Τεκμήριο θα θεωρείται και το χαρτζιλίκι πάνω από 300 ευρώ το χρόνο!
03/04/2015 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τεκμήριο θα θεωρείται και το χαρτζιλίκι πάνω από 300 ευρώ το χρόνο!

Σοκ για εκατομμύρια φορολογούμενους που θα κληθούν να δηλώσουν τις ετήσιες δαπάνες τους στο νέο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα 300 ευρώ, εκτός από τις δωρεές προς το Δημόσιο, δήμους, ΑΕΙ, νοσοκομεία κλπ. θα θεωρούνται τεκμήριο!

Οτιδήποτε δίνουν σε χρήματα οι γονείς πάνω από το ποσό των 300 ευρώ το χρόνο θα θεωρείται τεκμήριο και πρέπει να μπορεί να δικαιολογηθεί.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων λογίζεται η ετήσια δαπάνη για δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα τριακόσια (300) ευρώ, εκτός από τις δωρεές προς το Δημόσιο, τους δήμους και τις κοινότητες του κράτους, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία, που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και τα προνοιακά ιδρύματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου), ως και τα προνοιακά ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου των οποίων οι εν γένει δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται τουλάχιστον κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%) με επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Για τις δωρεές και τις γονικές παροχές σε χρήμα, έχει προστεθεί καινούργιος κωδικός στο νέο έντυπο Ε1. Προφανώς θα αναγραφούν οι γονικές παροχές που έχουν δηλωθεί στην εφορία (σ.σ στις γονικές παροχές σε χρήμα από τους γονείς στα παιδιά). Οι γονικές παροχές σε χρήμα φορολογούνται από το 1ο ευρώ με συντελεστή 10%. Το τεκμήριο που προστίθεται αφορά στον γονιό ο οποίος θα πρέπει να δικαιολογήσει τα χρήματα με βάση το εισόδημά του.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. oδυσσέας Κ. avatar
  oδυσσέας Κ. 04/04/2015 11:06:12

  Ευτυχώς εγώ δίνω χαρζιλίκι 299 ευρώ το χρόνο στο απδί μου...

  • oδυσσέας Κ. avatar
   oδυσσέας Κ. @ oδυσσέας Κ. 04/04/2015 14:17:16

   παιδί μου.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ oδυσσέας Κ. 04/04/2015 20:36:22

    299,90.....

 2. Χρήστος Καραγιαννίδης avatar
  Χρήστος Καραγιαννίδης 06/04/2015 02:30:50

  Τα 300 (κ τα 3000 ακόμα) αν έχει να τα χαρίσει κάποιος στο παιδί του σημαίνει πως έχουν ήδη φορολογηθεί αλλιώς πώς τα έχει; Τούτο είναι διπλός φόρος και καθιστά έγκλημα.Μπανανία είναι το λιγότερο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.