Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ - Τσίπρα για την εξεύρεση λύσης
12/06/2015 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ - Τσίπρα για την εξεύρεση λύσης

H απόφαση του ΔΝΤ να αποσύρει την ομάδα του από τις Βρυξέλλες δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, είπε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μεταφράσει την κίνηση του ΔΝΤ σαν απόφαση να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είχα εκτεταμένη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό χθες το βράδυ και πιθανόν θα το ξανακάνω στις επόμενες ημέρες... νομίζω ότι μια λύση είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι απόλυτη, παρά το γεγονός ότι απέσυρε την ομάδα του από τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς ανέφερε χθες και το ίδιο το Ταμείο στη δήλωσή του.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά θα ξαναξεκινήσουν με την πρώτη ευκαιρία και πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν .

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα ξεκινήσουν και πάλι, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την επόμενη κίνηση.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

«Εξέτασα το θέμα αυτό χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο πέρασα δύο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες πολλές φορές προηγουμένως», δήλωσε.

«Έθεσα ένα αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης» είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι δυνατή μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες, είπε: «Μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.