Τον Ιούνιο ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας
07/04/2014 09:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον Ιούνιο ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας

Θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και θα μας ακολουθεί παντού.

Τον Ιούνιο, αν δεν κολλήσει πουθενά, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ένα νέο αριθμό που θα ακολουθεί όλους τους φορολογούμενους στις συναλλαγές που κάνουν. Θα πρόκειται για τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας ο οποίος πιθανότατα θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και θα μας ακολουθεί παντού. Από τις συναλλαγές με την εφορία, τα ταμεία, το δημόσιο γενικά μέχρι οποιαδήποτε ιδιωτική οικονομική συναλλαγή, όπως π.χ. την έκδοση πιστωτικών καρτών, μπλοκ επιταγών, την πληρωμή ενοικίων, την πώληση περιουσιακών στοιχείων, την πληρωμή αγαθών κ.λπ. Το κράτος φιλοδοξεί με τον τρόπο αυτό να ξέρει τα πάντα για τις οικονομικές συναλλαγές του πολίτη ώστε να τον ελέγχει και ευκολότερα.

Ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας είναι ένα ακόμη μέτρο εκσυγχρονισμού του απαρχαιωμένου συστήματος φορολογικού ελέγχου, σύστημα που έχει προκαλέσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας.

Διότι μπορεί οι μίζες και οι σπατάλες του παρελθόντος να έχουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, όμως, η φοροδιαφυγή έχει πάρει τέτοια έκταση που δεν έχει να κάνει μόνο με όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Όταν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρωστάνε στο κράτος φόρους ύψους άνω των 60 δις ευρώ και ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν ποτέ να εισπραχθούν 15 δις τα επόμενα χρόνια, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αν πλήρωναν όλοι αυτά που τους αναλογούν σίγουρα η κατάσταση θα ήταν και καλύτερη. Βεβαίως, θα πει κανείς ότι τα φορολογικά βάρη δεν είναι σωστά κατανεμημένα. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να λουφάρουν ορισμένοι και να την πληρώνουν τα γνωστά υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι ο νέος αριθμός να συνδυαστεί με μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στον φορολογικό μηχανισμό έτσι ώστε να έχει το κράτος την οικονομική εικόνα του κάθε φορολογούμενου. Κάτι σαν «Μεγάλος Αδερφός» δηλαδή, αν δεν είχε η φράση αυτή τόσο έντονη αρνητική διάθεση. Αλλά στο εξωτερικό και τις σοβαρές χώρες έφτιαξαν το κράτος και ειδικά τον τρόπο φορολόγησης και συλλογής των φόρων. Κάποτε πρέπει κι εμείς να το κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 07/04/2014 10:41:12

  Δηλαδή στο εξωτερικό έχουν φτιάξει φορολογικό "Μεγάλο Αδελφό" και "πάταξαν" την φοροδιαφυγή; Σε ποια χώρα έγινε αυτό και δεν το μάθαμε; Αντιθέτως, οι σοβαρές χώρας πατάσσουν την φοροδιαφυγή χωρίς να καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών τους. Εδώ θα καταπατήσουμε κάθε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και, φυσικά, η φοροδιαφυγή θα μείνει πάλι ανέπαφη. Αλλά κανένας δεν θα τολμά να καταγγείλει το "νεό σύστημα", διότι δεν θα τολμά να φανεί ότι "υποστηρίζει τους φοροφυγάδες". Ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτά τα "νέα συστήματα" που υποστηρίζουν και γιγαντώνουν την φοροδιαφυγή, ωθώντας τους ανθρώπους στην παραοικονομία.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 07/04/2014 12:09:14

   !!!!!!!!Πολλα κρυβονται πισω απο τετοιες μεθοδευσεις και μας προβληματιζει η αμεση υιοθεσια τους απο τη κυβερνηση........

 2. MCA avatar
  MCA 07/04/2014 11:09:02

  Πολύ σωστό αντιγραφειοκρατικό μέτρο.

