#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2011 20:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος ακινήτων: Απαλλαγή για ευπαθείς ομάδεςΣε απαλλαγές ευπαθών ομάδων από την καταβολή του τέλους ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να μη διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όποιον έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους. Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια, για όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών σε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Επίσης, αποφασίστηκε η ΔΕΗ να εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα. Αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις στο ποσό πληρωμής, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Επιπλέον, όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ακόμη ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Όπως ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου, η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 21/11/2011 20:23:20

  Επικοινωνιακά κολπάκια.
  Το θέμα είναι να αποσυρθεί ο φόρος, μέχρι και η Ντόρα το υποστηρίζει.

  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4674607

  Στην ΝΔ το έχουν πάρει χαμπάρι ή ασχολούνται με τον Αρούλη και τον Μητσοτάκη;

  • mx avatar
   mx @ Θοδωρής 21/11/2011 21:00:01

   ....Όπως ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου, η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.....

 2. manos avatar
  manos 21/11/2011 20:42:59

  Εμείς δηλαδή δεν είμαστε ευπαθείς ομάδες?
  Με το μισθό να φτάνει μέχρι την 12 του μήνα, και μετά να τρώμε με μάνα ή πεθερά. Με τα καύσιμα να είναι 1,77 ευρώ και τα είδη διατροφής να μην πέφτουν με τίποτα.
  Με τον ένα φόρο να διαδέχεται τον άλλο, και το ένα τέλος να προστίθεται στα προηγούμενα. Με τα ασφάλιστρα να αυξάνονται όπως επίσης και τα τέλη κυκλοφορίας. Με την μείωση του αφορολόγητου και την θέσπιση του0,5% για την ανεργία.
  Και τέλος με την μείωση των μισθών μας και στον ιδιωτικό τομέα.
  Αυτός ο φόρος ή τέλος ή ότι άλλο είναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Δεν θα έπρεπε να διαπραγματευόμαστε την μείωσή του ή την εξαίρεση κάποιων.
  Δεν είναι λογικός, δεν είναι ηθικός, δεν έχει ουσία, δεν έχει νόημα, δεν πρέπει να υπάρχει. Τέλος.
  Πως στο καλό θα ζήσουμε ρε? Εγώ ήδη χρειάζομαι αλληλεγγύη, επειδή δεν φτάνει ο μισθός. Πως λοιπόν στο καλό θα πληρώσω όλα τα άλλα? Και αυτό όσο έχω ακόμα δουλειά, γιατί μετά ούτε χόρτα δεν θα έχει.
  Αρα τελικά το σχέδιο είναι να μας φάνε τις περιουσίες μας?

  • mx avatar
   mx @ manos 21/11/2011 21:02:17

   magos eisai .....kapoioi prepei na plirwsoun tin mayri (virtual) trypa tou xreous me pragmatikes axies (akiniti periousia)

  • A.M. avatar
   A.M. @ manos 21/11/2011 21:08:51

   @manos έγραψε:
   «Αρα τελικά το σχέδιο είναι να μας φάνε τις περιουσίες μας?»

   Το σχέδιο είναι να τους φάμε εμείς το λαρύγγι!
   Αυτό είναι ΤΌ σχέδιο!
   Μόνο που δεν τόχουν καταλάβει ακόμα οι «υπεύθυνοι».
   Γιατί ξέρεις όταν ο άνθρωπος πεινάσει όλα τα τρώει.. μέχρι και λαρύγγια υπουργών και βολευτών.
   Θυμάσαι εκείνη την περίπτωση του αεροπορικού ατυχήματος στις Άνδεις πριν κάτι δεκαετίες...
   ...υπέρταγο αγαθό η ζωή ΜΑΣ .. πιο πολύτιμι - για μας - απ την ζωή ΤΟΥΣ!

   • kimon avatar
    kimon @ A.M. 21/11/2011 21:31:49

    Φίλε μου μην πληρώνεις ...πιστεύω πως σύντομα θα αποσύρουν το νόμο,όχι τίποτε άλλο για να μην σε πιάσουν κορόϊδο,και τα χρήματα δεν επιστρέφονται μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο.

