Σόιμπλε: Κάθε νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της
27/12/2014 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: Κάθε νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/12/2014 20:08:32

  Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο Σόιμλε με τα λεγόμενά του, βοηθά και τόσο τον Σαμαρά! Τουναντίον θα έλεγα! Ρίχνει κατ΄ ευθείαν φαρμακερά βέλη στο φιλότιμο του κάθε Έλληνα, προσβάλλοντας την ανεξαρτησία του και την υπερηφάνειά του, υποχρεώνοντας τον να ακολουθήσει την ακριβώς αντίθετη της επιδιωκόμενης , γραμμή. Έτσι όταν ακούει κάποιος έναν ...γνήσιο απόγονο και εκφραστή του Γ΄Ράιχ (έτσι όπως τουλάχιστον φαντάζει σήμερα στα μάτια των Ελλήνων ), δεν του αφήνει περιθώρια για άλλη επιλογή από το να τον ...σιχτιρίσει, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες! Μήπως λοιπόν αυτός είναι και ο επιδιωκόμενος σκοπός του; Ώστε να εξωθήσει τους Έλληνες, σε μια βίαιη έξοδο από το Ευρώ, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες! Η υπόθεση αυτή ενισχύεται, αν λάβουμε υπόψη και όλες τις εν γένει συμπεριφορές της Τρόικας, που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα!!

  • George N avatar
   George N @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 01:54:43

   Το φιλότιμο (προς τις επόμενες γενιές) και η υπερηφάνεια είχαν σημασία πριν φτιαχτεί το χρέος. Ίσως θα είχαν σημασία ακόμα και τώρα αν δεν είχαν προκριθεί πολιτικές που ευνοούν τόσο πολύ την παλαιότερη γενιά σε βάρος των νεότερων. Αν η άλλη πλευρά απειλείτε με μονομερείς ενέργειες είναι λογικό να εξηγεί από την πλευρά της ότι τα βλέπει δύσκολα τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αν έχει ληφθεί υπόψη η αντίδρασή της σε μονομερή συμπεριφορά. Αν όχι τότε δεν μιλάμε για φιλότιμο αλλά για ανοησία.

  • τεφαρίκι avatar
   τεφαρίκι @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 16:57:18

   Μερικές φορές όταν κάποιοι προειδοποιούν, εννοούν ακριβώς αυτό που λένε. Αυτός είναι ο δρόμος, θέλετε πάρτε τον, θέλετε μην τον παίρνετε..

