09/08/2010 11:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σενάρια για το ΟΣΕ

Πανομοιότυπα ρεπορτάζ για τον ΟΣΕ δημοσιεύει σήμερα ο φιλοκυβερνητικός Τύπος:

«Φρένο» στις δαπάνες των συγκοινωνιακών φορέων προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, με στόχο τη μείωση κατά το ήμισυ του ετήσιου ελλείμματος του ΟΑΣΑ που φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. «Όχημα» των σαρωτικών αλλαγών που αναμένονται θα αποτελέσουν οι δύο νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν από τη συγχώνευση των σημερινών συγκοινωνιακών φορέων, οι οποίοι πάντως θα διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Στην πρώτη θα υπάγονται τα μέσα σταθερής τροχιάς και στη δεύτερη τα οδικά μέσα. Ήδη, όπως αποκάλυψε χθες το «Έθνος της Κυριακής», στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών μελετώνται προτάσεις για δραστικές περικοπές στις υπερωρίες και στις δευτερεύουσες απολαβές των εργαζομένων, οι οποίες στο εξής δε θα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται μεταξύ 8% και 10%, μείωση ή και κατάργηση των ρεπό κυρίως των οδηγών στα λεωφορεία, «μετακίνηση» των απασχολουμένων από εταιρεία σε εταιρεία ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες και αλλαγή στους κανονισμούς εργασίας για όσους προσληφθούν από τώρα και στο εξής. Ταυτόχρονα δεν θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων που κρίθηκαν παράτυπες από το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο μετρό και στο τραμ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 10/08/2010 14:51:58

  ΤΟΝ Ο.Σ.Ε ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΗΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
  ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
  ΜΟΛΙΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.
  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΟΘΗΚΕ. ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ.
  ΕΝΑ -ΕΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.