    • A.M. avatar
     A.M. @ kimon 21/11/2011 21:44:46

     Thnks kimon!
     Δεν σκόπευα εξ άλλου να πληρώσω..
     Μια φορά την πάτησα πρόσφατα και ακόμα αναμένω τα 300€ μου επιστροφή απ το ασφαλιστικό ταμείο... εδώ και 2 μήνες ...ενώ παλαιότερα τάπαιρνα αυθημερόν στο χέρι.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ manos 21/11/2011 21:26:03

   Ο Φιλελευθερισμος και ο κομμουνισμος ειναι δυο εναλλακτικα σχεδια για να βαλει μια ελιτ στο χερι τις περιουσιες και του κοσμακη και του κρατους. Απλα η μεθοδος διαφερει. Γι αυτο και βλεπεις κατι χαμαιλεοντες της "αριστερας" σαν τον Ανδρουλακη, την Δαμανακη, τον Ψαριανό, τον Κουβελη και τον Λεωνιδα Κυρκο απο τις κωλοτουμπες να κρατανε μονοι τους ολοκληρο προγραμμα στο τσιρκο Medrano.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ manos 21/11/2011 22:21:17

   Μα φιλε μου, τωρα καταλαβες οτι το "σχεδιο" ειναι να αρπαξουν οσο πιο γρηγορα μπορουν, οσα περισσοτερα χρηματα μπορουν, απο οποιους μπορουν για να τα δωσουν στους τοκογλυφους ; Περι ποιας "λογικης", "νομιμοτητας", "αλληλεγγυης" και αλλα κουραφεξαλα μιλαμε τωρα ; Οι ανθρωποι που απαρτιζουν την "κυβερνηση" ειναι κυνικοι, ανιδεοι, πανικοβλητοι και συγχρονως τελειως ξεπουλημενοι. Ολα τα "μετρα" που εχουν παρει εως τωρα αυτο αποδεικνυουν. Δεν στοχευουν στην "διασωση" της χωρας, αλλα στην γρηγορη αρπαχτη.

   • manos avatar
    manos @ Μ.Γ 21/11/2011 22:49:24

    Μ.Γ.

    Το ξέρω το σχέδιό τους. Εδώ και καιρό φαινόταν που πήγαινε το πράγμα. Απλά δεν μπορώ να χωνέψω το μέγεθος της προδοσίας.
    Αλλά θα μου πεις από απάτριδες δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Εκαναν την δουλειά τους. Εμείς έπρεπε να τους έχουμε στήσει στον τοίχο.

 3. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 21/11/2011 20:54:46

  Μέχρι και η Ντόρα Μπακογιάννη το πήρε χαμπάρι ό,τι πρέπει να παρθεί πίσω το χαράτσι:
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4674607

  Η ΝΔ ακούει ή ασχολείται με τον Αρούλη και τον Μητσοτάκη;
  Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεε!!!

 4. σκεπτόμενος avatar
  σκεπτόμενος 21/11/2011 21:12:12

  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία αυτοοργάνωση της κοινωνίας και όλα θα πάρουν ομαλά τον δρόμο τους.
  Μεγάλη αρχή για αυτήν την αυτοοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μία ομαδική άρνηση πληρωμής του επαίσχυντου και αντισυνταγματικού χαρατσιού της ΔΕΗ.
  Άκουσα σήμερα ότι η δοτή κυβέρνηση σχεδιάζει δήθεν ελαφρύνσεις.
  Λέει ότι θα απαλλάξει αναπήρους άνω του 80%! και θα συμψηφίσει το χαράτσι με στεγαστικά δάνεια…Δηλαδή αυτός που έχει 67% αναπηρία είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτό το ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι? Αυτό το ζευγάρι που αγόρασε μια Α κατοικία με δάνειο είναι και αυτό ικανό να πληρώσει? Δύο μισθωτοί των 700€ έκαστος είναι ικανοί και αυτοί να πληρώσουν?
  Και επίσης με τις δήθεν αυτές “ ελαφρύνσεις” θα αναγκάζει τον κάθε ανήμπορο και φτωχό άνθρωπο τον κάθε απλό μισθωτό, δημόσιο υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη να πηγαινοέρχεται σε εφορίες, τράπεζες κτλ. για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
  Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή αρχίζουν να οπισθοχωρούν λίγο λίγο.
  ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τους πάρουμε φαλλάγγι!
  ΤΩΡΑ είναι η ώρα να στείλουμε το χαράτσι τους και αυτούς απο κεί που ήρθαν.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ.
  Το χαράτσι αυτό και αυτή η κυβέρνηση απλά δεν πρέπει να υφίστανται.Να επισημάνω επίσης σε όσους πηγαίνουν και πληρώνουν το χαράτσι ότι αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.
  Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν χρήματα να το πληρώνουν?
  Κόβουν μισθούς, συντάξεις, στεγνώνουν την αγορά γενικότερα. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει.
  Το χαράτσι αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟ.
  Φερθείτε έξυπνα και αρνηθείτε την επερχόμενη δήμευση της περιουσίας σας.