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 11:18:34

  Βαρέθηκα να ακούω τον ...μοντέρνο μύθο ότι η προηγούμενη γενιά "έφαγε" τα λεφτά της σημερινής! Τουναντίον μάλιστα! Όσο και να ακούγεται τρελό και παράξενο! Πράγματι η προηγούμενη γενιά σπούδασε εργαζόμενη, έζησε σε συνθήκες που θυμίζουν τις σημερινές συνθήκες διαβιώσεως λαθρομεταναστών και γενικά στερήθηκε βασικά αγαθά που συμβάλουν στην καλυτέρευση ποιότητας της ζωής. Πράγματι ύστερα από κάποιο χρόνο υπήρξε θεαματική βελτίωση της οικονομικής πραγματικότητας ( όχι βέβαια για όλους, αλλά και όχι το ίδιο για όλους). Τότε αυτή η ...απεχθής και φιλοτομαριστική (κατά μερικούς) γενιά, άρχισε να σπαταλά τις οικονομίες της που με κόπους και θυσίες έθεσε τις βάσεις να τις αποκτήσει. Αλλά για ποιους τις σπατάλησε; Και η αλήθεια είναι ότι οι οικονομικοί πόροι κατευθύνθηκαν προς τα ...βλαστάρια τους για να μην τους λήψει τίποτα. Έτσι φρόντισαν να τα σπουδάσουν μέσα στις ιδανικότερες συνθήκες, διαμονή σε Γκαρσονιέρες, φροντιστήρια, γερό χαρτζιλίκι, σπουδές στο εξωτερικό και απαλλαγή από κάθε κόπο που σχετίζονταν με τα οικογενειακά βάρη! Στη συνέχεια η οικογενειακή μέριμνα συνεχίζονταν με τις παρόμοιες παροχές μέχρι ο "κανακάρης" να έβρισκε δουλειά της ..αρεσκείας του και των ..προσόντων του,χωρίς σκέψη να βοηθήσει την οικογένειά του δουλεύοντας ή βοηθώντας στην πατρική επιχείρηση ή στα οικογενειακά κτήματα, προτιμώντας να χαζεύει στα "cafe" ή στα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως, ροκανίζοντας τα προϊόντα της "ευμάρειας" των Γονέων ή των Παππούδων, εκμεταλλευόμενος το "πιστεύω" της ...άπονης και ανάλγητης παλιάς Γενιάς, που έλεγε, "όλα για το παιδί, να μην περάσει αυτά που τράβηξα εγώ"! Αλλά έχουμε και συνέχεια, οι Γονείς φρόντιζαν να πάρουν και ένα αυτοκίνητο για τα βλαστάρια τους μια και έβγαλαν το Λύκειο ή στη χειρότερη περίπτωση όταν πήραν το οποιοδήποτε πτυχίο! Με τον τυχόν γάμο, ήταν εκ των "ουκ άνευ", η ...αποκατάσταση των παιδιών, με την αγορά ενός αξιοπρεπούς σπιτιού και μάλιστα επιπλωμένου και εξοπλισμένου, με τα απόλυτα γούστα των Νεονύμφων! Αλλά και στη γέννηση των εγγονών η συμβολή της ...επάρατης παλιάς γενιάς, έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη, η οποία θα έπρεπε να συμβάλει ακόμα και στα αυξημένα έξοδα του νέου σπιτικού, ακόμα και αν τα συνολικά εισοδήματα των Συνταξιούχων Παππούδων, ήταν σαφώς λιγότερα των "κανακάρηδων"! Και ξαφνικά ήρθε η Κρίση! Οι παχιές αγελάδες στέρεψαν, τα επιδόματα σταμάτησαν και η νέα γενιά έπαψε να έχει τα προνόμια, που μέχρι πρότινος θεωρούσε αυτονόητα και εν πολλοίς υποχρέωση όλων των άλλων προς αυτούς!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ Α. avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ Α. @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 13:43:16

   Aγαπητέ Ντίνο να το πούμε πιο απλά: H γενναία γενιά του Πολυτεχνείου που μας περιγράφεις , όντως δημιούργησε πλούτο χάριν των βλαστών της, πράγμα που την τιμά και που την τοποθετεί μεταξύ των επιτυχέστερων μεταξύ των αντίστοιχων γενεών των εταίρων μας. Ολη αυτή η δημιουργία της όμως, μετά την κατάρρευση της Leehman Brothers, απαξιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα χρονικά του Παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (μέσα σε λιγώτερο απο εναν μήνα) και πέρασε στην κατηγορία "σκουπίδια", απο τους τρείς γνωστούς (αφερέγγυους) Αμερικάνικους "οίκους αξιολόγησης" και έτσι ήρθε η κρίση στα PIIGS+C της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και το 3% αυτών, που αντιπρωσωπεύει η Ελλάδα...Αν αύριο οι τρείς αυτοί οίκοι μας ξαναδώσουν π.χ. ΑΑ, οι παχειές αγελάδες που ζουν ακόμα στο Λουξεμβούργο και σε άλλες πλούσιες χώρες του Βορρά, χάρη στα Α αυτών των οίκων, θα επιστρέψουν και στην Ελλάδα. Αλλοιώς τι είχαμε, τι χάσαμε, και πάλι Ψωροκώσταινα πτωχή πλήν τιμία...

   • τεφαρίκι avatar
    τεφαρίκι @ ΝΙΚΟΛΑΣ Α. 28/12/2014 16:14:30

    Πολύ καρτουνίστικη η ερμηνεία της κρίσης. Στ' αλήθεια τα πιστεύετε αυτά; Να από που αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ Α. avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ Α. @ τεφαρίκι 28/12/2014 23:07:20

     Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε την δική σου μη καρτουνιστική ερμηνεία της Ευρωπαικής κρίσης, το 3% της οποίας είναι η Ελληνική, για να καταλάβουμε απο που αντλεί ψηφοφόρους η συμμαχία του Σόιμπλε...

