31/05/2011 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι προβλέπουν οι νέες συμφωνίες

Ας δούμε τι προβλέπουν οι συμφωνίες για το νέο επαχθέστερο Μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα, για να διασφαλίσει την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τη συνέχιση της αναχρηματοδότησης των δανειακών αναγκών του ελληνικού κράτους για το 2012 και το 2013:

1) Την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων συνολικού ύψους τουλάχιστον 28,4 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015, μέσω του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Όπως προκύπτει από τα όσα παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ΜΕGA, για να διασωθεί ο προϋπολογισμός του 2011 αλλά και να περιοριστεί το κράτος τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα καταργήσει και θα συγχωνεύσει εκατοντάδες δημόσιους οργανισμούς και θα προβεί σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει άμεσα ακόμη και στο κλείσιμο μιας ΔΕΚΟ!

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος, να αυξήσει σημαντικά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να εξισωθεί με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, να επιβάλει νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων και έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν πισίνες ή πολύ ακριβά ακίνητα.2) Πρόγραμμα ταχύτατων ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους για την εξασφάλιση 15 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 19 μήνες (μέχρι το τέλος του 2012) και 50 δις. ευρώ συνολικά μέχρι το τέλος του 2015. Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, στο οποίο – όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών – «θα εισφερθούν κινητές και ακίνητες αξίες του Δημοσίου»,  ώστε «να μπορεί να βγαίνει στην αγορά».  Ουσιαστικά, το Ταμείο θα διασφαλίζει τις εγγυήσεις και τις υποθήκες που ζητούν οι δανειστές της τρόικας για να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας μας, καθώς, όπως επεσήμανε ο υπουργός «θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις αξίες του, για να δανείζεται καλύτερα»!

3) Μεικτή λύση για τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης των δανειακών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου κατά τα έτη 2012 και 2013. Σύμφωνα με πρόταση που προωθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη χώρα μας πρέπει να χορηγηθεί επιπλέον χρηματοδότηση, δηλαδή νέο δάνειο, τόσο από το Ταμείο όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τη διετία 2012-2013 και ο Οργανισμός να έχει το νομικό έρεισμα να χορηγήσει την 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι το καταστατικό του ΔΝΤ δεν επιτρέπει συνέχιση της δανειοδότησης αν δεν είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της χώρας μας τους προσεχείς 12 μήνες. Το ΔΝΤ πρότεινε επίσης να αγοραστούν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν το 2012 και το 2013 από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και να εφαρμοστεί «η διαδικασία της Βιέννης», η οποία λειτούργησε παλαιότερα σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και δίδει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προχωρήσουν οικειοθελώς σε επαναγορά ομολόγων που λήγουν το 2012 ώστε η τελική τους εξόφληση να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

(από τον Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2011 17:36:34

  Γιατί η ΝΔ δεν κάνει μια απλή πρόταση στην ΕΚΤ;

  Αφού θα ιδιωτικοποιήσουμε ή θα αξιοποιήσουμε ή όπως του αρέσει ο κάθε ένας την Δημόσια περιουσία να διαπραγματευτούμε.

  Γιατί να κάνουμε ΑΕ αξιοποίησης;

  Ας πάει η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση στην ΕΚΤ και να ανταλλάξουμε ....κάρτες:

  ΔΕΗ ΟΤΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ ΔΕΠΑ ΟΠΑΠ που είναι στο τραπέζι δεν τα πουλάμε.
  Τα παραχωρούμε στην ΕΚΤ και η ΕΚΤ ...καίει σε ένα βαρέλι τα ομόλογα του Ελληνικού Κράτους που έχει.

  Ορίστε λοιπόν και ανάπτυξη και λύση (διαγραφή του μισού χρέους) και Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (...δεν μας ζάλισαν ότι αξίζει η περιουσία 50 -100 -300 δις αν την αναλάβουν οι ίδιοι;)
  Γιατί να πουλήσουμε σε ιδιώτες που απλά θα δώσουν € για να αγοράσουμε χρέος και να μην τα δώσουμε στην ΕΚΤ και να διαγράψουμε χρέος;
  Ορίστε μια απλή και πρακτική συναίνεση.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 31/05/2011 18:30:24

   ΚΑΛΟ !!!!! ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ...
   τις δε Ελληνικες Τραπεζες που εχουν 60δις ομολογα... τα πληρωνουν οι Μετοχοι ( εχουν παρει και 140δις εγγυησεις! ) η τις κρατικοποιουμε !!! αντε να τους παραχωρησουμε μια ΔΕΚΟ οπως λες !!! γα να εχουν "αερα" στο δανεισμο με ΕΚΤ!
   Παραχωρουμεε τουε δρομους σε Ελλ Τραπεζες !!?????