 3. cielo avatar
  cielo 07/04/2014 11:10:36

  Ειμαι υπερ οποιουδηποτε μετρου που θα επιτρεψει στις αρχες να εντοπισουν ανθρωπους που ψευδονται ξεδιαντροπα για τα (μαυρα) εισοδηματα τους και παραλληλα ζουν ζωη χλιδατη εις υγειαν των λοιπων ημων κορόιδων που ειτε δεν μπορουμε ειτε δεν θελουμε να κρυψουμε τιποτα και φορολογουμεθα αγριως. Τα περι "Μεγαλου Αδελφου" με αφηνουν παγερα αδιαφορη.

 4. Aegean times avatar
  Aegean times 07/04/2014 12:47:17

  Αλλος ένας νόμος ή ότι τέλος πάντων είναι αυτό που πάνε να υιοθετήσουν που θα καταπέσει στο ΣτΕ αργά ή γρήγορα. Είπαμε αλλά όχι κι έτσι. Ολοι οι άλλοι ξέρουμε ποιοί φοροδιαφεύουν και ποιοί διακινούν μαύρο χρήμα - και το διακινούν απρόσκοπτα μέσω των τραπεζών - μιάς και η Ελλάδα είναι μιά μικρή χώρα κι όσο νάναι στην κάθε περιοχή γνωριζόμαστε .... μόνο οι εφορίες και το υπουργείο οικονομικών δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι καημένοι ...

 5. Θρίαμβος avatar
  Θρίαμβος 07/04/2014 12:52:04

  Θα αναγράφεται στο χέρι για να μη το ξεχνάμε. Στο εσωτερικό του πήχυ έχει προταθεί από τους ειδικούς.

 6. Jimakos avatar
  Jimakos 07/04/2014 13:36:26

  Καλά έκανα λοιπόν και δεν αποστήθισα ποτέ το ΑΦΜ μου, αισθάνομαι δικαιωμένος.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/04/2014 13:48:03

  Αυτος φυσικά είναι ο αλήστου μνήμης ΕΚΑΜ = Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί πριν 30 χρόνια.Στις άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχει εδώ και καιρό.Εδώ προσέκρουσε στην αντίδραση θρησκευομένων που τον θεώρησαν ισοδύναμο του 666 και έκαναν μεγάλες διαμαρτυρίες εναντίον του.Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε δραστηριότητα,άλλο ΑΦΜ,άλλο ΑΜΚΑ,άλλο αριθμό στρατολογίας κ.ο.κ. Προσπάθησα (ματαίως) κάποτε να εξηγήσω σε οπαδούς του ΕΛΚΙΣ (Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας) που διαδήλωναν ότι απλώς ενοποιούνται πολλοί κωδικοι σε εναν και εαν πιστευουν ότι οι κωδικοί περιέχουν το 666 τότε ζητούν να εχουν πολλους αριθμούς 666 αντί για έναν και χαρακτηρίσθηκα πράκτορας των σιωνιστών (η Νέα Τάξη δεν υπήρχε τότε).

  • Θρίαμβος avatar
   Θρίαμβος @ ψυχραιμια 07/04/2014 17:01:56

   Φίλε, δε λες πάλι καλά που είναι και η εκκλησία και αντιστέκεται σθεναρά, αλλιώς θα μας είχαν ρημάξει οι νεοταξίτες.

