Τι του λείπει του ψωριάρη; Μη επανδρωμένο μαργαριτάρι
24/06/2014 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι του λείπει του ψωριάρη; Μη επανδρωμένο μαργαριτάρι

Μήπως γέμισε η Ελλάδα λεφτά και δεν το έχουμε καταλάβει; Μήπως ρέει το χρήμα άφθονο και έχουμε καβάτζα να κάνουμε καμιά προμήθεια μιας και πέρασε καιρός από την τελευταία;

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καθημερινή την Κυριακή που αποκαλύπτει σχέδιο της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα περιπολούν στα σύνορα για λαθρομετανάστες αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον αστικό ιστό.

Είναι τα γνωστά drones που έχουν πολλές προηγμένες χώρες κι ως τέτοια και η Ελλάδα μπορεί να πάρει μερικά. Τι του λείπει του ψωριάρη; Μη επανδρωμένο μαργαριτάρι.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει επίσης ότι μια ισραηλινή εταιρεία η Israel Aerospace Industries είχε κάνει και επίδειξη το 2012 στο Άκτιο. Επίσης μας ενημερώνει ότι το 2012 η Τουρκία είχε δώσει 100 εκατ. ευρώ για να αγοράσει 10 Heron. Οπότε υπολογίστε κάπου τόσα ή και περισσότερα για να… ντυθούν με τα ελληνικά χρώματα τα εν λόγω αεροσκάφη. Το πλήρες ρεπορτάζ δεν θα μπορούσε να μην έχει πληροφορίες για το πόσο φοβερά είναι τα drones και επομένως πόσο καλό θα κάνει ο κ. Κικίλιας που είναι και νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης να… ακούσει την εφημερίδα του Φαλήρου.

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή από τότε που γεννούσανε και τα κοκόρια. Οι εφημερίδες δεν .... λειτουργούν ως ντίλερ των εμπόρων όπλων ανά τον κόσμο. Α πα πα... Απλά κάνουν… ρεπορτάζ και αποκαλύπτουν μυστικά που τους είπε κάποιος στρατηγός, κάποιος αξιωματούχος κ.λπ. Τι να θέλει άραγε η Καθημερινή και προμοτάρει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο τα ισραηλινά αεροσκάφη; Γιατί η Ελλάδα τα έχει τόσο ανάγκη ώστε να τα προμηθευτεί; Θα υποκύψει άραγε ο νεαρός υπουργός κ. Κικίλιας και όλη η κυβέρνηση γενικότερα. Πολύ αμφιβάλλουμε αφού δεν υπάρχει… σάλιο ούτε για να επιστραφούν αυτά που απαιτούνται από τις δικαστικές αποφάσεις. Αν δε τολμήσουν να κάνουν προμήθειες, έστω κι αν πιέζονται από διάφορα συμφέροντα, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο… Ακης τους βλέπει από τα κάγκελα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/06/2014 08:35:29

  Νομίζω ότι πολλοί εδώ ζητούν να καταπολεμηθεί η λαθρομετανάστευση.Πως θα γίνει αυτό;Mε περιπολίες αγροφυλάκων ή και με εναέρια επιτήρηση στα σύνορα; Άλλοι ζητούν καλύτερη αστυνόμευση στην πόλη.Μερικοί έχουν νοσταλγήσει και το Ζέπελιν των ολυμπιακών αγώνων.Τι είναι τα drones - κάτι παρόμοιο. Εάν βέβαια πιστεύετε ότι η τεχνολογία είναι άχρηστη ή χρήσιμη μόνο για να παιρνουν κάποιοι μίζες μένετε με τα παπάκια της ομάδας ΔΙΑΣ.

 2. Naruto avatar
  Naruto 24/06/2014 09:20:00

  Δεν είναι καθόλου μαργαριτάρια τα drones ,αντιθέτως είναι απαραίτητα εργαλεία για τον στρατό και την αστυνομία αν θέλουμε να έχουμε επιτήρηση πόλεων και συνόρων . Οσο γιά το κόστος ,η αγορά και λειτουργία τους στοιχίζει κλάσμα των επανδρωμένων αεροσκαφών . Τα ισραηλινά heron θεωρούνται απο τα κορυφαία στον κόσμο και επειδή στο μέλλον η χρήση τους θα επεκταθεί καλό θα ήταν να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε κάποιο δικό μας μοντέλο εστω και με ξένη βοήθεια .

