04/05/2011 16:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύμβουλος Παπανδρέου υπέρ της επιμήκυνσης

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της τώρα, παρά μόνο να σκέφτεται την επιμήκυνση των δανείων της, εξέφρασε ο Ηρακλής Πολεμαρχάκης, οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θεωρώ ότι ο επανασχεδιασμός ή το re-profiling όπως ονομάζεται κάποιες φορές, των 100 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το ΔΝΤ και την ΕΕ, αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα», δήλωσε ο Η. Πολεμαρχάκης σε συνέντευξή του στο London School of Economics, αναφέρει το Bloomberg.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πιθανές επιλογές που είναι ανοιχτές για την Ελλάδα, περιλαμβάνουν την αναδιάταξη των δανείων, την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και την αναδιάρθρωση. «Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τίποτα, εκτός ίσως από το ευκολότερο, που είναι ο επανασχεδιασμός του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ», τόνισε ο Η. Πολεμαρχάκης. Δήλωσε ακόμη ότι «για το άμεσο μέλλον, γνωρίζουμε όλοι ότι η χρηματοδότηση που απαιτείται έχει καλυφθεί για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια από το μνημόνιο».

Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις για αναδιάρθρωση, επισημαίνει πως «δεν υπάρχει πίεση αυτή τη στιγμή. Μεσοπρόθεσμα, συμφωνώ ότι θα γίνουν υπολογισμοί, αλλά όσο το ΔΝΤ και η ΕΕ στηρίζουν τις τράπεζες, πληρώνουν τα χρέη μας. Δεν νομίζω ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ανησυχεί».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 04/05/2011 16:11:02

    Η επιμήκυνση καθ εαυτή δεν είναι θέμα. Και εγώ προτιμώ 30ετές δάνειο αντί για τρίμηνο. Το θέμα είναι 1) Πόσο χρέος αντέχω να εξυπηρετώ, γενικά, 2) τι κόστος και άλλα αναταλλάγματα έχει η επιμήκυνση και 3) τι χρηματοδοτικές ή αναδιαρθρωτικές εναλλακτικές λύσεις έχω.

    Εχω διαβάσει το βιογραφικό του Πολεμαρχάκη. Ξέρει πολλά που δεν ξέρω αλλά στο αντικείμενο ενώ ξέρει περισσότερα από τον καστανά (ή από τον ΓΑΠ ή τον Παπακωνσταντίνου), βασικά, είναι άσχετος. Και εγώ ξέρω από αυτοκίνητα, αλλά άσαχετος είμαι. Και απο εκονομέτρικς, δεν ξέρω καν τι είναι.

    Εχει γίνει της μόδας να βάζουμε ειδικούς σε άσχετα θέματα να έχουν άποψη για άλλα θέματα. Δείγμα της ημιμάθειας των κυβερνώντων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.