Τέλος στις  “κοκκαλοδουλειές” έβαλε η κυβέρνηση
29/08/2014 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος στις “κοκκαλοδουλειές” έβαλε η κυβέρνηση

Ο Σ. Κόκκαλης είχε μάθει να κάνει αλλιώς τις δουλειές του αλλά αυτά δεν περνάνε πλέον.

Ίσως και στις αρχές του Οκτώβρη να ξέρουμε το νέο διαχειριστή του ιπποδρομιακού στοιχήματος καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πάει σε διαγωνισμό – εξπρές προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα χωρίς προβλήματα. Προχθές το Ταμείο έκανε το αυτονόητο κηρύσσοντας άγονο τον διαγωνισμό κι αφού η επενδυτική εταιρεία GFP με επικεφαλής θυγατρική του ΟΠΑΠ είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή 40 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς πλέον ο ΟΠΑΠ εκδήλωσε επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το ιπποδρομιακό στοίχημα λέγοντας ότι θα δώσει τίμημα τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ. Σε ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής ο ΟΠΑΠ αναφέρει: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.3556/2007 και την απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι, μέσω της συμμετοχής της θυγατρικής της εταιρείας OPAP Investments Ltd, ως επικεφαλής μέλος (lead member), σε Ένωση Εταιρειών με την Βρετανική επενδυτική εταιρεία Global Family Partners Ltd, θα υποβάλλει προσφορά για το δικαίωμα αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια, έχοντας δεσμευθεί ότι, το τίμημα που θα προσφέρει στο πλαίσιο της προκηρυχθησόμενης από το ΤΑΙΠΕΔ διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν θα υπολείπεται του ποσού των Ευρώ 40.000.000».

Αναφορικά με τον προηγούμενο διαγωνισμό, το Ταμείο έκανε το αυτονόητο γιατί αλλιώς θα πήγαιναν όλοι…φυλακή αν αποφάσιζαν να δώσουν το στοίχημα στον Σ. Κόκκαλη με 12 εκατ. ευρώ. Και πλέον όλοι καλούνται να αποδείξουν ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν.

Για παράδειγμα το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να κάνει έναν διαφανή διαγωνισμό και να προστατέψει το δημόσιο συμφέρουν. Έχει ένα λόγο παραπάνω αφού έχει επικεφαλής τον Π. Μπουχώρη, πρώην εργαζόμενο στον Κόκκαλη.

Το επενδυτικό fund πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει 40 εκατ. για να πάρει αυτό που θέλει πάρα πολύ.

Ο δε Κόκκαλης πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήθελε να κάνει μια ακόμη… “κοκκαλοδουλειά”. Δηλαδή να πάρει τζάμπα ένα φιλέτο λόγω των προσβάσεών του στην εξουσία. Γιατί αν ήθελε το στοίχημα κι αν συνεχίσει να το θέλει απλά μπορεί να καταθέσει 40 εκατ. κι ένα ευρώ και να το πάρει.

Όμως, δεν το ήθελε ποτέ αυτό. Είχε μάθει να κάνει αλλιώς τις δουλειές του αλλά αυτά δεν περνάνε πλέον. Και είναι παρήγορο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση επικράτησε η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Κι απέδειξε και η κυβέρνηση ότι δεν περνάνε τέτοιες κομπίνες ενώ τους βλέπει ο κόσμος κι έχει γνώση του τι συμβαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Simon  Bolivar VΙ avatar
    Simon Bolivar VΙ 31/08/2014 10:36:39

    Xo xo xo

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.