Τα Εμιράτα «ψηφίζουν» Ελλάδα
07/05/2014 06:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Εμιράτα «ψηφίζουν» Ελλάδα

Ποιες προοπτικές διανοίγονται από τις 6 διμερείς συμφωνίες - Επεσαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση του Ελληνικού

«Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία χαρακτηριζεται η υπογραφή των διμερών συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ολοκληρώθηκε σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα για τη συμμετοχή των Εμιράτων στο Ελληνικό, αλλά και στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «είναι δύο κινήσεις συγκεκριμένες, έμπρακτες, οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει».

«Η επένδυση στο Ελληνικό, η οποία σήμερα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα μπρος, θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας».

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και πιστεύουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να προσελκύσει επενδύσεις και τουρισμό από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα περιθώρια συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πιο κοντινή χώρα για τους Άραβες στην Ευρώπη γεωγραφικά και πολιτισμικά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, σε μορφωτικά θέματα, στον πολιτισμό αλλά και στη διεύρυνση των διμερών- αναπτυξιακών σχέσεων σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της 2ης Μικτής Διυπουργική Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών επισφραγίστηκε με την υπογραφή των παρακάτω Διμερών Συμφωνιών από τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν:

1. Πρακτικά Εργασιών 2ης Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

2. Συμφωνία Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων.

3. Μνημόνιο Κατανόησης για την Πολιτιστική Συνεργασία.

4. Μνημόνιο Κατανόησης για την Αθλητική Συνεργασία.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο υπεγράφησαν δύο συμφωνίες:

1. Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας

ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA.

2. Συμφωνία Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και τη διαχείριση του «Ελληνικού» ανάμεσα στη Lamda Development- Όμιλος Λάτση και την εταιρεία Al Maabar.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.