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ ΝΙΚΟΛΑΣ Α. 29/12/2014 00:52:01

      Η Ελλάδα είχε από χρόνια πάρει πορεία που οδηγούσε σε οικονομικές περιπέτειες, λόγω των απαρχαιωμένων δομών της και της πολιτισμικής της απέχθειας για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία των τελευταίων δεκαετιών. Λόγω της ενδημικής διαφθοράς και της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών πόρων, της μείωσης της παραγωγικής βάσης, της λαϊκίστικης πολιτικής της απογείωσης των ελλειμμάτων και της αδιαφορίας για τις οικονομικές συνέπειες πράξεων και παραλείψεων. Όταν η παγκόσμια κρίση έκανε τον δανεισμό δυσκολώτερο, δε μπορούσε να κρυφτεί πλέον ολόκληρο ελέφαντας κάτω από το χαλί. Και χωρίς αυτή, σε δυο τρία χρόνια πάλι το ίδιο θα συνέβαινε.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 14:17:38

   Πράγματι η προηγούμενη γενιά ... στέρήθηκε το i-phone, τα i-pad, τον αφρό ξυρίσματος γιατί χρησιμοπιούσε πινέλο, στερήθηκε τα κινητά. Είχε βέβαια και τα καλά της ανεργία στο 5%, διορισμοί αβέρτα κουβέρτα - όλοι οι πτυχιούχοι + πάρα πολλοί απόφοιτοι γυμνασίου - λυκείου κτλ κτλ Ερε και να ήμουνα 30 ετών το 1980! Να χα γεννηθεί δηλαδή το 1950 κάτι για να τα απολαύσω όλα, να μου οφείλονται όλα, να τα κάνω κώλο όλα!

   • George N avatar
    George N @ Άπαντα Επιστάμενος 28/12/2014 15:25:20

    Δεν έχασες κάτι σημαντικό. Σκέψου ότι το όνειρό τους ήταν να μην κάνουν τίποτα αν είναι δυνατόν. Φυσικά δεν το "κατάφεραν' όλοι αλλά αυτό ήταν το ιδανικό. Μια ζωή λάθρα...και το πιο αστείο ήταν ότι επιθυμούσαν το ίδιο και για τα παιδιά τους. "Να βολευτούν".....κάτι σαν κατάρα μου κάνει.

  • George N avatar
   George N @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 15:16:33

   Μιλάμε για τους baby boomers, την γενιά του Πολυτεχνείου για εμάς. Δεν είχε ποτέ οικονομίες για να τις σπαταλήσει. Τα χωράφια των γονιών της "σκότωσε", αξιοποίησε, υποθήκευσε κτλ. Αυτοί είχαν. Λίγα αλλά δικά τους. Φυσικά και ήταν στοργική και προς τα παιδιά της και ιδίως προς στους γονείς της μια και έδωσε συντάξεις στην προηγούμενη γενιά που δεν είχαν δουλευτεί. Η γενναιοδωρία στην επόμενη γενιά όμως δεν ήταν πραγματική (εν αντιθέσει με τα αισθήματα φυσικά). Είναι σαν να πάρω την visa σας και να σας πω: εμπρός, πάρτε ότι τραβάει η ψυχή σας! Πληρώνω εγώ! Και όταν σας έρθει ο λογαριασμός να σας πω: Όταν τα ξοδεύατε ήταν καλά ε? :-) Είναι μια φιλοτομαρίστικη γενιά και αυτό φαίνεται και τώρα που για να μην χάσει εφάπαξ και συντάξεις που δεν τις έχει δουλέψει βάζει απίστευτους φόρους στην εργασία, στο μέλλον των παιδιών της δλδ. Είναι όμως και μια γενιά που μπορεί να δει ελάχιστα μπροστά της. Με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει τώρα όχι μόνο αυτά που δεν έχει δουλέψει αλλά κι αυτά που έχει. Οι παχιές αγελάδες στέρεψαν γιατί φαγώθηκαν δλδ. Μια γενιά ότι αρπάξει ο ... κι αυτό φαίνεται στην συνολική της κληρονομιά.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ Α. avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ Α. @ George N 28/12/2014 16:45:02

    Ιδού λοιπόν η Ρόδος αγαπητέ George, να μας δείξει η δική σου γενιά πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος της...

