14/06/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές δανείωνΤσίπρας: Μερικές ή ολικές διαγραφές δανείων.

 Σταθάκης: ΑΝ είναι πρώτη κατοικία και ΑΝ δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία και ΑΝ είσαι άνεργος και ΑΝ έχει μειωθεί το εισόδημα του χαμηλόμισθου και ΑΝ έχει μειωθεί η αξία του ακινήτου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 14/06/2012 14:12:38

  η ΝΔ μιλάει για ρύθμιση σε ποσοστό των εσόδων, κάτι είναι κατοχυρωμένο νομικά.
  Η μονομερής διαγραφή χρέους, ακόμα και αν γίνει, θα δημιουργήσει ισόποσο κενό στις τράπεζες, οι οποίες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, είτε είναι κρατικές, είτε ιδιωτικές. Άρα, ο απατεώνας Αλέξης υπόσχεται επιμερισμό των διαγραφέντων δανείων σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
  Έτσι εννοεί προφανώς την ανανδιανομή του pluto, έτσι εννοεί την "χειραφέτηση" του λαού.
  Να τον χαίρονται οι ευκολόπιστοί του.

 2. νεφέλη avatar
  νεφέλη 14/06/2012 14:47:44

  Κύριε Σταθάκη

  Δηλαδή, ΑΝ υπάρχει άλλη ακίνητη περιουσία, δεν έχετε πρόβλημα να δημευτεί,
  αφού είναι αδύνατον, να πουληθεί σήμερα, έτσι όπως είναι η αγορά!

  Μήπως ΑΝ διαβάζατε 'ετσι τις δηλώσεις σας,
  καταλαβαίνατε, ότι στηρίζετε τους τοκογλύφους και την βαλτωμένη αγορά;;;

 3. petros avatar
  petros 14/06/2012 15:57:39

  Ο Τσιπρας νομιζει οτι ειναι προεδρος του 15 μελους στο σχολειο και παιζουμε να περασει η ωρα !!!!!

 4. Digenis avatar
  Digenis 14/06/2012 16:12:37

  Έβγαλε θέμα χθες η κουβέντα στον Παππά βλέπω ! Χανιώτικο ραδιοφωνικό Debate Βολουδάκη - Σταθάκη. Μα λογικό είναι όταν ακους Τσιπρα να μιλάει για ολικές διαγραφές και τον Σταθάκη να λεει τόσα ΑΝ.... να ξεφτιλίζονται.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/06/2012 17:21:34

  Κάθε οριζόντιο μέτρο, "αρνητικό" ή "θετικό" είναι μέτρο αδικίας.
  Μια γενικευμένη διαγραφή (ή κούρεμα) ιδιωτικών δανείων σημαίνει αναγκαστικά, μετάθεση οριζόντια στους μη χρεωμένους του βάρους των χρεών που διαγράφονται. Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με χρήμα δημόσιο, φορολογουμένων.
  Η διαγραφή (ή κούρεμα) ιδιωτικών δανείων, δεν πρέπει είναι αδικία εις βάρος του συνόλου και ιδιαίτερα δεν πρέπει είναι μετάθεση οριζόντια και προς οικονομικά αδύνατους (που δεν έχουν πάρει δάνεια).
  Έχει λοιπόν νόημα μόνον όταν ελαφρώνει οικονομικά αδύνατους δανειολήπτες. Σε περιπτώσεις αναγκαίες για την κοινωνική συνοχή: ΑΝ είναι για πρώτη κατοικία, ΑΝ δεν υπάρχει άλλη ακίνητη περιουσία και ΑΝ είναι άνεργος και ΑΝ έχει μειωθεί το εισόδημα του χαμηλόμισθου. Ως μέτρο κοινωνικής εξισορρόπησης, είναι αποδεκτή μόνον άν μεταθέτει με εύλογο τρόπο βάρη από αδύνατους προς ισχυρότερους (που έχουν επωφεληθεί από την περίοδο της ανάπτυξης).
  Το άλλο κριτήριο, να μειωθεί η αξία του ακινήτου, ισχύει ούτως ή άλλως σε κάποιο βαθμό για όλα τα ακίνητα και στο μέλλον θα ισχύει ακόμη περισσότερο, άρα δεν έχει νόημα να το λέμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 14/06/2012 17:27:33

   H ρύθμιση σε flat ποσοστό των εσόδων είναι επίσης οριζόντιο, μη δίκαιο μέτρο: Άν κάποιος έχει εισόδημα 4.000 ευρώ το μήνα, πολύ εύκολα και ανώδυνα μπορεί να αποπληρώνει δάνειο μέ ανώτατο όριο το 25 % του εισοδήματος. Του απομένουν 3.000 ευρώ το μήνα για να ζεί πλουσιοπάροχα.
   Άν όμως κάποιος έχει εισόδημα 1.000 ευρώ το μήνα, και αποπληρώνει δάνειο μέ το ίδιο ανώτατο όριο το 25 % του εισοδήματος, του απομένουν μόνον 750 ευρώ το μήνα. Και ο νοών νοείτω.
   Εντελώς άδικο και αντικοινωνικό. Ένα κλιμακωτό ποσοστό, όπως οι φορολογικοί συντελεστές, θα ήταν πιό λογικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.