#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2009 08:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος ο λιγνίτης στην ΠτολεμαΐδαΤην πρώτη του “ψυχρολουσία” φαίνεται ότι υπέστη ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την Κυριακή, όπου πληροφορήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες μονάδων της επιχείρησης σχετικά με την ανεπάρκεια του λιγνίτη.

Ο κ. Ζερβός, που έχει εκφράσει την πρόθεσή του να “τρέξει” τις διαδικασίες για την κατασκευή των νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2), ενημερώθηκε για την έλλειψη λιγνίτη, που σύντομα θα γίνει αισθητή, καθώς δεν θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων μεσοπρόθεσμα. Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ αναμένεται να συρρικνωθούν τα επόμενα χρόνια καθώς λόγω παλαιότητας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κάποιες θα κλείσουν και άλλες θα αντικατασταθούν από νέες, λιγνιτικές μεν αλλά σύγχρονης - αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το “εθνικό” καύσιμο, αν και όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την κυβέρνηση περιλαμβάνεται στο ενεργειακό μείγμα της χώρας (είχαν προηγηθεί “διαμάχες” σχετικά με τη συμμετοχή του), τελικά φαίνεται ότι δεν επαρκεί σε επίπεδο εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, με δεδομένο ότι η ανάπτυξη των “καθαρών” ΑΠΕ κινείται, ακόμη, με αργούς ρυθμούς, οι ακριβές εισαγωγές φυσικού αερίου (αλλά και πετρελαίου) μοιάζουν μονόδρομος.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=514203

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 30/12/2009 12:05:16

  Το είχες προβλέψει έγκαιρα στο http://www.antinews.gr/?p=22875, τώρα φαίνεται ...γι αυτούς τους λόγους ζήταει ο Αρθούρος σήμερα αύξηση ρεύματος…….

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/12/2009 12:13:24

  Άτακτε, ξέρεις καλύτερα από μένα τι γίνεται με τον λιγνίτη. Πιστέυω ότι υπάρχει, και υπάρχει και στην Αλβανία. Ότι έχουμε δύο τρία αρπαχτικά που θέλουν να φέρουν και άλλο πετρέλαιο και αέριο και ...LNG, επίσης το ξέρω. Αυτοκτονία εκ προμελέτης. Εξήγησέ μου γιατί δεν κάνουν 2 μονάδες λιθάνθρακα τόσα χρόνια. Μάλλον οι ενδιαφερόμενοι δεν μιλάνε καλά τα ελληνικά.

  Και έβαλαν γραφειοκράτη επί των ΑΠΕ στην ΔΕΗ. Πάω να πάρω μια γεννήτρια. Εχω βρει μια υδρόψυκτη χαμηλόστροφη 18kVA σε καλή τιμή.

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 30/12/2009 12:23:23

   Την ιδέα σου την έχω εφαρμόσει από πέρσι , έτσι όλους τους φίλους μου και συγγενής τους δώρισα από μια γκαζόλάμπα ..έτσι προληπτικά .

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ archaeopteryx 30/12/2009 12:24:32

   Στη βρίσκω φθηνότερα (lol)

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ greekpoliticalreview 31/12/2009 01:12:10

    χαχαχα, το πιστεύω, αλλά έχω αδυναμία στις χαμηλόστροφες χωρίς μειωτήρα. Παλαιομοδίτικες, ντουπ ντουπ ντουπ, κρατάνε για πάντα.

 3. εμμανουηλ avatar
  εμμανουηλ 31/12/2009 00:58:41

  εγώ θα κάνω μια πρόταση στην κυβέρνηση μια και κοπτεται για την πράσινη ανάπτυξη,να ανοίξει πυρηνικα εργοστάσια.Καλη δεν είναι η προτασή μου;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ εμμανουηλ 31/12/2009 01:10:53

   Η πρότασή σου είναι άψογη αλλά 1) είναι αδελφές 2) οι τσιφλικάδες της ενέργειας θέλουν πρώτα να πουλήσουν τα δικα τους 3) το πυρηνικό εποπτέυεται από την ΙΑΕΑ και δεν παίζει πολύ μίζα και ωιμέ, πς να την μοιράσεις. 4) Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει επί ΝΔ. 5) Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ο λιθάνθρακας. τα ίδια λαμόγια που ξέκαναν την Ολυμπιακή, θα ξεκάνουν και την ΔΕΗ. Έτσι θέλουν οι αφέντες μας, πίσσα στα κόκκαλά τους.

   Τώρα το ΜΟΝΟ που θα πετύοχυμε είναι α) να απαξιώσουμε την ΔΕΗ, β) να σκάψουμε τα βουνά (πολύ μαύρο χρήμα στο σκάψιμο), γ) να εισάγουμε σαβούρα, δ) να ακριβύνουμε το ρεύμα και ε) να πρέπει να φτιάξουμε θερμικές και πυρηνικές μονάδες όταν ο κόσμος θα βγαίνει πια από την ύφεση και θα είναι ακριβότερες. Τόσο σκατάδες είμαστε.

   Τι ήθελες και ρώτησες νυχτιάτικα... με ξύπνησες.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 31/12/2009 01:15:15

    Μέσα σε όλα έπεσες αρχαίε. Ωμή αλήθεια.

  • Shalai avatar
   Shalai @ εμμανουηλ 31/12/2009 01:34:02

   Είμαι τελείως άσχετη από αυτά αλλά έχω ακούσει ότι πυρηνικά και σεισμογενής χώρα μας δίνουν συνδυασμό "δυναμίτη".
   Ισχύει? Ή δεν υπάρχει πρόβλημα?

   Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν τα συμφέροντα, τα πετροδολάρια και τα κρεμλινοαέρια.
   Θα το κάναμε?

   Γιατί μπορεί ο Θεός να την αγαπάει την Ελλαδίτσα και τα 6άρια ή και τα 7.5άρια ακόμη, να δίνουν κατά βάση καρδιοχτύπια, αλλά θα ήταν αυτό αρκετό για να στηριχτούμε εκεί?

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Shalai 31/12/2009 02:21:58

    Θράκη, η λιγότερο σεισμική. Θέλει ενίσχυση το δίκτυο. Η Ιαπωνία και η Καλιφόρνια έχουν σεισμούς και έχουν και Π.

 4. ataktos avatar
  ataktos 31/12/2009 14:43:41

  Τελικά στον «Παντελίδη» δεν υπήρξε πάνελ… απλά μίλησαν όλοι και διατύπωσαν τις απόψεις τους… ωστόσο κάποιοι θεσμικοί στενοχωρήθηκαν… ήθελαν λίγους ομιλητές για να κάνουν το κομμάτι τους….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.