Τουσκ: «Οχι» στο αίτημα Τσίπρα για παράταση του προγράμματος
29/06/2015 21:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουσκ: «Οχι» στο αίτημα Τσίπρα για παράταση του προγράμματος

Αρνητική είναι η απάντηση των 18 ηγετών της ευρωζώνης στο χθεσινό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για ολιγοήμερη επέκταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Στην απαντήτική του επιστολή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, αναφέρει πως μετά από διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των κρατών - μελών της νομισματικής ένωσης και υπό την απουσία νέων εξελίξεων , εκτιμά πως δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρξει αντίθετη άποψη από εκείνη που εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών στις 27 Ιουνίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της σύμφωνα όμως με τους κοινούς κανόνες.

"Στην Ευρώπη η πόρτα για διαπραγματεύσεις παραμένει πάντα ανοιχτή με πνεύμα αλληλεγγύης και ευθύνης", καταλήγει η επιστολή του κ. Τουσκ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με απαντητική του επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει βάση, προκειμένου να χορηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση η παράταση που ζητάει.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.