#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα έχουν χαμένα οι Ευρωπαίοι! Για ευρωομόλογο μιλάει τώρα και ο ΡενΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσον είναι εφικτή η έκδοση ευρωομολόγων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Ολοι ανησυχούμε έντονα για τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση", υποστήριξε ο επίτροπος, τονίζοντας όμως ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι του συνόλου του πακέτου της οικονομικής διακυβέρνησης, μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Η Γερμανία θα επαναφέρει μία πρόταση για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που θα περιλαμβάνει μια εθελοντική ανταλλαγή χρέους έναντι ομολόγων με μεγαλύτερη διάρκεια, αναφέρει Γερμανός αξιωματούχος στο Bloomberg.
Αν και η ανταλλαγή ομολόγων μπορεί να προκαλέσει credit event, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι περιορισμένο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τονίζει ο ίδιος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι συζητήσεις για μια ανταλλαγή χρέους έχουν γίνει πιθανές ξανά καθώς οι οίκοι αξιολόγησης δήλωσαν πως το γαλλικό σχέδιο μετακύλισης χρέους θα δημιουργούσε rating event.


WALL STREET JOURNAL: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Οι προσπάθειες της ευρωζώνης για ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα υπονομεύονται από την στρατηγική που ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνοντας την έκθεσή τους σε βραχυπρόθεσμους ελληνικούς τίτλους.  «Το πρόβλημα είναι πως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν πλέον τόσο μεγάλη έκθεση σε ληξιπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα όσο είχαν πριν από περίπου ένα χρόνο» αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal και συμπληρώνει «Τον Μάιο του προηγούμενου χρόνου, οι γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές δεσμεύθηκαν, ατύπως, να διατηρήσουν την έκθεση των περίπου 8 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα για τρία χρόνια. Όμως, η τρέχουσα θέση αυτών των οργανισμών σε ελληνικούς τίτλους υποδεικνύει ότι έχουν ρευστοποιήσει κάποιες από αυτές τις τοποθετήσεις»

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το ύψος των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν γερμανικοί και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί. Επισημαίνει όμως, την περίπτωση της Allianz, η οποία δήλωσε ότι κατέχει τίτλους ύψους 1,3 δις. ευρώ έναντι 3,3 δις. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

«Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι τράπεζες πιθανότατα ρευστοποίησαν βραχυπρόθεσμους ελληνικούς τίτλους γιατί διαπραγματεύονται με μικρότερο discount στην ονομαστική αξία από ότι οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι» αναφέρει η WSJ και συμπληρώνει: «Εν τω μεταξύ, hedge fund και άλλοι επενδυτές, οι οποίοι πιθανότατα αγόρασαν αυτούς τους τίτλους, είναι μάλλον απίθανο να πεισθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετακύλησης των ομολόγων που προτείνουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2011 14:21:48

  Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!
  (δεν είναι ο καιρός του Μάο, αλλά των Μάο-Μάο).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/07/2011 14:31:42

   Όχι, Θείο. Ο καιρός των Μασά(ε)ι είναι.

 2. sawas avatar
  sawas 06/07/2011 15:27:20

  Χα!! αν δεν εκδοθεί το Εωρομολογο οι ΑνήθΟικοι θα υποβαθμίζουν αργά και βασανιστικά και οποίος αντέξει, Πολιτική η Αγορές?

  Ο Ρουμπινι ποντάρει στο 2
  h**p://www.finanzen.net/nachricht/aktien/Interview-Nouriel-Roubini-Politik-geht-Munition-aus-1196884

 3. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 06/07/2011 18:10:12

  Ακόμα στις Βρυξέλλες δεν έχουν καταλάβει ότι οι κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική αλλά Πανευρωπαϊκή και σαν τέτοια απαιτεί την ανάλογη λύση. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό ότι αυτή η κρίση χρέους των Κρατών της Ζώνης του Ευρώ, είναι αποκλειστικά και μόνο κρίση του νομίσματος Ευρώ,διότι αποτελούμε την Παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι κοινό νόμισμα ομάδας χωρών που όμως δεν έχουν κοινές Οικονομικές Πολιτικές. Η λύση στο πρόβλημα είναι απλό αλλά και δύσκολο. Τα απλά πράγματα είναι συνήθως και δύσκολα. Η Ε.Κ.Τ πρέπει να εκδώσει ένα κοινό Ομόλογο (Ευρώ Ομόλογο)που να έχει πεδίο Αναφοράς της Δανειακές Ανάγκες των χωρών της Ζώνης του Ευρώ με συγκεκριμένη λήξη.Η κάθε χώρα θα ανακοινώνει σε τακτά διαστήματα τις Δανειακές της ανάγκες αλλά και ταυτόχρονα θα ανακοινώνει το πρόγραμμά της για την βελτίωση των Οικονομικών δεικτών
  τόσο σε επίπεδο Εσόδων-Δαπανών αλλά και σε Απαραίτητες Διαρθρωτικές αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό η Ευρώπη θα κάνει ανίσχυρες τις Εταιρίες Οικονομικής Αξιολόγησης γιατί δεν θα υπάρχει Ανάγκη Οικονομικής Αξιολόγησης της κάθε μίας Χώρας ξεχωριστά αλλά πιθανών να Αξιολογείται όλη η Ζώνη συνολικά. Έτσι δεν υπάρχει θέμα οικονομικής κρίσης χρέους των Κρατών της Ζώνης του Ευρώ. Όσο Αναφορά την επίτευξη Ανάπτυξης, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για όλες της χώρες , θα πρέπει να υπάρχει άμεση σύνδεση του προαναφερόμενου Ομολόγου με την Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων ιδιαίτερα για μεγάλα έργα Υποδομών(που στηρίζουν την εγχώρια Ανάπτυξη) να εξασφαλίζεται η Κρατική Συμμετοχή ώστε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προβλήματα και αν αντιμετωπίζει το Κράτος Μέλος να μπορεί να συνεχίζει το Αναπτυξιακό του πρόγραμμα.
  Όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα και να μην μείνουν στην σφαίρα της φαντασίας θα πρέπει οι Ευρωπαίοι Αρχηγοί να αφήσουν επιτέλους στην άκρη τα Κρατικά τους μικροσυμφέροντα και να αρχίσουν να σκέφτονται Ευρωπαϊκά για το καλό και το μέλλον της Ευρώπης. Αν πραγματικά σκέφτονται με τον τρόπο αυτό.

 4. JOHN avatar
  JOHN 06/07/2011 18:31:43

  Ο καθενας στις Βρυξελες κοιταζει πως θ αποκομισει ωφελη απο τη κριση για το¨μαγαζι του¨.Τωρα που το¨μαγαζακι¨Ελλας βρησκεται υπο εκκαθαριση κοιταζουν τι μπορουν ν αρπαξουν ενοσω ειναι καιρος ακομα.Ετσι εννοουν την αλληλεγυη τα¨συνεταιρακια¨μας!Και απ οτι φαινεται εχει και συνεχεια το δραμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.