 5. attractoras avatar
  attractoras 21/11/2011 21:21:01

  Καλά μας δουλεύουν τελείως?????
  Εξαιρούνται οι πασχοντες με αναπηρία 80%???
  Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Αν σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας με σοβαρά κινητικά προβλήματα (σκλήρυνση κατά πλάκας, παραπληγία κλπ) έχουν αναπηρία μέχρι 75%. Δεν μπορούν να δουλέψουν γι αυτό παίρνουν αναπηρικό επίδομα αλλά το κράτος τους θεωρεί ικανούς να του πληρώνουν χαράτσια???

  Είναι απίστευτα αυτά που ζούμε. Μιλάμε για γενοκτονία!

 6. kimon avatar
  kimon 21/11/2011 21:28:30

  Να καταργηθεί εντελώς ο νόμος ,νόμος που εκβιάζει και θίγει κοινωνικά αγαθά δεν είναι νόμος,βέβαια ο βενιζέλος μαθημένος είναι από κάτι τέτοια, έχει γραμμένο τον κόσμο την κοινωνική ευαισθησία και το σύνταγμα εκεί που μόνο αυτός ξέρει,σύντομα θάρθει και γι' αυτόν ο λογαριασμός.
  Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να πληρώσει κανείς!!! δυστυχώς είναι τόσο φοβισμένος ο πολίτης που δεν βλέπω να περπατάει η άποψη αυτή.

 7. kp8 avatar
  kp8 21/11/2011 21:33:09

  Τά'χουνε κάνει μπάχαλο ! Δηλαδή, όσοι δεν έχουν επίσημα πιστοποιητικά φτώχειας, θα αιτούνται εξαίρεσης και θα μεταβαίνει επιτόπου τριμελής επιτροπή να ελέγχει αν μπορούν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι ? Αν δηλαδή "εχουν" να πληρώσουν και "δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις" ? Και τι έλεγχο θα κάνουν ? Θα ανοίγουν το ψυγείο ? Τις ντουλάπες ? Εχουμε τρελαθεί τελείως μου φαίνεται ......

 8. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2011 21:42:46

  η" αδέκαστη και τυφλή δικαιοσύνη" του Μπενη .. ανέλαβε δράσει . Αίσχος!!

 9. ΜΠ avatar
  ΜΠ 21/11/2011 21:55:08

  Αίσχος!

 10. The Saint avatar
  The Saint 21/11/2011 21:55:55

  Σωπάτε καημένοι που μας δουλεύουν!!!
  Αλλά εκεί, οι μ@κ@κ€$ πανε και πληρώνουν!
  Η λοβοτομή που έχει κάνει αυτο το πράσινο σαπροκίνημα 30 χρόνια χρόνια στον λαό, και η ανήκεστος βλάβη που έχει επέλθει στη λειτουργία του συλλογικού υποσυνείδητου μας έχει καταστήσει ανάπηρους 100%...

  • manos avatar
   manos @ The Saint 21/11/2011 22:13:29

   Μπορεί να επικαλεστούμε την αναπηρία και να πάρουμε απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗΣ :-)

 11. george avatar
  george 21/11/2011 23:40:43

  Ελπίζω το "80% που πληρώνει" να είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ για να τα πάρουν από τα φοβισμένα πρόβατα.