  • Ευρύνοος avatar
   Ευρύνοος @ ψυχραιμια 08/04/2014 06:56:24

   Κοίτα να δείς, και τώρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και το μέτρο δεν θα πιάσει καθότι για να χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή σίγουρα κάπου στο βάθος θα έχει το 666 και για να μην το ξεχνά ο χαζός φορολογούμενος θα του τον χαράξουν αοράτως στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο, και έτσι καθημερινά θα κάνει πράξη λατρείας με την προσκύνηση ουσιαστικά των μηχανημάτων του αντιχρίστου. Οι πραγματικοί χριστιανοί ορθόδοξοι θα αρνηθούν να τον παραλάβουν και θα πάνε στα βουνά, στα ιερά καταφύγια! Ο αριθμός αυτός είναι άρνηση Χριστού και όσοι τον παραλάβουν θα κολαστούν θανάσιμα.Όλη η ενέργεια της πλάνης του σατανά εωσφόρου θα επιδρά πάνω τους, και θα τους δέσει χειροπόδαρα αφού χωρίς τον αριθμό του δεν θα μπορείς να αγοράσεις,ούτε να πουλήσεις!( Αποκάλυψις ΙΓ΄,17) Δεν συμβιβαζόμαστε.Ο σκληρός πυρήνας θα αντιδράσει με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Και στο κάτω κάτω ακόμη και να καταφέρουν να το εφαρμόσουν και δεν μπορούμε να εργαστούμε και να αγοράσουμε τρόφιμα, ας πεθάνουμε και ας γίνουμε μάρτυρες για τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. Και δεν είναι αριθμός δημοσιονομικής ταυτότητας,αλλά ο νέος ενιαίος αριθμός ταυτότητας που θα αποτυπωθεί στην σχεδιαζόμενη ηλεκτρονική κάρτα πολίτη-ταυτότητα.

 8. Naruto avatar
  Naruto 07/04/2014 17:32:16

  Αν δεν εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση και για κάθε αλλαγή να ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες αυτόματα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα .Πηγαίνεις σε μιά υπηρεσία και σου ζητά ενημερότητα απο την διπλανή υπηρεσία και το ΙΚΑ σου ζητά ασφαλιστική ενημερότητα απο τον εαυτό του.Για την φοροδιαφυγή γνωρίζουν οι πάντες ότι αφορά κυρίως τα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών .Αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ειναι αυτοί που σώζουν τον προϋπολογισμό δεν έχουμε παρά να διορίσουμε όλους τους έλληνες στο δημόσιο .Αυτο που χρειάζεται ειναι επανίδρυση του κράτους .

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 08/04/2014 12:20:46

  Το ευαίσθητο θέμα διαχείρισης των Προσωπικών Δεδομένων, χρήζει σοβαρής μελέτης. Από το 2010, στο antinews.gr έχουμε συχνά ανεβάσει το θέμα «Κάρτα Πολίτη με Τσιπ Καταδότη» η οποία, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των Βρετανών πολιτών έχει ήδη καταργηθεί στην Αγγλία http://www.noiazomai.net/ukkartapoliti.html H πρόσφατη ζημιά στο taxis.net, με την υφαρπαγή και εμπορία ΑΦΜ και προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων Φορολογουμένων (έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι επίορκοι;) Δεν θα συγκρίνεται με το εύρος της ζημιάς τυχόν υφαρπαγής του νέου Αριθμού Δημοσιονομικής Ταυτότητας ο οποίος θα περιλαμβάνει και το ιατρικό ιστορικό (ΑΜΚΑ) των Ελλήνων Ασφαλιζoμένων. Με τη κλοπή του νέου Α.Δ.Τ. δηλαδή, ο ανυποψίαστος Έλληνας πολίτης, μπορεί να γίνεται αντικείμενο απειλών, εκβιασμών, απαγωγών και πολλών άλλων εφιαλτικών. Το Συμπέρασμα, ύστερα από έντονες συζητήσεις επί του εξαιρετικά ευαίσθητου αυτού θέματος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Θετικό. Η ανθρώπινη ελευθερία/υγεία/αξιοπρέπεια δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο καλούπι με τη φοροδιαφυγή. Κυνηγώντας ταυτόχρονα δύο λαγούς, θα χάνονται και οι δύο. Ας προσέξει το θέμα η Κυβέρνηση.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 08/04/2014 12:44:16

   Άσχετο με το θέμα, αλλά υπέροχο! Μishka, η πανέμορφη husky σκυλίτσα, λέει: “Ι LoveYou” http://youtu.be/qXo3NFqkaRM 89.711.949 οι μέχρι στιγμής ΥΤ προβολές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.