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Naruto 24/06/2014 11:33:07

   Τι να σχεδιάσουμε, φίλε μου, που όσες πατέντες κατατεθούν στα υπουργεία, παραμένουν στα συρτάρια των υπουργών, μέχρι οι εφευρέτες να τις πουλήσουν αλλού; Αν είχαμε πολιτικούς, δεν θα μπορούσαμε τόσα χρόνια να έχουμε προχωρήσει σε συμπαραγωγές (και) με το Ισραήλ, όπως έκαναν οι Τούρκοι και ωφελήθηκαν τα μέγιστα; Άσε, ο τόπος αυτός δεν έχει σωτηρία. Δυστυχώς!

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 09:23:58

  Έλεος πια! Η Ελλάδα είναι σε κρίση. Έπεσε το κατακεφαλήν αεπ από 32.000 δολ το 2008 σε 25.000 τώρα. Αλλά δεν είμαστε μπανανία. Τι να πουν χώρες με κατακεφαλήν όχι 25.000 αλλά 15000 ή 5000 ή 2000;
  Η Ελλάδα για περισσότερο από έναν αιώνα ήταν και εξακολουθεί να είναι μία πλούσια χώρα. Υπήρξε δε και η πρώτη χώρα στον πλανήτη που χρησιμοποίησε για πολεμικούς σκοπούς αεροπλάνα ήδη από τον πρώτο βαλκανικό! Αν αυτή η χώρα έχει ανάγκη μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να φυλάει τα σύνορά της (η πλέον βασική υποχρέωση κάθε κράτους), πρέπει να τα έχει.
  Είπαμε κρισή ρε παιδιά. Δεν είμαστε όμως ούτε Αλβανία, ούτε βουλγαρία, ούτε υποσαχάρια μπανάνα ρεπάμπλικ.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 09:35:44

   "Τι να πουν χώρες με κατακεφαλήν όχι 25.000 αλλά 15000 ή 5000 ή 2000;" Σωστόοοοος! Η μισή Κύπρος είναι υπό κατοχή. Τι να πούνε άλλες χώρες, που είναι ολότελα κατακτημένες; "ευχαριστούμε τους φίλους μας Τούρκους...κλπ". "και εξακολουθεί να είναι μία πλούσια χώρα"

   Με μοναδική, μάλιστα, πρωτοτυπία, να τρώνε άλλοι σε συσσίτια και άλλοι από τα σκουπίδια. Με πληθυσμό κατά 30% άνεργο, με ..., βρε και να πιάσουνε οι ζέστες!

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Επισκέπτης 24/06/2014 11:36:08

    Τα συσσίτια εντός ελλάδος τα πληρώνουμε εμείς οι έλληνες πάλι διότι είμαστε μία πλούσια χώρα. Στέλνουμε επίσης ανθρωπιστική βοήθεια σε φτωχές χώρς στη αφρική και αλλού. Αν νομίζεις ότι στην μποτσουάνα ή την αλβανία είναι καλύτερα κάνεις λάθος. Αμφισβητώ ότι τρώνε έλληνες από τα σκουπίδια. Αρκετά με όλες αυτές τις ανοησίες.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Άπαντα Επιστάμενος 25/06/2014 09:05:28

