Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει την πιθανότητα να δοθούν τα 10,9 δισ. που προορίζονταν για τις ελληνικές τράπεζες
05/06/2015 14:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει την πιθανότητα να δοθούν τα 10,9 δισ. που προορίζονταν για τις ελληνικές τράπεζες

O εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, απέρριψε το ενδεχόμενο χρήσης των 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που δεν διατέθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι αυτά τα χρήματα είναι συνδεδεμένα με ενδεχόμενη ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης.

«Στο τρέχον πρόγραμμα υπάρχουν 10,9 δισεκατομμύρια, αλλά είναι συνδεδεμένα με έναν ξεκάθαρο σκοπό. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν για μία ενδεχόμενη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Στο πλαίσιο των συνομιλών της 20ής Φεβρουαρίου και με γερμανική πρωτοβουλία, επετεύχθη να επιστραφούν τα χρήματα στο Λουξεμβούργο και βρίσκονται στον EFSF», τόνισε ο κ. Γιέγκερ και διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη διότι υπήρχαν κράτη-μέλη τα οποία θεωρούσαν ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή «τρέχουν» οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης. «Αυτό είναι καλό. Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, που θα μπορεί να τεθεί στο Eurogroup» σημείωσε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.