  Ελπίζω "το 80% που πληρώνει" να μην είναι αληθές. Αν είναι, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

  Ντρέπομαι που σε κάτι που είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό πάνε κάποιοι και πληρώνουν. Ντρέπομαι αυτούς που μας κοιτάνε από ψηλά, που έχυσαν το αίμα τους στην Πίνδο, που πρόταξαν τα στήθη τους μπροστά στα τανκ στο Πολυτεχνείο και που οι απόγονοί τους φοβούνται μη μείνουν μια μέρα χωρίς ρεύμα. Ντρέπομαι που τα αδέλφια μου κατάντησαν τόσο κότες... Εκτός και αν αυτό το 80% πραγματικά τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο και έχει τύψεις. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 12. petros avatar
  petros 22/11/2011 01:16:39

  Μας δουλεύουν κανονικά. Το 1/10 από τις ευπαθείς ομάδες θα απαλλαγεί, με οικογενειακό εισοδηματικό όριο τα 30.000 ευρώ μικτά το 2010, όταν δεν είχαν γίνει αυτές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

  Με απλα λόγια δεν θα πληρώσουν το χαράτσι :
  1) Οι μουσουλμάνοι της Δυτ. Θράκης
  2) Όσοι φοροδιαφεύγοντας, δηλωσαν το 2010 χαμηλά εισοδήματα, ακόμα
  και κάτω από το αφορολόγητο !!!
  Αυτά τα άθλια κόλπα του αποτυχημένου κ. Βενιζέλου ανέχεται η ΝΔ, και τώρα θα βάζει τριμελείς επιτροπές να ελέγχουν ( κομματικά ; ) ( με ποια άραγε κριτήρια; ) ποιος δικαιούται απαλλαγή από το χαράτσι ! Για τέτοιες αθλιότητες μιλάμε !
  Και ο Πολύτεκνος με 4, με 6, με 14 παιδιά, θα πρέπει να έχει εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ καθαρά για να απαλλαγεί... Μιλάμε για εθνοκάθαρση και γενοκτονία με στόχο το μηδενισμό των γεννήσεων στην Ελλάδα, πρωτοφανούς έκτασης και αθλιότητας... Η ΝΔ απλώς κοιτά ή δέχεται αυτά τα αντισυνταγματικά μέτρα ; Μπορεί να δεχτεί τους φασιστικούς εκβισμούς απέναντι στη δικαιοσύνη και στους εκλεγμένους δημάρχους ;

  • Aris avatar
   Aris @ petros 22/11/2011 07:35:11

   Έτσι ακριβώς! Μιλάμε για γενοκτονία! Ποιός από εμάς τους μέσους εργαζόμενους που δύσκολα βγάζουμε το μήνα, μπορεί να πληρώσει τις 500αριές του χοντρού δικτάτορα? Θα πρέπει να έχουμε βιβλιάριο απορίας δηλαδή ή να είμαστε σε φορείο?

   Πόσο πιο κουρελόχαρτο θα κάνουν το Σύνταγμα και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πια?

   Η ΝΔ πού είναι ? Γιατί δεν παίρνει θέση παρακαλώ?

 13. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 22/11/2011 12:35:36

  Εσείς του antinews γιατί το χαντακώσατε το θέμα κάπου στο τέλος της σελίδας. Τι φοβάστε;
  Στο κυρίως θέμα:
  Κολπάκια της κυβέρνησης για να δείξει τάχα το καλό της πρόσωπο προς την κοινωνία.
  Η λύση είναι μία. Κατάργηση του φόρου και επιστροφή του ΕΤΑΚ που ήταν φόρος που μπορούσαν να πληρώσουν όλοι.
  Μέχρι τότε, μην πληρώνει κανεί μέχρι αυτός ο χοντρός αντιπαθητικός φασίστας υπουργός πάει στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.
  Εκεί που θα τον στείλει ο λαός σύντομα.
  Για την ΝΔ έχω να πω καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

  • factorx avatar
   factorx @ Θοδωρής 22/11/2011 12:46:10

   Με συγχωρείς, αλλά τώρα μόλις μπηκες στο Ιντερνετ για πρωτη φορά; Κατά χρονολογική σειρά αναρτώνται τα κείμενα

 14. Μαριαννα avatar
  Μαριαννα 16/02/2012 12:52:15

  εγω παντως δεν πληρωνω,στην τελικη εγω ειμαι ανεργη 4 χρονια κ με παιδι,το σπιτι ειναι στο ονομα μου,το ειχα προ γαμου και δεν εχει καμμια δουλεια ο αντρας μου να πληρωνει ενοικιο ,γιατι ενοικιο μας βαζουν να πληρωσουμε στο σπιτι μας!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.