     Πληρώνουμε τα συσσίτια, επειδή είμαστε πλούσια χώρα;(!!!). Λογική πεντάγωνη, όχι παίξε γέλασε! Τι ανθρωπιστική βοήθεια στέλνουμε και τρίχες κατσαρές; Όχι, δεν είναι καλύτερα στην Μποτσουάνα, ή την Μπιάφρα και αυτό σημαίνει τι; Ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για τα χάλια μας; Προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που σού έγραψα για την Κύπρο. Δεν μού κάνει εντύπωση. Μα πώς να δεις Έλληνες και όχι μόνο, να τρώνε από τα σκουπίδια; Μήπως κυκλοφόρησες και ποτέ εκτός βορείων προαστίων; Μήπως ασχολήθηκες με τους συνανθρώπους σου; Τους γνωρίζεις καθόλου; Και δεν εννοώ βέβαια αυτούς που συναναστρέφεσαι στο κλαμπ της Εκάλης ή παρόμοια. Τελικά, αφού είμαστε μία πλούσια χώρα, πού είναι το πρόβλημά μας; Ή μήπως δεν έχουμε πρόβλημα; Πού να ξέρεις κι εσύ, άμοιρε, κλεισμένος στην κοσμάρα σου. Συνέχισε τον ύπνο σου και μην ασχολείσαι. Δεν σ' έφτιαξε για τέτοια ο μπαμπάς σου.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Επισκέπτης 25/06/2014 15:15:22

      Πράγματι είμαι στην κοσμάρα μου. Έχω ακούσει πολλ΄ς φορές την δικιά σου ιστορία. Ακούς κι εσύ την δικιά μου τώρα και σου κάνει έκπληξη. Δεν πειράζει. Για το καλό της πατρίδας εύχομαι να ακούς όλο και περισσότερο την δικιά μου ιστορία μέχρι να την συνηθίσεις. Όταν αναπαράγουμε την ασχήμια στο τέλος την δημιουργούμε κιόλας.

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Άπαντα Επιστάμενος 26/06/2014 09:18:31

      Καθόλου έκπληξη δεν μού κάνει. Απλώς, φαίνεται η ασχετοσύνη σου με τα τεκταινόμενα στην κοινωνία.

 4. George N avatar
  George N 24/06/2014 09:32:59

  Η ανάγκη είναι υπαρκτή. Θα έπρεπε όμως να δούμε συνολικά τις ανάγκες (στρατός, αεροπορία ναυτικό, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό) και να πάμε σε 2-3 τύπους είτε με Ελληνικά σχέδια όπως ο Πήγασος, είτε με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι ότι έγινε με τα ελικόπτερα που κάθε κλάδος πήρε από δύο τύπους με μόνο κριτήριο να μην έχουν αγορασθεί από άλλο κλάδο! με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη πολυτυπία ελικοπτέρων παγκοσμίως, το μηδενικό βιομηχανικό έργο,την μη δυνατότητα συμπίεσης κόστους, την μη δυνατότητα υποστήριξης και την κατασπατάληση πόρων μιας χώρας που παρέμεινε στην υπανάπτυξη.

 5. sos avatar
  sos 24/06/2014 13:06:22

  Ακατανόητο άρθρο. Η Ελλάδα ειδικά θα έπρεπε να έχει δεκάδες drones επιτήρησης. Μόνο τη σπατάλη των καθηγητών πανεπιστημίων να μειώσουν τα λεφτά θα βρεθούν αμέσως.

  • σκεπτικιστης avatar
   σκεπτικιστης @ sos 24/06/2014 15:33:23

   εχεις "δικηο" φιλε μου, η ελλαδα δεν χρειαζεται καθηγητες πανεπιστημιου, χρειαζεται χαχόλους , για να παιρνουν καποιοι μιζες. Και μη μιλατε για πατριδες, γιατι "πατριωτες" ήταν αυτοι που πρωτοστατουσαν σε παραγγελιες οπλων, που μας χρεωκόπησαν. (που ειναι η πατριδα οεο; με την τρόικα να κυβερνά;) Και έχουμε ακριβοπληρωμενο στρατο , αλλα δεν εχει τη δυνατοτητα να πολεμησει καποιες μερες ελλειψει εφοδίων, γιατι καποιοι αγόραζαν οτι τους γυαλιζε, με βαση τη μιζα και οχι τις αναγκες. ΥΓ. Οι λαθρο - μεταναστες έρχονται γιατι δεν τους βλέπουμε; Και αντε τους είδε το αεροπλανακι, να μπαινουν στα χωρικά μας ύδατα απέναντι από τη Σαμο, την Κω κλπ. το θα κάνει; θα καλεσει το λιμενικό ; και ; το λιμενικο είναι ήδη εκεί. Μπράβο στον αθρογραφο.

