Σόιμπλε: Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των εταίρων της
16/03/2015 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των εταίρων της

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους πολίτες στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες. «Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι η αιτία είναι το γεγονός ότι η χώρα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 17/03/2015 19:24:47

    "Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό." Τα είπε όλα! Δεν είναι προεκλογική περίοδος και δε τα λέει σε Έλληνες. Αλλά εμείς εκεί. Κολλημένοι με το θυμικό προ του λογικού και τον εγωϊσμό στα ύψη. Καταλάβαμε τι κάναμε; Πετάξαμε κόπους 4 ετών και φτάσαμε πάλι προ χρεωκοπίας αλλά αυτή τη φορά δε θα μας δανείσει κανείς (π.χ. ΗΠΑ) χωρίς πολύ μεγαλύτερες εγγυήσεις (π.χ. κοιτάσματα). Πέσαμε στην παγίδα των δήθεν αντιμνημονιακών και τώρα έτσι που πάμε χάνουμε τα πάντα και γρήγορα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.