08/11/2010 17:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα spreads δεν ήθελαν εκλογές

Υποχώρηση παρουσιάζουν σήμερα τα spreads των ελληνικών ομολόγων μια ημέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.  Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες βάσης, και συγκεκριμένα στις 898 μονάδες, έναντι των 927 μονάδων την Παρασκευή. Το spread του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 1061 μονάδες βάσης, ενώ του 2ετούς κινείται στις 976 μονάδες.

Ήπια πτωτικές τάσεις και στα spreads Πορτογαλίας και Ισπανίας, που υποχωρούν κατά 1,9 μ.β. και 0,3 μ.β. αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, κάποια σταθεροποίηση των spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών περιμένει η Nomura, έπειτα από τον αποκλεισμό των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα, ο οίκος περιμένει και τη σταθεροποίηση των spreads των ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων. «Η κρίση, την οποία τροφοδοτούν πολύ λίγες πραγματικά νέες ειδήσεις, έχει εισέλθει σε νέα φάση και περιμένουμε κάποια βραχυπρόθεσμη σταθερότητα», αναφέρει η Nomura.

Τέλος η απομάκρυνση της πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, οδηγεί υψηλότερα  το Χ.Α. το οποίο νωρίτερα έφτανε να ενισχύεται έως και 2,80%.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.