15/01/2010 16:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα στατιστικά της Ελλάδας στο Ecofin

Τo ζήτημα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών (Eco/fin) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ισπανίας στην ΕΕ, Μπασταρέκε Σάγκουες Κάρλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, ο Μπαστερέκε ανέφερε ότι στην ατζέντα του Συμβουλίου Ecofin συμπεριλαμβάνεται η υιοθέτηση συμπερασμάτων σχετικά με τη μεθοδολογία συγκέντρωσης και διαχείρισης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ και κυρίως το πακέτο για τη δημοσιονομική διαχείριση, που είχε προετοιμάσει η σουηδική προεδρία.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την περίπτωση της Ελλάδας, ο προεδρεύων της ΕΕ ανέφερε ότι τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την κατάσταση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων θα βασίζονται στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν τα ζητήματα «της μεθοδολογίας και της διαχείρισης» των στατιστικών στοιχείων, ως προς τα οποία έχουν διατυπωθεί «πολλές επιφυλάξεις», είπε ο Ισπανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από το 2004 η Επιτροπή προσπαθεί να επιβάλει πιο αυστηρούς κανόνες ελέγχου των στοιχείων που υποβάλλουν τα κράτη μέλη, μια προσπάθεια που ωστόσο προσκρούει στις αντιρρήσεις του Συμβουλίου, ο Μπασταρέκε δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να ληφθεί μια απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «στην παρούσα φάση, η απόφαση αφορά τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.