10/10/2013 15:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα hedge funds επωφελούνται στη σημερινή Ελλάδα των ευκαιριών

Άρθρο των FT με τίτλο “Hedge funds profit in land of Greek opportunity” των Sam Jones and Robin Wigglesworth, το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ και ιδίως στις κατ΄ ιδίαν επαφές που είχε με διευθυντές μεγάλων hedge funds.
Οι αρθρογράφοι σχολιάζουν ότι οι επαφές αυτές ήταν δικαιολογημένες, επισημαίνοντας ότι τα hedge funds, τα οποία στο παρελθόν κατηγορήθηκαν ότι επιδείνωσαν ή ακόμη και δημιούργησαν την ελληνική κρίση, συμπεριλαμβάνονται σήμερα στους πιο επιθετικούς και σημαντικούς παίχτες στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα, με 1,4 εκατομ. ανέργους, αποδεικνύεται ότι είναι η χώρα της ευκαιρίας για όσους επιζητούν κέρδος.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι ο τραπεζικός τομέας είναι αυτός που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των hedge funds, συμπεριλαμβανομένων των Paulson & Co, Baupost, Dromeus, York Capital, Eaglevale and Och-Ziff, που έχουν στην κατοχή τους μετοχές της Πειραιώς και της Alpha. “Αν όλα τα warrants μετατραπούν σε μετοχές, τότε μέχρι και το 50% των δύο τραπεζών θα ανήκουν σε hedge funds”, δήλωσε χαρακτηριστικά ένας διευθυντής hedge fund.

Εντούτοις, οι επενδυτές διαβλέπουν ευκαιρίες και σε άλλους τομείς πέραν του τραπεζικού. Εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχουν σημειώσει ανοδική πορεία το τρέχον έτος.

“Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι θετικό ότι τώρα υπάρχουν ελπιδοφόρες ενδείξεις  αλλά η δύναμή τους θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομια”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Paolo Batori, της  Morgan Stanley.

Το άρθρο καταλήγει: Πρωτίστως, ωστόσο ο κίνδυνος είναι εσωτερικός και πολιτικός. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση συνιστά τον κρισιμότερο παράγοντα στη βούληση των hedge funds να επενδύσουν στη χώρα, δηλώνουν κατ’ ιδίαν οι επικεφαλής των hedge funds. H προσέγγιση των hedge funds εκ μέρους  του Έλληνα πρωθυπουργού, ίσως είναι ασυνήθιστη, αλλά σίγουρα δεν είναι αδικαιολόγητη. 

http://www.ft.com/cms/s/0/262bd528-30eb-11e3-b991-00144feab7de.html

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.