14/06/2011 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σώθηκαν προς το παρόν οι μισθοί

Τους σώσαμε προς το παρόν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καθώς η σημερινή  δημοπρασία ήταν επιτυχημένα και το δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ με τους ξένους να μαζεύουν το 30% των ομολόγων.

Η βαριά ατμόσφαιρα από την υποβάθμιση, το κακό κλίμα με την οικονομία και οι πιέσεις για χρεοκοπία ανέβασαν το επιτόκια των εξάμηνο εντόκων στο 4,96% από 4,88% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 70% των ομολόγων τα πήραν Έλληνες, και μπορούμε να φανταστούμε ότι πολλές τράπεζες “αναγκάστηκαν” να πάρουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 14/06/2011 16:19:12

  Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
  • «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να...».
  επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους
  Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.
  Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.

  Ο Μεταξάς ήταν Έλληνας πατριώτης, άλλωστε το απέδειξε και με το ΟΧΙ στους Γερμανούς Εάν ο Παπανδρέου δεν ενεργήσει πατριωτικά μεθαύριο, θα είναι ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!.

  • dimitris hamenos avatar
   dimitris hamenos @ ΕΛΛΑΣ 14/06/2011 16:32:35

   Μην ξεχνατε πως ο κ. Γ. Α. Παπανδρεου δεν ειναι Ελληνας και κατα πως φαινεται ουτε καν συμπαθει τους Ελληνες...

 2. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 14/06/2011 17:44:04

  Συμφωνω Δημήτρη μαζί σου.Οάνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν τον ενδιαφέρει ο λαός ούτε τα συμφέροντά του.Την πάρτη του σκέπτεται και την παρέα του.Τελευταίος ο πολίτης ,πρώτα οι 'ξένοι΄'.Για πατρίδα μην το ψάχνεις.

 3. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 15/06/2011 03:06:34

  Νομίζω οτι έχουμε παρανοήσει όλοι μας.

  Ποιόν δουλεύουν ( και γιατί δέν το λένε οι εκάστοτε ΝΔ καλεσμένοι στα παράθυρα) οτι

  Απο τα λεφτά της Τροικας δεν πάει ΟΥΤΕ 1 ευρώ για μισθούς και συντάξεις παρα μόνον για αποπληρωμές παλαιότερων δανείων ???????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.