Σόιμπλε: «Ελληνες τελειώνει ο χρόνος, δυσκολεύει η εξεύρεση λύσης»
18/03/2015 17:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: «Ελληνες τελειώνει ο χρόνος, δυσκολεύει η εξεύρεση λύσης»

Συνεχίζοντας στην ίδια σκληρή γραμμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, έστειλε εκ νέου μηνύματα στην Ελλάδα, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και την πενταμερή. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για την Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνου και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Οκ. Σόιμπλε απέρριψε τα περί «κουρέματος» του χρέους, στο οποίο επιμένει η Αθήνα, λέγοντας πως, όποιος συμβουλεύει για αναδιάρθρωση χρέους, δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Μάλιστα τόνισε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς η οικονομία της θα μπορούσε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Νωρίτερα το Reuters μετέδιδε πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους, αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία, για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Σύμφωνα με πηγές στο Βερολίνο, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών, ερωτώμενος για τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία έναντι της Ελλάδας, τόνισε ότι ο κ. Σόιμπλε κατά τη γνώμη του έκανε έδειξε τον αντίχειρα προς τα κάτω, την κίνηση που κάνουν δηλαδή στην αρένα όταν πρέπει να σκοτωθεί ο μονομάχος.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.