick avatar
  maverick 04/02/2013 18:26:04

  Γιατί, κύριε Φαήλο Κρανιδιώτη, απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα, δεν μπορεί κάποιοι από τα μπουζούκια και τους Βυζαντινισμούς και τους σκοτεινούς διαδρόμους των Υπουργείων, να βαφτίζονται πτυχιούχοι ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας χωρίς πτυχίο και κάποιοι άλλοι, διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, με δύο πτυχία ΑΕΙ και την στρατιωτική τους θητεία 22 μήνες, να την περνούν με ΠΕΝ, ΣΒΕΑ και λοιπά σχολεία και εκ των υστέρων συντηρήσεις, μία ζωή να είμαστε τα κορόιδα σ’ αυτή τη χώρα. Έλεος πια!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.