    • George N avatar
     George N @ ΝΙΚΟΛΑΣ Α. 29/12/2014 04:51:41

     Σωστά. Οι επόμενες γενιές, η Gen-X (αυτοί που γεννήθηκαν από 62-81) και η Gen-Y (αυτοί που γεννήθηκαν από 82-01) είναι οι καλύτερα εκπαιδευμένες Ελληνικές γενιές που έχουν υπάρξει ποτέ. Φρόντισαν για αυτό οι Baby boomers (44-61) για να μην τους την πέφτουμε μόνο αλλά να αναγνωρίζουμε και τα θετικά τους. Θα δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένες....θέλουν, δεν θέλουν. Η μοίρα αποφάσισε να ζήσουν σε ενδιαφέρουσα εποχή. Εγώ, ίσως επειδή βλέπω καθημερινά το καλύτερο κομμάτι τους μέσα στην παραγωγή, είμαι αισιόδοξος. Πρώτα όμως πρέπει να τελειώσουν οι ψευδαισθήσεις τους ότι ο πόλεμος γενεών που έχει ξεκινήσει στην χώρα μπορεί να κερδηθεί από νέους πολιτικούς με αρχαίες ιδέες. Θα κερδηθεί στην παραγωγή.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 18:54:45

  Προσποιήστε ότι δεν καταλαβαίνετε! Δεν αναφέρομαι στην ...υποτιθέμενη γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά στο μέσο μεροκαματιάρη Έλληνα, που έκανε το σκ... παξιμάδι για να συγκεντρώσει βιός, για να το διαθέσει στην πάντα παραπονούμενη νέα γενιά. Και βέβαια οι σαν και αυτόν, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι άλλοι, της δήθεν γενιάς του Πολυτεχνείου και των άλλων λαμόγιων, μην ανησυχείτε, έχουν πάρει τα μέτρα τους και είναι από τους λιγότερους που ανησυχούν, έχουν δέσει το γάιδαρό τους! Εγώ επικεντρώνομαι στους κανακάρηδες των ...θεατών της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απήλαυσαν μια τρυφηλή ζωή και τώρα ρίχνουν το φταίξιμο στους εντελώς αναίτιους γονείς τους, που το μόνο ανόμημα τους ήταν να φροντίσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, αδιαφορώντας για τον εαυτόν τους!! Εκτός βέβαια αν είμαστε οπαδοί και "fan" του ..θρυλικού Πάγκαλου και δεχθούμε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε! ΥΓ. Πρόσφατα άκουσα κάποιον γνωστό νεαρό να λοιδορεί τον Πατέρα του που δεν έχει τη δυνατότητα να του χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, λεγοντάς του ότι αν δεν ήταν σε θέσει να του προσφέρει μια άνετη ζωή, δεν έπρεπε να τον φέρει στον κόσμο!!!! Μετά από αυτό, καταλαβαίνω τον τρόπο του σκέπτεσθαι των νεαρών σχολιαστών του παραπάνω άρθρου!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ Α. avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ Α. @ ΝΤΙΝΟΣ 28/12/2014 23:15:56

   Oταν λέμε η γενιά του "Πολυτεχνείου" εννοούμε την γενιά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που το 1973 ήταν 20 ετών. Αυτή η γενιά, που είχε τον μέσο μεροκαματιάρη Έλληνα και όχι μόνο τους φοιτητές της, εξασφάλισε αυτά που αναφέρεις στα παιδιά της που σήμερα είναι άνεργα.

  • George N avatar
   George N @ ΝΤΙΝΟΣ 29/12/2014 05:06:52

   Η γενιά του Πολυτεχνείου (44-81) φρόντισε την εκπαίδευση των παιδιών της αλλά όχι το να αφήσει πίσω της, μια λειτουργούσα οικονομία ώστε να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Προφανώς θα πρέπει να την φτιάξουν. Η τρυφηλότητα θα χαθεί στην πορεία. Ξέρει η zωή να τα διορθώνει αυτά και όχι μόνο αυτά :-) Οι baby boomers δεν είχαν αρχές και φυσικά δεν απέκτησαν οι κανακάρηδές της. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ηθικής στη χώρα που μαζί με την απύθμενη υποκρισία είναι και η ρίζα των υπολοίπων προβλημάτων. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί ούτε καν αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα.

 4. Νικος Σταματάκης avatar
  Νικος Σταματάκης 29/12/2014 13:27:31

  Για να επανέλθουν οι σχόλιογραφοι στην ουσία ας υπενθυμίσουμε στον κ.Σοιμπλε οτι ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ. Το γεγονός οτι η κυβέρνηση των Ναζί υπέγραψε δάνειο με την κατοχική ελληνικη κυβέρνηση θα αντικρύζεις τον κ. Σοιμπλε κατάμουτρα μέχρι να αποφασίσει να τιμήσει τις υποχρεώσεις των προκατόχων του. Τέλεια και παύλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.