ΤΑΙΠΕΔ : Τι χρειάζεται ένα ανίκανο και άχρηστο Ταμείο;
05/06/2014 09:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΤΑΙΠΕΔ : Τι χρειάζεται ένα ανίκανο και άχρηστο Ταμείο;

Όποιος περάσει μια βόλτα από το ΤΑΙΠΕΔ θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα. Μια υπηρεσία με δεκάδες εργαζόμενους, με καλοπληρωμένα στελέχη, με managers που αμείβονται μια χαρά και έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων και γενικότερα μια χλιδή που δεν συναντά κανείς σε κανένα υπουργείο.

To ΤΑΙΠΕΔ είναι ταμείο. Και ως τέτοιο πρέπει να έχει έσοδα και κέρδη όχι ζημιές. Σύμφωνα όμως με την έκθεση πεπραγμένων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΤΑΙΠΕΔ εμφάνισε ζημιές 1,01 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 734.000 ευρώ που είχε παρουσιάσει το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Συνολικά, λοιπόν για το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2013 -Μαρτίου 2014, το Ταμείο εμφανίζει ζημίες 34.000 ευρώ. Στην έκθεση πεπραγμένων του η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν έσοδα, αναφέρει πως από το τέλος Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχει εισπραχθεί το τίμημα της πώλησης και της μίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου, που φτάνουν το ύψος των 261,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εισπράχθηκε τμήμα ποσού για τη διαχείριση του Κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου, και από την πώληση του ακινήτου της Νέας Ηράκλειας, δηλαδή περί τα 7,5 εκατ. συνολικά. Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου του Δημοσίου, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο Δήμο Αμαρουσίου, έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ταμείου, θα αξιοποιηθούν 70 ακόμη ακίνητα μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών έως το τέλος του έτους.

Πώς εξηγεί το Ταμείο αυτή τη… λογιστική κατάσταση; Ότι πουλάει ακίνητα αλλά είναι αργές οι διαδικασίες και δεν εισπράττει αμέσως τα λεφτά, επομένως δεν έχει έσοδα.

Όποιος, όμως, περάσει μια βόλτα από το ΤΑΙΠΕΔ θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα. Μια υπηρεσία με δεκάδες εργαζόμενους, με καλοπληρωμένα στελέχη, με managers που αμείβονται μια χαρά και έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων. Επίσης, με μέτρα ασφαλείας λες και είναι το… Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα μια χλιδή που δεν συναντά κανείς σε κανένα υπουργείο.

Αν λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα μικρό «γαλατικό χωριό» μέσα στη μιζέρια του δημοσίου και παράλληλα δεν προσφέρει τίποτε, γιατί πρέπει να υπάρχει;

Μάλιστα πολύ μεγαλύτερη ζημιά έχει προκαλέσει με τους διαγωνισμούς του, τις αφανείς διαδικασίες που πολλές φορές χρησιμοποιεί, τους παχυλούς μισθούς και τις προκηρύξεις για ανάληψη των υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων από διάφορες καλοπληρωμένες εταιρείες. Κι αν δεν αποδίδει κάποιο έργο γιατί να μην κάνει τη δουλειά αυτή η γραμματεία αποκρατικοποιήσεων ή η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν;

Έχουμε πολυτέλειες για ένα ανίκανο και άχρηστο Ταμείο;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χμμμμ avatar
    Χμμμμ 05/06/2014 12:04:35

    Τι λέτε τώρα? γιατί να μην έχουμε ανάγκη από ένα ανίκανο ταμείο? Σε κάποιο πολυτελές μέρος δεν πρέπει να συνεχίζεται το φαγοπότι? Τι τους περάσαμε δηλαδή? Να "τρώνε" στο σουβλατζίδικο της γωνίας? Οχι κύριοι τα golden boys δεν πέφτουν σε τέτοιο επίπεδο. Κάτω λοιπόν τα ξερά σας από το ταμείο και αφήστε τους να "διαπραγματεύονται" το μέλλον των ακινήτων της χώρας με την ησυχία τους. Μή χάσουν και κανένα ποσοστό τα παιδιά και δεν μπορέσουν να αγοράσουν το κότερο που έχουν βάλει στο μάτι.

  2. Μούστος avatar
    Μούστος 08/06/2014 12:10:51

    Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ίσως η μοναδική δημόσια υπηρεσία που εξακολουθεί και λειτουργεί όπως παλιά: απόλυτη αδιαφάνεια στις αποφάσεις, στα πρόσωπα, στους διαγωνισμούς, στους μισθούς. Ας εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στο ΤΑΙΠΕΔ για να δούμε πόσο γρήγορα θα απολέσουν το ύφος "χιλίων καρδιναλίων". Το ΤΑΙΠΕΔ είναι το καταφύγιο των ποικιλώνυμων "Συμβούλων" που στο παρελθόν κατοικοέδρευαν στα γραφεία των Υπουργών και ΓΓ και τώρα συνωστίζονται στα project αποκρατικοποιήσεων. Αυτοί οι διαχρονικοί "Σύμβουλοι", που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια μας, εξακολουθούν και αμείβονται πλουσιοπάροχα, χωρίς να τους έχει αγγίξει διόλου η κρίση. Δεν χρειάζεται να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Απλώς να υπαχθεί στους κοινούς και ενιαίους κανόνες που διέπουν πλέον το λοιπό Κράτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.