 6. sender avatar
  sender 24/06/2014 13:34:12

  Ε,όχι να γκρινιάζουμε και γι'αυτό.Η καλύτερη φύλαξη των συνόρων είναι στις προτεραιότητες.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 24/06/2014 16:20:12

  Αν είναι πραγματικά αποτελεσματικές οι περιπολίες αυτών των αεροσκαφών , το κόστος αγοράς τους θα αποσβεστεί γρήγορα από τη μείωση των νέων λαθρομεταναστών.

 8. gnik61 avatar
  gnik61 24/06/2014 16:37:12

  Και οι παραγγέλοντες όλο και το ...κατιτίς τους!!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ gnik61 24/06/2014 16:43:33

   Μαζί με τα drones καλά θα ήταν να μας έδιναν δώρο και μερικά "αεροσκάφη περιπολία και ανίχνευσης λαδιάρηδων"... μήπως και ησυχάσουμε με το "λάδωμα" στη χώρα αυτή...

 9. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 17:06:41

  Θέλουμε Drones και τα θέλουμε τώρα! Όχι πραγματικούς Drones (=κηφήνες στα αγγλικά) αλλά μηχανικούς!

 10. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/06/2014 00:32:44

  Μου κάνει εντύπωση: Δεν ξέρει ο αρθρογράφος ότι τα drones κοστίζουν ανά κτήση και ανά πτήση το 1/10 ενός επανδρωμένου; Δεν ξέρει ότι μπορούν να αποσβέσουν την αξία τους παρακολουθώντας και μόνον τα δάση μας; Ότι μπορούν να πετάξουν αποστολές υψηλού κινδύνου; Ότι μπορούν να επισημάνουν στόχους για βόμβες ακριβείας; Ότι μπορούν να κάνουν περιπολίες αστυνομικού ενδιαφέροντος κ.α. Το πρώτο τους όφελος ΕΙΝΑΙ η οικονομία. Και, κε αρθρογράφε, ΟΧΙ, συντάξεις και επιδόματα δεν φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Παρεμπιπτόντως, τα drones συζητούντο στο ΓΕΑ από το 1980, με επίκεντρο τα Ισραηλινά TADIRAN, που κάποιοι άξιοι αξιωματικοί έβλεπαν εντός εμβελείας της "φρέσκιας" ΕΑΒ (μετά η ΕΑΒ γέμισε "βαφτιστήρια"). Κακώς καθυστέρησαν τόσο (υποψιάζομαι, επειδή δεν "έκοβαν" ψηλές μίζες).

 11. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 25/06/2014 11:26:00

  Η πλήρης φύλαξη των συνόρων πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα κάθε κρατικής οντότητας. Drones έπρεπε να έχουμε προμηθευτεί χρόνια τώρα γιατί προσφέρουν αύξηση δυνατοτήτων με παράλληλη οικονομία πόρων και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Πριν αγοράσουμε όμως καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στην εγχώρια αγορά γιατί υπάρχουν προτάσεις έτοιμες, όχι κορυφαίων δυνατοτήτων αλλά αξιοπρεπή, καθώς και δυνατότητες ανάπτυξης νέων συστημάτων , πράγμα που θα επέφερε πολλαπλά οφέλη. Μη ξεχνάμε ότι η αγορά αυτή είναι αναπτυσσόμενη παγκόσμια και καλό θα ήταν να παίξουν στο παιχνίδι και Ελληνικές εταιρίες.

 12. GeorgeK avatar
  GeorgeK 25/06/2014 23:44:18

  H ΠΑ δεν κατασκευάζει τον πήγασο? Δεν είναι επαρκές αεροσκάφος UAV? http://en.wikipedia.org/wiki/HAI_Pegasus

 13. Lamda avatar
  Lamda 26/06/2014 16:05:38

  Tα UAV είναι απαραίτητα τόσο στον στρατό όσο και την αστυνομία. Απλά να δοκιμαστεί το φθηνό Ελληνικό UAV Πήγασος και να δοθεί παραγγελία για κατασκευή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.