30/08/2010 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελειωτικό χτύπημα" στον τουρισμό η αύξηση του Φ.Π.Α.

"Τελειωτικό χτύπημα" στον τουρισμό θα είναι η πιθανολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) η οποία χαιρετίζει την ψήφιση του σχεδίου νόμου "Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα", του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του γνωστού σε όλους σχεδίου για την άρση του καμποτάζ.

Η συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι γίνεται αποδέκτης της ανησυχίας και του προβληματισμού των μελών της σχετικά με τη φημολογία περί επικείμενων νέων αυξητικών μεταβολών του συντελεστή Φ.Π.Α. στον τουρισμό και ζητάει από την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει πιθανή μετάταξη των τουριστικών υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23%,'' καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα θέσει αυτομάτως την Ελλάδα εκτός του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, καθιστώντας την πολύ ακριβό προορισμό για τους τουρίστες. Οι συνέπειες στην απασχόληση, την οικονομία και εν τέλει την ευημερία του τόπου θα είναι καταστροφικές''.

Τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά χαμηλά, αναφέρει, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που προσφέρονται στους tour operators, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι έχει υπογραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμβολαίων συνεργασίας με τους T.O's, για το 2011, που σημαίνει ότι την όποια αύξηση θα κληθούν να απορροφήσουν αποκλειστικά οι τουριστικοί επιχειρηματίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ήδη, όπως σημειώνει, η αύξηση του Φ.Π.Α. από 9% σε 11%, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό και στις επιχειρήσεις και η ενδεχόμενη νέα αύξηση θα αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα.

''Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τα παραδείγματα ανταγωνιστριών χωρών, οι οποίες διατηρούν σημαντικά χαμηλότερους συντελεστές Φ.Π.Α. στις τουριστικές υπηρεσίες, από του ισχύοντος 11% στη χώρα μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αντίστοιχοι συντελεστές είναι: στην Ισπανία 7%, στην Τουρκία 8%, στη Γερμανία 7%, στη Γαλλία 5,5%, στην Κύπρο 5%,κ.λπ.'' καταλήγει η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tony avatar
  tony 30/08/2010 21:23:08

  “Τελειωτικό χτύπημα”
  Σε ποιον στον τελειωμένο?
  Αυτά είναι για τους ασχετους.
  Το 95% των ισολογισμών των τουριστικών επιχειρήσεων είναι παθητικοί.
  Τρίτη χρονιά απανωτά.
  Πόσο θα αντέξουν?
  Του χρόνου δεν θα μπορούν ούτε καν να ανοίξουν.Η προμηθευτές απλώς δεν πιστώνουν τίποτα πλέον.
  Από τους πελάτες τα νέα κάθε μέρα και χειρότερα.
  Το κράτος απλώς κοροϊδεύει.
  Τον τουρισμό τον τελείωσαν τα δανεικά του Γιώργου.
  Αν ποτέ συνέλθει θα πάρει πολλά χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.