«Σύντροφος» πλέον ο Γκουρία
12/02/2015 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σύντροφος» πλέον ο Γκουρία

Πριν δύο χρόνια ο Γκουρία, είχε χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νεοφιλελεύθερος. Αυτός λοιπόν είναι τώρα ο σύμμαχος της κυβέρνησης της «Αριστεράς» για τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Πριν από δύο χρόνια ο Ανχελ Γκουρία ακριβοπληρώθηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να κάνει τη γνωστή σε όλους «εργαλειοθήκη». Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ είχαν ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα, ορισμένες πολύ σπουδαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχει κάνει η Ελλάδα χωρίς να πληρώνει ειδικούς. Είχε βέβαια και πολλές ανοησίες, όπως αυτή με το γάλα που για κάποιους ήταν ένα «στημένο παιχνίδι» από τις γαλακτοβιομηχανίες και για άλλους ήταν το «Βατερλό» του Κωστή Χατζηδάκη ως υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κ. Γκουρία είναι ο... υπηρέτης πολλών αφεντικών. Το 2010 ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου δίνοντάς του συμβουλές. Ο ίδιος ήρθε και το 2011 και ξανά δίνει συμβουλές ενώ λέει ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας. Μάλιστα είχε παραδώσει και έκθεση για την Παιδεία στην κ. Διαμαντοπούλου.

Το 2013 ξανάρχεται στην Αθήνα συναντάται με όλους τους οικονομικούς παράγοντες και τους συγχαίρει για τις προσπάθειές τους για έξοδο από την κρίση.

Χθες ξανάρθε, συναντήθηκε με Τσίπρα και Σταθάκη και δήλωσε... φαν των μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ποιες μεταρρυθμίσεις ένας Θεός ξέρει. Είπε τίποτε για μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές ή έστω κάποιος υπουργός;

Με το αζημίωτο φυσικά ο Γκουρία θα ετοιμάσει μια νέα «εργαλειοθήκη» που δεν θα είναι όπως η παλιά αλλά θα είναι... αριστερή.

Πριν δύο χρόνια ο Γκουρία, είχε χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νεοφιλελεύθερος με τους βουλευτές τότε να λένε για τις προτάσεις που είχε κάνει ότι είναι «ακραία μεροληπτικές νεοφιλελεύθερες «αναδιαρθρώσεις» που έχουν και … ιδιοτελή υλική βάση».

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ είχε δώσει συνέντευξη στο Βήμα όπου ανέφερε ότι «αν περάσεις από τα 751 στα 586 ευρώ η μείωση του μισθού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το ερώτημα είναι αν έχουν παρατηρηθεί ανάλογες μειώσεις στο σύνολο της οικονομίας ή μόνο σε αυτό το ενδεικτικό μέγεθος».

Προσθέτει ότι από την πλευρά του ΟΟΣΑ, «έχουμε παρατηρήσει σημαντικές μειώσεις και πρέπει να δηλώσω ότι αυτές οι περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς είναι μέρος της απαραίτητης προσαρμογής και ότι θα βοηθήσουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μειώσεις πρέπει να διαχυθούν στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο στον κατώτατο μισθό που χαρακτηρίζει ενδεικτικό μέγεθος, τασσόμενος υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης.

Αυτός λοιπόν είναι τώρα ο σύμμαχος της κυβέρνησης της «Αριστεράς» για τη μεταρρύθμιση του κράτους. Αυτός κάνει καλά τη δουλειά του και ακριβοπληρώνεται. Εμείς τι κάνουμε; Και ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κόπτεται για τον περιορισμό των συμβούλων και των παρατρεχάμενων και προσλαμβάνει ΟΟΣΑ και Lazard.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 12/02/2015 18:56:42

    Kαι στο τέλος ο λογαριασμός στον Ελληνικό Λαό που θ' ακριβοπληρώσει κι αυτή την αγγουρία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.