Το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι «μετρ» στις ιδιωτικοποιήσεις
31/01/2015 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι «μετρ» στις ιδιωτικοποιήσεις

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Τι συμβαίνει εδώ;

Όπως πολλοί δεν γνωρίζετε, νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ορίστηκε ο δικηγόρος Σπύρος Σαγιάς, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Απ' αυτόν θα περνούν όλα τα νομοθετήματα πριν πάνε στη βουλή, θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του Τσίπρα.

Ο κ. Σαγιάς όμως, δεν είναι κάποιος τυχαίος δικηγόρος. Επικεφαλής μεγάλου γραφείου που ειδικεύεται σε θέματα δημόσιων συμβάσεων, ακίνητης περιουσίας κ.λπ. Λέει στο βιογραφικό του: Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο (D.E.A), Πανεπιστήμιο Panthéon Assas Paris II, Droit Commercial. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Μέλος του Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών. Ειδικεύεται σε θέματα εμπορικού και δημοσίου δικαίου, με έμφαση τις υπηρεσίες νομικού συμβούλου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ιδίως σε ζητήματα δημόσιου οικονομικού δικαίου (δημόσιες συμβάσεις, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια) Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά.

Ψάχνοντας κανείς στα έργα που έχει αναλάβει, βλέπει ότι έχει νομική εμπλοκή σε σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. Όπως π.χ. την παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη στην Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004. Επίσης, κι εδώ αρχίζουν τα... κουφά, ο κ. Σαγιάς έχει αναλάβει κι άλλα έργα. Όπως το 2010 το έργο της ιδιωτικοποίησης του... Ελληνικού. Λέει συγκεκριμένα:

«Α. Στρατηγικός σχεδιασμός της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού

(α) Αποτύπωση – νομική αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης του Ελληνικού ( ιδιοκτησιακό – πολεοδομικό καθεστώς)

(β) Επισήμανση των επιβαλλόμενων νομοθετικών παρεμβάσεων και διαμόρφωση του κειμένου των προτεινόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων.

(γ) Επισήμανση των κρίσιμων ζητημάτων για την διαμόρφωση της πρότασης του Συμβούλου

(δ) Γνωμοδότηση για το νομικό πλαίσιο του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για την ανάπτυξη – εκμετάλλευση του Συνεδριακού Κέντρου.».

Δηλαδή ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είχε αναλάβει την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, θέμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μπαϊράκι επανάσταση.

Ακόμη χειρότερα; Ο κ. Σαγιάς έχει λάβει μέρος και στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στους Κινέζους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κάνει «νερά» και θέλει να ακυρώσει την εκχώρηση του λιμανιού και ήδη οι Κινέζοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη.

Κατά τα λοιπά το γραφείο του κ. Σαγιά έχει αναλάβει κι άλλα σημαντικά έργα ιδιωτικοποιήσεων όπως «το Νομικό έλεγχο της εταιρείας, σύνταξη έκθεσης τίτλων, ενημερωτικού τεύχους, διακήρυξης και λοιπών τευχών δημοπράτησης για την πώληση της ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΕ σε ιδιώτη».

Με απλά λόγια. Το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι «μετρ» στις ιδιωτικοποιήσεις, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Τι συμβαίνει εδώ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 31/01/2015 15:31:40

  'Ετσι, για να μήν τους θεωρείτε στημένους"αριστερούς" και οδύρονται κάποιοι για τους "κρυπτοκομμουνιστές" που επελαύνουν....στη Γαλλία, που έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ο εν λόγω κύριος, αυτά τα κόμματα τα αποκαλούσαν parti attrape tout, σε ελεύθερη μετάφραση, κόμμα που πάει παντού....! Εδώ και καιρό, οι ιδεολογικές δεσμεύσεις έχουν πάει περίπατο... και καλό και κακό !

 2. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 31/01/2015 16:20:24

  Κάποιες που θα είναι οικονομικά και Εθνικά επωφελείς, γιατί να μη γίνουν; Χαρίσματα να μην δίνονται.

 3. airman avatar
  airman 31/01/2015 19:51:18

  Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ΔΕ ΧΑΡΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά παρέχει υπηρεσίες νομοτεχνικού χαρακτήρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο συγκεκριμένος φαίνεται ότι έχει εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών επί των ιδιωτικοποιήσεων. Έτσι βιοποριζόταν μέχρι χθες και κάπως έτσι θα συνεχίσει και αργότερα στο μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.