   Μ αρεσει η ιδεα !!!.. μμμμμ

   ΠΠ

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Ο Ιθαγενής 31/05/2011 18:40:07

   Δεν είναι κακή ιδέα! Για σκέψου ομως να μην τα θέλουν! Θα τους τα δώσουμε με το ζόρι!!! Χαχαχα...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ΝΑΥΤΗΣ 31/05/2011 19:42:57

    Μα αυτό δεν ζητάνε;
    ιδιωτικοποιήσεις / αποκρατικοποιήσεις / αξιοποιήσεις για τη διαχείριση του χρέους;
    Ορίστε ...πάρτα.

 2. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 31/05/2011 18:52:13

  Δεν θα το δεχτούν. Ο ΠΠ ξέρει καλύτερα απ' όλους μας, ότι η συμφωνία των τελευταίων ημερών, που ανακοινώνεται στα πρόβατα επί σφαγήν και επισήμως από τα Μίντια, ότι τα βρήκανε ως προς τον...φορέα που θα αναλάβει το αλισβερίσι,δηλώνει ότι οι τύποι εκεί στην ΄Ενωση, θα βάλουν στο χέρι σε λίγο ατέλειωτες εκτάσεις της ελληνικής γης!
  Γι αυτό θα δώσουν την 5η δόση,δηλαδή θα δεχτούν να βγάλουν από τη μια τσέπη αυτά που θα βάλουν απ΄την άλλη, ξεπλένοντας το βρώμικο χαρτί τους,με "κυκλοφορητή" το Ελλαδιστάν και πάλι. Δατς όλλ!
  Είπαμε,άμα δεν αλλάξει το Πολιτικό Σύστημα και δεν ανακοινώσουμε ωφς επαχθές το χρέος,δεν γίνεται τίποτε. Σε δυηό-τρία χρόνια, θα πεθάνει το Ρωμαίϊκο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 31/05/2011 19:16:49

   Καλησπερα Δημητρη,
   ετσι θα γινει εαν δεν αντιδρασει ο κοσμος !
   για να αντιδρασει ο κοσμος χρειαζεται απλη και κατανοητη ΓΝΩΣΗ !! επιχειρηματα τα οποια
   1. θα κατανοησει
   2. θα ειναι ευκολο να τα μεταφερει και να επιχειρηματολογησει μονος του χωρις τον ΠΠ, τον Ιθαγενη κ εσενα διπλα του
   3. να τα πιστεψει με απλη επιχειρηματολογια.. στην καθομιλουμενη..
   θα μπορουσα να γραφω με τεχνικους ορους και στομφο τ.κ. αλλα ποιος θα ασχολητω με τα οσα λεω...?? χαχαχ ΚΑΝΕΙΣ !!
   Εμεις δεν ειμαστε πολιτικοι.. ειμαστε ψημενοι σε ολα!!
   Η Ελλαδα με Κερατεα εδειξε οτι δε μασαει σε τπτ... ποια Δαση και Αγροτικη Γη που εσπρωξαν στην πρωην Αν Γερμανια !! εκει ηταν η κακη Σταζι... και ολοι εκακαν τουμπεκα και τα πηραν απ ολες τις παντες ! Οι δε κομμουνιστες καθησαν και την πληρωσσαν διοτι τους εψησαν οτι ειναι οι κακοι και πεπρεπε να τιμωρηθουν και να ξεβρωμισει ο τοπος !! Ξερω πολυ καλα τι λεω...... !

   Εδω ετσι και πανε να πουλησουν Δασος... η αγροτικη Γη..... θα καει το πελεκουδι!

   Πρεπει να κατανοησουν οτι δεν υπαρχει λογος να πουλησουμε τιποτε ! εστω κατι ετσι για σταχτη... να μην λενε μηδεν πωλησεις..

   ΠΠ

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/05/2011 19:41:17

  Ισως... αλλά με τι δικαιολογητικό δεν θα το δεχτούν;

  Δεν θέλουν ιδιωτικοποιήσεις / αποκρατικοποιήσεις / αξιοποιήσεις από ΑΕ;

  Ορίστε λοιπόν:

  -και οι "φορολογούμενοι" της ΕΕ δεν επιβαρύνονται, δεν θέλουμε ούτε ένα € ούτε καν τα ομόλογα, απόσυρση από την κυκλοφορία είναι.
  -και στην εταιρεία που οι ίδιοι θα διαχειριστούν ...πραγματοποιείται
  -και διαγράφεται το 1/2 του χρέους
  -και η ΕΚΤ λήγει την χρηματοπιστωτική κρίση της Ευρωζώνης χωρίς να χάσει τίποτα

  Οι όποιες προτάσεις και διαβουλεύσεις πλέον και τα όποια μέτρα είναι εκτός Μνημονίων, Μεσοπρόθεσμου κλπ που θα βοηθήσουν την αποκλειστικά την ανάπτυξη της χώρας ...
  Η χώρα δε βγαίνει από αύριο στις αγορές.

  Λοιπόν;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 31/05/2011 20:17:01

   are you talking to me???

   ΠΠ

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/05/2011 20:21:38

    Στο Δημήτρη πάει η απάντηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.