Σόιμπλε: Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει για την Ελλάδα
19/04/2015 08:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει για την Ελλάδα

Βάζει... φρένο στην αισιοδοξία

Την ώρα που τα νέα από τις συζητήσεις στο πλαίσιο του Brussels Group θέλουν να σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποθαρρύνει τις ελπίδες για μια σημαντική πρόοδο στο αδιέξοδο της διάσωσης της Ελλάδας κατά την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα, την προσεχή εβδομάδα.

"Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση στη Ρίγα. Είναι σαφές βέβαια ότι τα πράγματα έχουν χειροτέψει και είναι δύσκολα για την Ελλάδα" δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Μία έκθεση που θα ετοιμάσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας -Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα αναμένεται να αποτελέσει τη βάση, στην οποία οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα μπορέσουν να έχουν μία πιο εις βάθος συζήτηση, δήλωσε ο χερ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η ευθύνη παραμένει στην Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη διαρκή στήριξη, με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες.

"Η συζήτηση δεν γίνεται καλύτερη με την επανάληψη. Η χρονοκαθυστέρηση σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα εκκρεμή κεφάλαια" ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι έχει μάθει λίγα στις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αυτή την εβδομάδα και τον προέτρεψε να παρουσιάσει άμεσα μία λεπτομερή πρόταση για ένα πρόγραμμα διάσωσης.

"Δεν μάθαμε τίποτα επιπρόσθετο που δεν γνωρίζαμε ήδη" δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό που ελπίζουμε είναι όχι μόνο η επιτάχυνση, αλλά και η εμβάθυνση του έργου" είπε. "Δεν είναι θέμα ενός αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά θέμα του να γίνει όλη η δουλεία που πρέπει".

"Η δουλειά του υπουργό Οικονομικών είναι να εμβαθύνει την ανάλυση, να παρουσιάσει νούμερα, να αξιολογήσει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, να κάνει ορισμένες υποθέσεις για το τί αποτέλεσμα θα φέρει σε όρους ανάπτυξης, σε όρους δημοσιονομικών εσόδων ή δαπανών και στη συνέχεια να προχωρήσει" τόνισε ακόμη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 19/04/2015 20:24:11

  Tα πράγματα είναι άσχημα, όσο κανένας δεν ασχολείται με το γεγονός ότι για να πάρεις άδεια έστω και για μαντρί χρειάζονται 18 επιτροπές. Τι έκανε επ΄αυτού ο ατσίδας φιλελεύθερος υπουργός ανάπτυξής μας;; Τα δικαιολογητικά για να πάρεις άδεια για μαντρί!! 1.Έγγραφο της Δ/νσης Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί εκτός των άλλων και για την εκπλήρωση των υπό ειδικών Νόμων τασσομένων σκοπών. 2.Σχετική Απόφαση του Νομάρχη (τώρα Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη;)περί ¨Άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73¨. 3.Γνωμοδότηση του Τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση. 4.Βεβαίωση του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείτε νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. 5.Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τοπογραφικής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. 6.Τις φορολογικές Δηλώσεις σας οικονομικών ετών 2008,2009,2010,2011 από τις οποίες προκύπτει ότι ασκείται το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. 7.Το Μητρώο βοοειδών της κτηνοτροφικής σας εκμετάλλευσης. 8.Γνωμοδότηση ης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 9.Γνωμοδότηση της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 10.Γνωμοδότηση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού. 11.Γνωμοδότηση Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων. 12.Γνωμοδότηση Δ/νσης Υγείας- Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας. 13.Πρακτικό της Εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου, για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης έκτασης. 14.Βεβαίωση του Δημάρχου ότι η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη. 15.Καθορισμός χρήσης γης από (τέως) ΤΥΔΚ. 16.Γνωμοδότηση Πολεοδομίας. 17.Απόδειξη είσπραξης του Δήμου, από την οποία προκύπτει ότι έχετε καταθέσει το τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης, όπως το έχει καθορίσει η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου. 18.Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Εφόσον κατατεθούν τα παραπάνω παραστατικά, πρέπει να αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και να ελεγχθεί η απόφαση, ως προς την νομιμότητά της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τότε και μόνον τότε θα γίνει η υπογραφή του απαραίτητου συμβολαίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νίκος Πετρόπουλος 19/04/2015 20:51:37

   Αποκαλυψη τωρα !Τα ειπες ολα σε αδρες γραμμες.Αυτη ειναι η αθανατη Ελλαδα .Για ολα φταιει το μνημονιο και ο Σοιμπλε και δεν ξερω ποιος αλλος .. .Ωιμε!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νίκος Πετρόπουλος 19/04/2015 21:24:32

   Εξωφρενική η κατάσταση,αλλά και εκείνη η Γνωμοδότηση από την Πολεοδομία για ένα μαντρί;... Μοιάζει με το γεγονός ότι για να σηκώσεις δεύτερο όροφο χρειάζεσαι γνωμάτευση από το Δασαρχείο! Λές και θα κόψεις δέντρα που τυχόν φύτρωσαν στην ταράτσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.