25/08/2010 13:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύσκεψη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμούΣύσκεψη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή των γγ του υπουργείου.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 με βάση τους στόχους, που έχουν τεθεί στο μνημόνιο, και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να επιτευχθεί αυτό.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν τα φορολογικά έσοδα και να δοθούν εντολές από τον υπουργό για την επιτάχυνση των ελέγχων στην αγορά και τις επιχειρήσεις από το ΣΔΟΕ, καθώς και για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, το βάρος θα δοθεί στην αγορά και ειδικότερα σε ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα καθώς και για την απόδοση του ΦΠΑ στο δημόσιο.

Τα φορολογικά έσοδα κινούνται με ρυθμό χαμηλότερο από το στόχο, που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 7μηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2010.

Ωστόσο, οι δαπάνες έχουν μειωθεί, στο διάστημα αυτό, σε επίπεδα χαμηλότερα από το στόχο του προϋπολογισμού (κατά 5.6 δισ. ευρώ) με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η υστέρηση των εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το επόμενο τετράμηνο

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.